Oglądam włąsnie 1 odcinek 4 sezonu i wszystko jest....nie tak. Kimiko ma wylane w relacje z Frenchim, Frenchie zachowuje się jak pipa, Homelander ma jakies rozterki(oczywiscie potrzebuje pomocy od super madrej czarnej laski). Facet chwile temu zalatwil kolesia na ulicy, skwitował to diabolicznym smiechem co doslownie bylo puentą budowania jego postaci 3 sezony...........i nic. Wszyscy aktorzy zachowują się jakoś nieswojo, nie wiem. To wygląda jakby wymienili całą ekipę scenarzystów i zatrudnili jakis amatorów + dodali sobie inluzywną checklistę do odhaczenia. Średnio to wygląda na razie, a specjalnie obejrzalem sobie wszystkie 3 sezony niedawno. Jakbym oglądał inny serial.
z ust mi to wyjąłeś:) jakby przyszedł producent i mówi: wiecie trzbeba więcej gejowskich wątków, kobiet i kolorowych. NIe da się? To potrzymaj mi piwo ...
Mam nadzieję, że zaraz z powrotem Ci to włosy do ust (wiaodmo co mamy na myśli) żebyś przestał gadać głupoty ;)
Ja co prawda na razie obejrzałam tylko 1 odcinek 4 sezonu ale zgadzam się z tym co napisałeś, też mi się pewne rzeczy nie podobają np. zrobienie z Francuza geja kiedy przez 3 poprzednie sezony był sugerowany jego przyszły związek z Kimiko, zbyt dużo męskiej nagości, zupełnie nie wiem po co, chyba tylko dla szokowania, Homelander proszący o pomoc czarną supke, oczywiście to nie mogła być biała kobieta tylko czarna bo czarni są pokazywani jako ci najmądrzejsi, mądrzejsi oczywiście od białych, to już jest totalnie poprawność polityczna i znajdziesz to w każdym nowym serialu, to jest zatruwanie seriali poprawnością polityczną.
akurat ta nagość występuje cały czas w the boysach, ale widocznie twórcy chcieli przebić herogasm (czy jak to tam było). ale ogólnie czuć ten zjazd. frenchie z dupy się zakochuje w kimś innym, a tu ryan jednak nie jest homelanderem 2.0 itp itd coś się nie klei jak na razie, ale może wraz z kolejnymi odcinkami będzie lepiej
Ale wiesz, że the boys robi to odpoczątku? śmiał sie z prawicowych przygłupów i to dość otwarcie, więc o jakiej poprawności politycznej ty mówisz?
W sensie jaka bańka? XD że serial od początku był lewicowy? XD że śmial się z prawackich stereotypów? Jeśli nie widziałeś tego wcześniej, to mam dla ciebie złą wiadomość
Nie, mało było wątków obśmiewających różne strony? Choćby z udawaniem lesbijki w celach komercyjnych? Dopiero w 4 sezonie doszły jakieś "ciekawe" wytyczne i oceny poleciały na ryj, bo poziom spadł niesamowicie a satyra przestała być satyrą i stała się marnym cepem na myślących inaczej.
człowieku, o ja ile w Tobie jest goryczy i pogardy dla innego człowieka, kto Ci sprzedał taką postawę w życiu?
Jak przestał być satyrą?? Cały czas jest, z tą różnicą, że kiedy po 30h serialu zrozumiałeś, że to beka z ciebie to się rozpłakałeś płateczku śniegu, bo z ciebie nie można robić satyry XD
Ale co ja mam ci odpowiadać? XD ja się po prostu z ciebie śmieje, że zobaczyłeś coś tak oczywistego co ja widziałem od pierwszego sezonu xDDDD kto udawał lesbijki? No tak tam masz bekę z vought i korporacji i co to zmienia? Takie są fakty biłeś brawo przez 30h serialowi, który cisnął z ciebie bekę xD ale nagle przyszły ciekawe wytyczne i serial zrobił się lewacki
Ty weź rafil, pajacu, spójrz na swoje posty i co tam stanowi główną treść? Zacytuję sobie, " XDDDD" No brawo yeti, gratulujemy.
Jeśli twierdzisz, że serial nie był lewicowy od początku, to nic tutaj nie poradzę xDDD po prostu masz mniej niż 80IQ i nie ma tu żadnego wytłumaczenia, nie rozumiałeś tego co oglądasz xD śmieszne bo z parę lat temu uświadamiałem znajomego co uważał, że serial śmieje się z poprawności politycznej i lewactwa xDDD
Potwierdzasz życie w bance skoro nawet nie pamiętasz tych wątków i zwracałeś uwagę tylko na prymitywną bekę z jednej opcji politycznej. Nie cisnął ze mnie beki, bo gówno wiesz o moich poglądach typie. Nawet jakbym był lewakiem byłbym zażenowany jak nisko spadł poziom satyry i jak szurskie, antynaukowe brednie forsuje.
W powietrzu dziwnie czuć frustracją. Idź sobie poobrażać na donald.pl, tutaj gościu podaje ci argumenty, do których nie potrafisz się odnieść i od razu zaczynasz go wyzywać. W dupie mam po czyjej jesteś stronie, spamujesz tymi swoimi wyzwiskami, zaniżasz poziom dyskusji i szkodzisz swoim i w zasadzie wszystkim, bo się tego czytać nie da. Wyjdź i przemyśl.
