PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747284}

The Crown

2016 - 2023
8,2 98 tys. ocen
8,2 10 1 98289
8,1 43 krytyków
The Crown
powrót do forum serialu The Crown

nie mogę jej w tej roli zdzierżyć, jakby grała jakiegoś robota a nie człowieka. Nie wiem jaka naprawdę jest Elżbieta ale gorąco wierze, że miewa w sobie coś ludzkiego. Aktorka sprawia, że postać jest tak nieludzko odpychająca, że mnie odrzuca od tego serialu. Strasznie sie meczę oglądając.

Annash

Tez jej nie cierpie, ciagle taka sama mina :(

ocenił(a) serial na 9
Annash

A u mnie odwrotnie, Claire raczej ociepla wizerunek Elzbiety ,przydaje jej cech ludzkich bo dla mnie oryginal to niestety robot.

ocenił(a) serial na 9
Annash

też ją tak postrzegam, jak androida uczącego się bycia człowiekiem, ale jest bardzo ładna i myślę, że to jednak dobre odwzorowanie Elżbiety

ocenił(a) serial na 8
Annash

Według mnie pasuje idealnie. Na niektórych ujęciach (w diademie) wygląda jak żywcem wyjęta z rewersów monet brytyjskich :) Zaś co do zachowania - jako królowej jej od dziecka kładli do głowy że ma nie okazywać uczuć a już na pewno nie słabości - myślę że dlatego Clair Foy zagrała w ten sposób i bardzo słusznie. Zwróćcie uwagę na scenę, w której znienacka kompletnie dowiaduje się o zawałach Churchila (odcinek 7 bodajże) od swojego byłego doradcy - zachowuje kamienną twarz mimo iż wiemy, że w środku przeżywa szok - i jak rozumiem taki właśnie ma być władca wg standardów brytyjskich (i nie tylko brytyjskich zapewne) - ma być opanowany w każdej sytuacji i nie dawać po sobie poznać zaskoczenia, strachu, ogólnie nie zdradzać sięz uczuć.

ocenił(a) serial na 8
Annash

to dopiero zobaczysz Olivię Colman w 3 sezonie :P :D

gabigabi7

Widzialam, uważam że jest świetna.

Annash

Powienbwięcej, dla mnie ten serial dopiero teraz nabrał życia, ten trzeci sezon jest doskonały.

gabigabi7

Dla mnie Olivia to tragedia, tylko i wyłącznie jedna mina. Nie wiem czy tak miało być, ale...Ciężko się to ogląda,