The Bear

2022 -
7,7 46 tys. ocen
7,7 10 1 46337
7,8 41 krytyków
The Bear
powrót do forum serialu The Bear

Jeden z lepszych seriali jaki ostatnio widziałem. Obejrzałem całe dwa sezony na raz, a więc są to z pewnością lepsze doznania niż oglądanie odłożone w czasie. Słyszałem o serialu już dużo wcześniej, ale jakoś nie mogłem się przemóc i już żałuje. Przede wszystkim na pierwszy plan wyłania się rewelacyjna gra aktorska głównych bohaterów - zagrali wręcz Oscarowo, nadali postacią charyzmy. Cały chaos, który panuje w pierwszym sezonie - nie mogłem się do niego przyzwyczaić. W drugim sezonie za to mi go trochę brakowało, ale w cale nie oznacza, że był słabszy. Wręcz przeciwnie - drugi sezon skupia się bardziej na poszczególnych bohaterach, dzięki czemu lepiej ich poznajemy, widzimy na ekranie ich przemianę. Dawno nie widziałem tak ciekawego serialu, którego głównym motorem napędowym są postacie - ludzie, aktorzy. W zasadzie akcja mogła by się toczyć w zakładzie fryzjerskim, mleczarni, albo salonie samochodowym, ale nie miało by to najmniejszego znaczenia przy tak dobrze rozpisanych rolach. Zdecydowanie polecam 8.5/10