PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801842}

The Boys

2019 -
8,2 78 tys. ocen
8,2 10 1 77675
7,9 36 krytyków
The Boys
powrót do forum serialu The Boys

Tak naprawdę

ocenił(a) serial na 10

serial kupił mnie w trakcie drugiego sezonu. Jako że nie znam komiksowego backgroundu The Boys, a z drugiej strony miałem przesyt obrazów o superbohaterach, to pierwszy sezon jakoś mi przeleciał między oczami, jednym okiem wpadł, drugim wypadł.
Do drugiego sezonu zabrałem się z pewną dozą nieśmiałości, a jednocześnie z nową nadzieją.
Okazuje się, że z tym serialem jest jak z ekonometrią, albo łapiesz co cmo'm, albo się męczysz. I tak jak byłol u mnie z ekonometrią - początkowo się męczyłem z The Boys, tak jak nastąpiło oświecenie, satori niczym w zen, wszystko się zmieniło, a (X'X)^(-1)X'Y - stało się jasne i do śmierci będę pamiętał, tak też stało się z serialem, ale tu pamięci nie gwarantuję :)
I to jest chyba główna wada, ale też i zaleta The Boys. Musi coś zakliknąć w umyśle, by wejść w ten pokręcony dziwny uniwersum, ten czarny humor, makabryczną przemoc, ale też świat pełen mrocznej prawdy o współczesności.
Nie wiem co będzie dalej, ale w trakcie 2-geo sezonu jestem zachwycony i polecam.
Nie dla każdego. (czyt. tylko dla supków, moronie)