Bardzo poprawny politycznie serial, a szkoda, bo byłby lepszy bez tego.
Arabscy terroryści, zabijanie niemowląt, symbol Ameryki mordercą, zboczenia w stylu "mommy issues". Rzeczywiście, bardzo politycznie poprawny.
i czarnoskory główny bohater czarnym charakterem
serial jest dość centralny, z lekkim skłonem ku lewicy, ale lekkim
Na goły rzut oka widać, że produkcją zajeli się wojujący lewicowcy. Przykładów jest wiele, np. ostentacyjnie wywieszona tęczowa flaga w kościele.
to poczekaj na serialowe Watchmen to dopiero zobaczysz co to jest lewacka propaganda. W the boys jest to jakoś delikatnie i na boku, a tam to już jest bicie łopatą po łbie XD
Przepraszam za odkopywanie tematów sprzed lat ale jak dobrze zobaczyć ocenę która nie lubi serialu Watchmen. Widzę że The Boys na 10 oceniłeś a Watchmen na 1, ja The Boys bym też tak ocenił, Watchmen na 5 - 6, no ale nie lubię tego serialu, przerwałem oglądanie po paru odcinkach. Żadnej propagandy nie zauważyłem, ale no, kiepski, mało interesujący. A pomyśleć że znam wiele osób oceniających WM wyżej od TB.
Jak ktoś jest przesiąknięty pewnymi poglądami i środowiskami, wszędzie znajdzie okazję, żeby się przyczepić. Zapewne chodzi też o przedstawianie nowoczyesnych mediów społecznościowych w stylu TikToka, choć jest to używane by wyśmiewać rzeczy wrzucane do sieci jak i ich użytkowników, oraz świat marketingu.
Ten serial, ku mojemu zdziwieniu (pozytywnemu), broni się przed tą mityczną poprawnością i wychodzi mu to bardzo dobrze. To pokazuje, że jeżeli rdzeń serialu jest dobrze zbudowany, nie potrzebuje wciskania pewnych rzeczy na siłę, aby o nim mówić i wystawiać pozytywne oceny. O ile sam mam lewicowe poglądy, rozróżniam fajny pomysł na postać od wpychania widzowi pewnych rzeczy do gardła.