PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18354
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Jak nie widzieliście pierwszych odcinków to nie czytajcie, bo nawiązuję do tego co było

najwyraźniej scenarzyści uznali, że najlepiej skopiować stare, sprawdzone schematy. Podobnie jak w Lost mamy:
- nieznany teren, w którym czają się nieznane stwory
- obcych, którzy są na początku przedstawieni jako ci źli, ale już od pierwszych odcinków widzimy, że okaże się, że nie są do końca złymi charakterami
- tajemnicą (szczerze mówiąc idę o zakład, że na końcu się okaże, że to wcale nie jest inny strumień czasowy, ale ten sam i że wpływają na przyszłość - takie tam)
- zaginioną osobę, która się w którymś odcinku cudownie odnajdzie

itd.itd.

Jedyna różnica jest taka, że, na razie, nikt nie próbuje się z tego świata wydostać. A nie, jest jeszcze druga różnica - Terra Nova jest mega nudnym o przewidywalnym serialem, większość scen jest "zaskakująca" w najbardziej przewidywalny sposób. Plus ogromny minus za nieścisłości logiczne. Jeżeli koleś mówi, że dla niego minęło ponad 100 dni zanim pojawiła się następna osoba, a dla tej osoby to było mrugnięcie oka, to dlaczego między pielgrzymami nie było takiej różnicy - wpadali jeden po drugim.

Generalnie - nie polecam i nie wiem czy się zmuszę do kolejnych odcinków. A dlaczego niby ten serial jest najdroższą produkcją to nie mam pojęcia - efekty specjalne nie powalają.

atea_filmweb

Proszę, nawet nie porównuj tego płaskiego serialiku dla dwunastolatków z kultowymi Zagubionymi ;)

selene85

nie porównuję, chociaż mam wrażenie, że scenarzyści TN tym się kierowali :) Na zasadzie - skoro coś się w Zagubionych podobało to na pewno przejdzie w TN ;)

atea_filmweb

dokładnie nie porównuj tego do lostów pierwsze sezony naprawdę były b dobre po każdym odcinku czekałeś z niecierpliwością na następny, ten serial zawsze pozostanie mi w pamięci

atea_filmweb

Po 1 nie są w tej samej Lini czasowej tylko w innej a po 2 nikt ci nie każe oglądać:)

Marko81

ale już w pierwszych odcinkach pojawia się sugestia, że nie do końca jest tak jak się mówi - podejrzewam więc, że tym wielkim odkryciem będzie, że jednak jest to jedna linia czasowa, albo że ta nowa wpływa na tą ich starą.

I fakt, nikt mi nie każe oglądać - zobaczyłam trzy odcinki i spasowałam :) Teraz tylko ostrzegam znajomych, że szkoda czasu na ten serial :)

ocenił(a) serial na 7
atea_filmweb

Porówna nie do LOST to jak oko do DOOPY!! Bez przesady, Lost to był super serial, a to kolego, to raczej kopia OUTKASTS który po pierwszym sezonie stopneli, jest identyczny jak TN tylko drobiazgami się różni... zaginiona córka-tutaj syn, tam oddział który miał iść na stracenie, a tutaj szóstki itd mozna przytaczać. Poczytaj trochę to się przekonasz :). To następny badziew którego produkcję zapewne niebawem zakończą