PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18342
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

N1, N2 - naukowiec 1 i 2 P- el presidente di Stati Uniti E - przeciętny mieszkaniec Europy

N1: Panie prezydencie Ziemia umiera
P: Oh my Lord co mamy robić
N2: Panie prezydencie melduję, że ukończyliśmy maszynę pozwalającą podróżować w
czasie
P: to świetnie, mam plan weźmy pierwszą lepszą, amerykańską rodzinę i wyślijmy ich 60 milionów last wstecz, może uda im się uratować naszą cywilizację. Przy okazji pohasają sobie z dinozaurami i będzie cool
N1 i N2: This is great idea Mr president
E: chwila moment, skoro znamy technologię podróży w czasie to dlaczego nie wyślemy ekipy doradców i naukowców 300 lat wstecz niech przekażą ludzkości nowe lepsze technologie i powstrzymają 2 wojny światowe, rozwój nazizmu, komunizmu i zimną wojnę. JJak ta rodzina ma przeżyć wśród dinozaurów i jak mają w kilka osób odnowić całą cywilizację?
P: No no no This is madnes!!! Miałem sen. Sen w którym rodzina Shannonów pokonała barierę czasu i dotarła do ery wielkich jaszczurów. I mówię wam widziałem na własne oczy, wszyscy byli równi i odnowili naszą cywilizację, zapładniając ryby, kozy i małpy, bo Frank był za stary, a siostry nie chciały dać braciom.
Remember my brothers only USA can save this world.

Mniej więcej tak odbieram pomysł na ten serial. Spielberg nie zrobi kolejnego Jurassic Park, bo ten temat dawno się wyczerpał. Lata temu był sobie serial Zaginiony Ląd, o którym mało kto pamięta, więc wykorzystał formułę serialu, tylko że sposób w jaki bohaterowie mają się przenieść do innego świata jest kompletnie bez sensu.

ocenił(a) serial na 7
zonk_2

Z góry oceniłeś serial nie oglądając go.... takie uwagi pisz gdy poznasz fabułe dokładnie

ocenił(a) serial na 6
zonk_2

Cóż, jak tak patrzę, to rzeczywiście, fabuła tego serialu rzeczywiście tak wygląda. Ale nie oceniajmy zbyt pochopnie, jak napisał kolega powyżej powinniśmy najpierw poznać całą fabułę. Kto wie, może wehikuł czasu ma jakieś ograniczenia albo coś.

Ps. Dziwne jest też to, że wysłali ludzi w erę dinozaurów, skoro przecież milion czy dwa później w ziemie uderzy meteoryt, który zniszczy na niej życie na kilka tysięcy lat.

ocenił(a) serial na 3
zonk_2

Widzę ten serial podobnie.
PS. Dobra parodia amerykańskiego toku myślenia ;)

zonk_2

Dobrze ujęte, zonk_2. ;) Co prawda, niektóre szczegóły będą inne, np. nie zostanie wysłana jedna rodzina (to by był faktycznie bezsens^2) a duża grupa osadników. Poza tym przenoszą się 85 milionów lat wstecz, więc do puknięcia meteorytem jest jeszcze 'dwajścia milionów' w czasie których cała nasza obecna cywilizacja mogłaby się rozwinąć i upaść ze dwieście razy. Zatem to chyba nie problem. A celem nie jest raczej uratowanie świata z przyszłości tylko stworzenie nowej cywilizacji, 'od zera'. Ale to tak odnośnie szczegółów. ;)

Ogólnie jakby chcieć się czepiać to każdej produkcji s-f można wytknąć jakieś niejasności. Wiadomo, że sensowniej by było przenieść grupę ludzi do Niemiec w latach 30tych XX w., żeby powstrzymali wojnę ale wtedy nie byłoby radosnego oczekiwania na powrót dinozaurów Spielberga a jedynie na grupkę nienawistnych nazistów. ;) Również mam obawy, że Terra Nova stanie się typowo amerykańską, rodzinną produkcją, która dłużej była zapowiadana niż trzymała poziom (jak, w mojej opinii, Falling Skies) ale najpierw dajmy jej szansę.

Bajdełej- Steven stwierdził ostatnio, że JP4 jednak powstanie (choć już powstawać miał kilka razy).