PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18354
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Scenariusz beznadziejny. Zero satysfakcji. Glupkowate to straszliwie. Wydano tyle kasy na Terra Nova a wychodzi z tego serial dla mlodziezy, bez ambicji by stworzyc nowa jakosc. Takie Zakazane Imperium zawiera kilka scenek po prostu pysznych. X-Files mial odcinki wybitne. Nawet Walking Dead zawiera pare wysmakowanych klimatow. A tutaj plastik dla dorastajacej mlodziezy, brak jakiejkolwiek wiarygodnosci postaci, totalny schematyzm. To takie disco za ogromne pieniadze, a mozna bylo zrobic cos bardziej rock&rollowego, oryginalnego, nie mowie, ze od razu Twin Peaks, wszak TN to tylko serial przygodowy, ale cokolwiek co sprawiloby, ze nie byloby to taka szmira.
Ja mam slabosc do sf, wiele jestem w stanie wybaczyc, ale ten straszny schematyzm, te idiotyczne dialogi, ktore pisal chyba jakis 12-letni pryszczaty chlopiec, glupota wylewajaca sie ze scenariusza, to poraza i psuje wszystko.
Gra aktorska tez straszliwa, ale tutaj raczej wine ponosi rezyser. Glowny bohater robi idiotyczne minki, aktorstwo na poziomie teatrzykow gimnazjalnych. Zero subtelnosci jezeli chodzi o rysowanie charakterow postaci. Owszem, pewnie w przyszlosci kazda postac bedzie skrywala jakies tajemnice, jak w Lost, ale co z tego, skoro to wszystko juz bylo, a tutaj podane jest w infantylnym, dzieciecym sosie.