PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747284}

The Crown

2016 - 2023
8,2 98 tys. ocen
8,2 10 1 98289
8,1 43 krytyków
The Crown
powrót do forum serialu The Crown

Claire Foy jako młoda królowa była niezwykła. W pierwszych sezonach dowiedziałam się więcej o królowej. Wciagnelam się. Żałowałam,że aktorzy się zmienili. Ale krótko. Nowa obsada jest jeszcze lepsza. Zwłaszcza nowa królowa. Oliwia Colman wymiata. Claire Foy dobrze odwzorowywala zachowanie królowej, ale to Colman rozbiła bank. Jest niesamowita. Ona przyciąga wzrok. Na plus również książę Karol i księżna Diana, oraz oczywiście Margaret Tchatcher.

ocenił(a) serial na 8
ignis_2

no i Helena Bonham Carter, która jest równie genialna. Siódmy odcinek, który w całości poświęcili właśnie jej był dla mnie najbardziej emocjonalny. Piękny.

Indy_6

Helena zawsze jest świetna. Ona pasuje do grania babek z ikrą bo sama taka jest. Ma urodę i klasę. Ale Colman nie doceniałam. Widziałam jej niewiele. Większy film z nią to "Faworyta", ktora mnie znudziła. Ale w "The crown" to majstersztyk. Wg mnie lepiej odwzorowuje gesty i sposób mówienia królowej niż Foy.

ignis_2

Czy 4 sezon jest ostatnim, czy będą kolejne, bo chcę wiedzieć czy zacząć już oglądać, ale tylko całość.

ocenił(a) serial na 10
riddick1981

Mają być jeszcze dwa sezony - znów będzie wymiana aktorów, aby pasowali do starszych ról.

riddick1981

Nie czekaj. Oglądaj. Kto wie kiedy zaczną kręcić kolejny sezon?

ocenił(a) serial na 8
ignis_2

Gdzieś czytałem ze w 2021 mają zacząć

ocenił(a) serial na 8
ignis_2

Zdjęcia zaczynają się w kwietniu 2021 o ile oczywiście covid nie pokrzyżuje planów. Tak jak w przypadku sezonu 3 i 4, sezon 5 i 6 będzie kręcony jednocześnie. Premiera 5 sezonu w listopadzie 2022.

Indy_6

Mam czas, poczekam, by później nie czekać na kolejne sezony:-)