PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=666442}

The Bridge: Na granicy

The Bridge
2013 - 2014
6,9 3,1 tys. ocen
6,9 10 1 3111
The Bridge: Na granicy
powrót do forum serialu The Bridge: Na granicy

Chyba przez całe swoje życie nie nawaliłam tylu facepalmów co oglądając jeden odcinek tego serialu xD Nie wiem, kto wpadł na pomysł tej postaci, ale jest boska. Taka podróba dr Brennan z serialu Kości, mniej urocza i komediowa, ale mimo wszystko pocieszna.

jocisko

Jak by ci to powiedzieć.... Szwedzi ?
http://www.filmweb.pl/serial/Most+nad+Sundem-2011-603823

marek_kalicki

Hmm..,. To zaskoczona jestem. Myślałam, że skoro akcja dzieje się m.in. w słynny Juarez to to autorski pomysł...

jocisko

>amerykanie
>autorski pomysł

xDDDDDDDDD

Obywatel

Taaa, wiem... Od czasów Kryptonim Nina niczego się nauczyli :)

jocisko

Właśnie skończyłem oglądać "oryginał" ,bardzo polecam , tego nawet nie zaczynam :P

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Bo w oryginale dzieje się na granicy duńsko-szwedzkiej, a Amerykanie zamienili na swoją granicę meksykańsko-amerykańską

Unibet_78

W pełni to rozumiem :) Ale sprawa dziewczyn z Juarez jest tam przecież oryginalna. Nie sądzę, aby podobny motyw był w Szweckiej :)

jocisko

sprawa dziewczyn z juarez była w tym filmie z j. lo, nawet dobrym, też nic oryginalnego

Obywatel

Tysiąc razy gorszy niż polski serial dokumentalny na ten temat.

jocisko

polski serial o dziewczynach z juarez?

podrzuć

Obywatel

Dokumentalny. "Miasto zbrodni" Ale wciąga bardziej niż niejeden thiller i z początku myślałam, że to zagraniczna produkcja np Discovery.

http://www.filmweb.pl/serial/Miasto+zbrodni-2003-457036

jocisko

dziękwa, może uda mi sie to gdzieś znaleźć, już zacieram rączki

Obywatel

Jezęli znajdziesz to daj znac :)

jocisko

Brennan z Kości była zadufanym w sobie, wyniosłym i uważającym się za pępek świata naukowcem, dziewczyna z The Bridge (Amerykańskiego jak i Szwedzkiego) ma Zespół Aspergera.

Zespół Aspergera - Zaburzenie to obejmuje przede wszystkim upośledzenie umiejętności społecznych, trudności w akceptowaniu zmian, ograniczoną elastyczność myślenia przy braku upośledzenia umysłowego oraz szczególnie pochłaniające, obsesyjne zainteresowania, natomiast rozwój mowy oraz rozwój poznawczy przebiega bardziej prawidłowo w porównaniu do autyzmu dziecięcego. Głównymi kryteriami różnicującymi ZA od autyzmu głębokiego są: brak opóźnienia rozwoju mowy i innych istotnych jej zaburzeń uniemożliwiających logiczną komunikację, prawidłowy rozwój poznawczy.

rootkit72

A to nie wiedziałam :) Naprawdę nie.