PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721026}

The Expanse

2015 - 2022
8,0 26 tys. ocen
8,0 10 1 25660
7,7 6 krytyków
The Expanse
powrót do forum serialu The Expanse

Witam, czy ktoś mi może udzielić odpowiedzi czy sezon 1, 2 i 3 pokrywa się z pierwszym, drugim i trzecim tomem książki? ktoś wie? Czytałem pierwszy tom i sie zastanawiam.

ocenił(a) serial na 10
kuba66

Zacząłem czytać drugi tom i mimo , że oglądałem serial to było kilka ciekawych różnic . Ja czytam bo się nie mogę doczekac czwartego sezonu i tej ekspansji na inne planety jak są w czwartym tomie

ocenił(a) serial na 10
michalkuc1993

odpowiesz na moje pytanie ?:)

ocenił(a) serial na 10
kuba66

Jak mam odpowiedzieć przecież czytam też dopiero drugi tom :) Ale coś jest napewno zmienione bo takiej Avarsali w pierwszym tomie nie ma a w serialu jest już od pierwszego sezonu .

ocenił(a) serial na 8
kuba66

Ja przeczytalem wszytkie 8 czesci, z tego co pamietam. To tak serial pokrywal sie z tomami ksiazek

ocenił(a) serial na 9
kuba66

Skoro czytałeś pierwszy tom książki, to nie będzie spoiler jeśli napiszę, że pierwszy tom kończy się uderzeniem Erosa w Wenus. W serialu następuje to dopiero w połowie 2 sezonu. Tak więc - nie - sezony serialu nie pokrywają się z tomami książek 1:1.

ocenił(a) serial na 10
SupaMario

Dokładnie. Fabuła się mniej więcej pokrywa, wydarzenia i ogólne wątki. Są drobne odstępstwa czy różnice, ale to nie wpływa na sens. Jednak przyporządkowanie poszczególnych tomów książki z sezonami serialu to już tak nie za bardzo, ale to tam jest detal ;-)

ocenił(a) serial na 6
kuba66

Drugi sezon serialu kończy się gdzieś na 350-400 stronie drugiej części książki , liczącej w polskim wydaniu 570 str