Tyle czekałem bo tak mało jest dobrych seriali SF. I nagle po 4 minutach oglądania dotarło do mnie: "Przebudzenie lewiatana". Nic nie zmienili. Wszystko jest dokładnie tak samo. Niby w grze o tron to się sprawdziło ale tak bardzo się zawiodłem :(
Znam zakończenie :(
Nie, no. Chwila. Nie kropka w kropkę :) Jestem na świeżo i widzę że nie kropka w kropkę :)
Czekam na odcinek na Erosie - myślę że siódmy. Może nawet szósty?
Póki co jest nieźle, świetna historia i niezły serial.
dobry serial. Po prostu żałuję że nie wymyślili czegoś nowego. No ale nic to:) Tak czy siak będę oglądał. Jest zdecydowanie za mało hard SF. Choć ostatnio jest killjoy oraz Dark Mater
Z tego co słyszałem to fani serialu Expanse obrzucają błotem Killjoy i Dark Matter, bo niby ten pierwszy jest bardziej dojrzały i zwyczajnie lepszy, a porównywanie do tych drugich zwykle kończy się tu jakąś kłótnia :D
Chodziło mi o to że wychodzą ostatnio seriale SF po dość długiej nieobecności mamy aż trzy. Denerwuje mnie że znam fabułę. Sam nie wiem dlaczego nie raziło mnie to tak przy grze o tron. Tutaj boli. Ale jeśli ktoś nie czytał książki to nie mam pytań
Również cieszy mnie powrót SF do małego ekranu :) Serial The Expanse jest dla mnie zdecydowanie najnudniejszy i najmniej ciekawy z pozostałych, nie lubię politycznego SF, wolę akcję i przygodę :)
Powiedz czym jest ten niebieski stwór z mackami który porywa kolesia na koncu 10 odc? A który powstał z ciała tej kobiety Julie Mao. I jaki jest jego wątek w kolejnych książkach?
Rozumiem ze pierwszy sezon jest na podstawie pierwszej książki? Lub znacznej jej części.
W pierwszej książce jest wyjaśniona całą sprawa z ”niebieskim stworem”. Pewnie tom pierwszy skończy się w drugim sezonie bo teraz to nadal pierwsza część książki. Dobre choć nie rewelacyjnej.
No właśnie miałem małe Deja-Vu na początku, potem jak doszło do korporacji Mao-Kwikowski to już wiedziałem skąd.
Przebudzenie Lewiatana było całkiem fajne ale szkoda że serial prawie identyczny, miałem ochote na jakies sf a tak szkoda mi czasu. Ten Killjoy znośny jest?