PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721026}

The Expanse

2015 - 2022
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 25698
7,5 8 krytyków
The Expanse
powrót do forum serialu The Expanse

III Sezon

ocenił(a) serial na 10

Chciałbym Was zapytać jakie są Wasze wrażenia po trzecim sezonie? Moje na razie bardzo średnie, dopiero IV epizod dał mi mocnego kopa. Załoga podzielona, Holden w kółko nie w sosie, politycznego wątku nigdy nie lubiłem i po ponownych seansach serialu często go po prostu przewijałem, ale teraz mam wrażenie, że jest go jeszcze więcej, co nie wpływa dobrze na odbiór S3. Wprawdzie w lekturze zatrzymałem się na drugiej części Upadku Lewiatana, bo reszta po angielsku i nie wiem czy będę kumał wszystkie te kosmiczne smaczki na 100% więc jestem ciekawy czy ktoś czytał i jak mocno ten sezon odbiega od oryginału?

ocenił(a) serial na 10
Kajak_Szatana

Ogólnie ten serial dużo stracił przez zabicie swojej najlepszej postaci Mellera , którą grał najlepszy aktor serialu i holował tą produkcję .Holden to już nie ta półka . Na razie serial jakoś się ogląda bo i tak wolę takie coś oglądać nawet jak jest trochę gorszę niż 1 sezon niż takie Gwiezdne wojny czy jakieś tam badziewne Marvele

ocenił(a) serial na 10
michalkuc1993

Wiesz, Miller ginie także w książce śmiercią bohaterską, więc ciężko by było tak ważny wątek odwrócić w serialu. Właśnie jestem po 5 odcinku i przyznaję, że zaczyna się robić lepiej niż dobrze. E04 i E05 przywracają ten serial na właściwe tory :-)

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Szkoda Millera, ale postacie Avasarali czy Amosa są tez świetnie grane i pasują idealnie do tego co było opisane w książce. Tak wiec głowa do góry, it reaches out, it reaches out - to chyba nie spojler bo jak ktoś czytał książkę to i tak wie ;-)

ocenił(a) serial na 9
sylwiuszp

Nawet tytuł 8-go odcinka zmieniono na "It Reaches Out". Wcześniej widziałem listę odcinków z innym tytułem, bardziej spojlującym fabułę :)

ocenił(a) serial na 9
Kajak_Szatana

Po obejrzeniu 2 odcinków 3. sezonu (na które wielu tu narzeka, że słabe) - jestem zachwycony :) Już wiem, że będzie mi zajebiście brakować tych postaci (za wyjątkiem oczywiście Holdena, który powinien być kopany w dupsko podkutym buciorem codziennie przez 365 w roku ;p )