Jaka frustracja? Jakie argumenty? Mam oglądać wszystkie sezony od początku, żeby mu każdą scene tłumaczyć? XD Mnie to po prostu bawi, że matoł oglądał 30h serial, który się z niego śmiał, ewentualnie to faktycznie spisek, a nie coś co serial robił od początku i co większośc osób widziała XD nawet Fracuz jest bi od 1 sezonu
pierwsze dwa sezony mozesz smialo obejrzec - sa naprawde niezłe , zaskakujące - od 3 zaczyna sie dosc ostra jazda w dol z jakoscią 4 ogladalem na przewijaniu a co do czytania - radze omijac wpisy jednozdaniowe .
Wyzywasz gościa od matołów, mówisz że ma niskie IQ, że nie czegoś nie rozumie. No ja jak ty tak piszesz że nic nie można zrozumieć to się nie dziwie... Po prostu zachowujesz się jak jakiś burak.
Oczywiście, że tak, może i jestem chamem, ale przynajmniej nie przygłupem piszącym o nowych wytycznych do serialu xDDDD
nie dosc ze patoleming objawowy to jeszcze kompletny z Ciebie idi0ta. wygrales facepalma roku za to samozaoranie powyzej :D spuszczam juz wode w kiblu tak wiec plyn dalej
Pierwsze sezony śmiały się z takich lewackich lemingów jak ty, wyznawców korpo tworów typu LGBT, BLM, co wycierają sobie gębę tęczą dla zysku. Tyle że ty lemingu tego nie zauważyłeś, jak się z was tęczowych śmieją.
jakie to uczucie ośmieszać swoje poglądy sekciarskim, bezrozumnym oskarżaniem innych?
Tacy jak ty to największe płateczki śniegu, tylko okopane, dobrze zabezpieczone przed roztopieniem w lodówce jaką jest poza "loży szyderców".
jestem pod wrażeniem, że chce Ci się toczyć dyskusję z gościem, co w kilku postach 13 razy użył "XD"
czasami ktoś zacznie potem normalnie pisać, ale w tym wypadku to już chyba sufit intelektualny
śmieszna sprawa. Serial nawet jeżeli był bardziej lewy niż prawy to dawkował to z umiarem i nie bał się w razie czego zahaczyć o nabijanie się z siebie - to właśnie sposób na idealny stronniczy humor cyt walisz w kogoś ale nie boisz się przy tym samemu oberwać, a nawet sam to robisz podkreślając że 2 strona nic ci nie zrobi bo to nie da. Jeżeli natomiast idzemy już w skrajność to będzie to kaszana. Co da się wyśmiejemy skrajne stereotypy a swoje damy jako nieumoczone fałszem? To się szybko znudzi i wkurzy wielu. Oby poszło to w lepszą stronę bo zwiastun sezonu był cudny
Z umiarem? Wiwat tłumów po rozwaleniu kogoś laserem za rzut butelką to umiar? XD w tym sezonie dosłownie nic się nie zmieniło, nawet Francuz bi był od 1 sezony xD
"Oczywiście nie mogła to być biała kobieta"?
Jak wszystkie wcześniejsze bohaterki, ta też powinna być biała?
Chyba mało oglądasz filmów i seriali skoro niewiesz że teraz wszędzie jest mnóstwo czarnych aktorów, nawet tam gdzie nie pasują i nie powinno ich być, więc nie płacz tak bardzo że ich niema, bo są wszędzie.
A rozmawiamy o tych innych serialach i filmach, czy the Boys? Starlight - biała. Maeve - biała. Stormfront - biała. Firecracker - biała. Kimiko i Neuman to jedyne pierwszoplanowe postacie kobiece, które nie są białe. Po ilu sezonach można więc wprowadzić jedną czarną, żeby Cię nie urazić, skoro cztery to za mało?
Hmm a w ogóle trzeba wprowadzać? bo według mnie nie. Jest kilku czarnych aktorów i wystarczy.
A co to zmienia? Jaka byłaby różnica gdyby byli sami biali aktorzy albo nie było ich wcale? Żadna. Dlaczego was tak bardzo to obchodzi?
Dużo zmienia, ale jeśli nie widzisz różnicy między białym a czarnym to nie ma sensu żebym Ci to tłumaczyła.
Co by się zmieniło gdyby Billy był czarnoskóry i miał ten sam charakter? Poza kolorem skóry nic. Na fabułę to nie wpływa w żaden sposób.
Czy "trzeba"?
To, że w Polsce jest 96% białych nie znaczy że pojawianie się w zagranicznym kinie innych grup etnicznych na poziomie ponad 4% to kwestia "trzeba" czy nie trzeba, bo się Polakom nie podoba. Biali to tylko ~17% ludzi na świecie (a 60-70% w kraju produkcji tego filmu). Białość to nie jest jakaś domyślna opcja, od której odstępstwa trzeba móc usprawiedliwić żeby w ogóle to zrobić.