The Expanse

2015 - 2022
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 26036
7,6 5 krytyków
The Expanse
powrót do forum serialu The Expanse

Przyznaję, że rzadko oglądam seriale, ale the Expance bardzo mnie wciągnęło.

Czy możecie mi polecić jakiś inny serial SF, który byłby podobnie wciągający politycznie i starający się nie obrażać mojej wiedzy ogólnej?

ocenił(a) serial na 9
descolada

Nie wiem jaka jest Twoja wiedza ogólna, ale to bez znaczenia, bo jeśli chodzi o space opery, to za wiele wartych obejrzenia nie było.
Babilon 5 - o ile nie przestraszą Cię plastikowe postacie obcych (stary serial), to fabuła ma wstęp, rozwinięcie i zakończenie. Duże znaczenie ma dyplomacja pomiędzy poszczególnymi rasami, a sama historia jest naprawdę niesamowita. Każdy sezon, to kolejny rozdział opowieści.
Battlestr Galactica - to również domknięta historia. Polityka się tam pojawia, ale raczej w uproszczonym wydaniu. Zresztą w czasach postapokalipsy i nieustannej walce o przetrwanie rozwinięte wątki polityczne byłyby mało przekonujące. To chyba najlepsza space opera jaka powstała i jak na razie tylko The Expance ma szansę ją przebić (pod warunkiem, że zostanie dokończony)

ocenił(a) serial na 8
descolada

Gwiezdne Wrota to pozycja obowiązkowa,a z nowszych Dark Matter było całkiem przyjemne.

ocenił(a) serial na 10
descolada

Jeszcze sie 3 nie skończył a ty już na czwarty czekasz ?

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Oczywiście!

descolada

Babylon 5, jak juz ktos polecil, spelnialby Twoje wymagania (jesli chodzi o intrygi i watki polityczne to jeszcze bardziej niz Expanse), tylko musisz wytrzymac to, ze efekty specjalne (szczegolnie te w przestrzeni kosmicznej), szczegolnie w pierwszym sezonie, sa kiepskie technicznie. Ale warto obejrzec, zdecydowanie (serial bardzo wciagajacy).

Jesli lubisz Star Treka (szczegolnie TNG), to polecam nowy serial Orville.