Serial fajny, generalnie jest to polaczenie GwiezdneWrota z JurasicPark tyle ze w kiepskim wydaniu. Obejrzalem caly sezon i nie bylo az tak zle jakby sie wydawalo. Mam bardzo wiele zastrzezen do wielu spraw. Po pierwsze, ogromna ilosc bledow (nie chodzi mi realizm ale o bledy logiczne). Juz w pierwszym odcinku na przyklad gosc z gigantyczna pijawka na plecach ktory skarzyl sie na bole w krzyzu - niczym zart. Mnostwo mnostwo glupich bledow. Po drugie, starano sie zrobic dobra animacje i bylo calkiem calkiem ale wielokrotnie sztucznosc scenerii uderzala po twarzy. Nie bede wspomnial aktorstwa - ponizej przecietnej. No i muzyka - do cholerci, czy nie mogli zrobic jakiejs bardziej urozmaiconej sciezki dzwiekowej. Przez caly serial lecial jeden monotonny motyw ktory wrecz irytowal ponad miare.
Nie znam sie na ekonomii kina, ale jesli ten serial byl najdrozszym w historii to troche trudno mi w to uwierzyc.
Nie bedzie drugiego sezonu i nawet sie ciesze. Niby zakonczenie jest interesujace, wprowadza duzo pytan i zagadnien nawiazujacych do drugiego sezonu ale widac ze tworcy zaczynaja bladzic i wchodzic w tematyke ktora moze przerastac ich oczekiwania. Dobrze ze koncza. Moim zdaniem ten serial bedzie mial taka historie jak Firefly, czyli 1 sezon a pozniej film w wersji kinowej. Moze i to dobre rozwiazanie. W przypadku Firefly, film ktory byl jakby zakonczeniem serialu wypadl bardzo dobrze. Zobaczymy co zrobia w przypadku TerraNova.