PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721026}

The Expanse

2015 - 2022
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 25763
7,5 8 krytyków
The Expanse
powrót do forum serialu The Expanse

jako postludzi zuptejdowanych do istoty kontrolującej planetę :)

ocenił(a) serial na 10
zarazzapomnelogin

Nie czytałem książki. I myślę sobie spojlerujesz czy nie ?

ocenił(a) serial na 9
pietrzak4

Ja też nie czytałam. Zgaduję.
Na wypadek gdybym miała zgadnąć- temat jest oznaczony jako spoiler.

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Na Eros było tysiące ludzi, a właśnie MIller i Julie mieliby kontrolować planetę? Ja głosuję na pana z recepcji w hotelu. :)

ocenił(a) serial na 9
Ajcek

Kurcze- nie rozbijaj moich marzeń!
Na Erosie nie było tak, że któreś świadomości były dominujące?

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Ja myślę, że Julie to był tylko taki bait na Millera. A wszystkim kieruje dominująca świadomość recepcjonisty z hotelu. ;)

ocenił(a) serial na 9
Ajcek

A tak na poważnie: zastanawiam się czy ten szpieg, który został złapany przez wielką mackę w ostatnim odcinku pierwszego sezonu, jeszcze się pojawi...

ocenił(a) serial na 9
Ajcek

Tym to by sie zadławiła biedna protomolekuła :)

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Oj tam, spoko koleś. Wykonywał tylko swoją pracę, na rzecz UN i Avasarali. Nie wiem czemu jest pokazany jako postać negatywna.

ocenił(a) serial na 7
Ajcek

Czyżbym wyczuwał jakiś sentyment ze względu na rolę Adama Jensena ? ;)
A tak na poważnie, to też przez te kilka odcinków udało mu się zyskać moją sympatię. Wyglądał co prawda na takiego kombinatora, ale raczej średnio szkodliwego. Kiedy w ostatnim odcinku tamtego sezonu podszedł do Holdena, był dobrze świadomy tego co zrobił i wcale nie chciał łaski - o ile dobrze pamiętam w zamian za miejsce na statku chciał ich zaprowadzić do doków.
A swoją drogą czytał ktoś książkę ? Nie lubię spoilerów, ale chciałbym wiedzieć, czy Miller wróci jeszcze do serialu na stałe (no bo z załogi Roci lubię tylko Alexa i Amosa) ?

ocenił(a) serial na 9
LuckyLuke266

Nie. Próbowałem grać w dwie ostatnie części Deus Ex'a i odrzucił mnie specyficzny anachronizm tych gier. Miałem wrażenie, że nadal gram w "Vampire the Masquerade: Bloodlines" z 2004 roku. Jak się robi w 2016 grę klasy AAA, to można by jednak użyć lepszej technologii, a przynajmniej takiej, która umożliwia pokazanie współczesnego miasta w realistyczny sposób: z samochodami jadącymi, po ulicach, itp. Właściwie to miasta z Deus Ex wyglądają jakby je wyciąć z "Wiedźmina" i dołożyć trochę współczesnych dekoracji. Chociaż w "Wiedźminie" można było przynajmniej jeździć konno, a tutaj nawet tego nie ma.

Co właściwie zrobił Kenzo? Nie ostrzegł drużyny Holdena przed atakiem zabójców z ONZ. Czemu miałby to robić, skoro ludzie Holdena wielokrotnie grozili mu śmiercią?

Ja czytałem książkę. Żadnych spojlerów nie będzie :P

ocenił(a) serial na 7
Ajcek

Ja przeszedłem Human Revolution i bardzo mi się podobało, ale ostatnio wziąłem się za Mankind Divided i gra wybitnie szybko mnie odrzuciła. Jak dla mnie to trochę wina samej jej konstrukcji - przez 90% gry tylko chodzi się i rozmawia (jak w jakiejś przygodówce), a etapów z walką/skradaniem jest jak na lekarstwo (właściwie tak na 20h gry, to konkretnej akcji jest może z 4-5h). Fabularnie to akurat pierwsza klasa - świetnie rozpisany świat i postacie, no ale rozgrywka potrafi znudzić.
A co do Kenzo/Adama Jensena, to musisz przyznać, że gość ma naprawdę niesamowity głos ;)

ocenił(a) serial na 9
LuckyLuke266

W Human Revolution przeszedłem jakieś 2/3 gry, zanim mi się znudziła. Mankind Divided odrzuciło mnie po 2 godzinach. Takie gry jak Deus Ex czy Mass Effect sprawdzają się dobrze jako filmy interaktywne, ale sama rozgrywka jest średnia.

O tym, że Kenzo i Adam Jensen to ten sam aktor, dowiedziałem się z tego forum. A głos mi się, szczerze mówiąc, średnio podoba. Taki wyprany z emocji.

użytkownik usunięty
zarazzapomnelogin

Oby, chociaż wolałbym go takiego, jakim był do tej pory! Miller to moja ulubiona postać. Śmiało za to mogą się pozbyć Holdena i tej marsjańskiej gunny. Obojga nie trawię.

ocenił(a) serial na 9

Miller szalony jak marcowy zając i beznadziejnie niedojrzały :) Ale jako postać- malowniczy...
Kurde- tak sie zastanawiam i z mojej, damskiej, perspektywy wszystkie męskie postaci są lekko wybrakowane... Cos musi być nie tak, skoro Amos wydaje momentami pociągający ;)

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Ma największego... bica :D

użytkownik usunięty
zarazzapomnelogin

Amosa nawet lubię, jest prosty, ale ma jaja . Holdena też nawet rozumiem, bo byłem podobny cicra about dwadzieścia lat temu tyle, że w międzyczasie dorosłem i teraz drażnią mnie takie harcerzyki. A Miller... tego rozumiem doskonale. Abstrahując nawet od tego, czy jego decyzje się podobają, czy nie, gość przynajmniej zachowuje się spokojnie, jak dojrzały facet, a nie podnieca jak marcowy zając :-)

ocenił(a) serial na 9

Marcowe zające się nie podniecają :) Są szalone. Kiedy sie człowiek zorientuje co nakręca Millera( za każdym razem jak piszę/ czytam jego nazwisko to słyszę je w głowie wymawiane głosem Naomi- Myller :) ) to w sumie można przewidzieć co zrobi- romantyk, lekko zblazowany i rozczarowany rzeczywistością. I robi wszystko byle mu się życie nie ułożyło :) No i szlachetny( pod pozłotka cynizmu). Ale w sumie masz rację- nie jest przynajmniej otwarcie patetyczny jak Holden( blee)...

ocenił(a) serial na 7
zarazzapomnelogin

Dopiero wczoraj obejrzałem siódmy odcinek i mam dziwne wrażenie, że Miller jednak wróci. Dlaczego ? Bo ktoś z serialu pokpił dla mnie zdrowo intro - przeważnie napisy leciały w tle serialu, a potem wyskakiwało tylko jego logo. Przy 7 odcinku znowu pokazali jego pełną wersję - teraz bez Thomasa Jane (no bo w końcu niby już tu nie gra) można zauważyć bardzo długi ekran bez napisów z występującymi, natomiast Florence Faivre (czyli Jullie Mao) nadal jest wymieniana (?!). Zdaje mi się, że ktoś bardzo chciał zasugerować brak Millera (jak to było ze skasowaniem aktora grającego Glenna w TWD), ale jednocześnie zostawił Jullie, no bo po co mieliby ją kasować jak zaraz wróci :P