Witam, czy ktoś mi może udzielić odpowiedzi czy sezon 1, 2 i 3 pokrywa się z pierwszym, drugim i trzecim tomem książki? ktoś wie? Czytałem pierwszy tom i sie zastanawiam.
Zacząłem czytać drugi tom i mimo , że oglądałem serial to było kilka ciekawych różnic . Ja czytam bo się nie mogę doczekac czwartego sezonu i tej ekspansji na inne planety jak są w czwartym tomie
Jak mam odpowiedzieć przecież czytam też dopiero drugi tom :) Ale coś jest napewno zmienione bo takiej Avarsali w pierwszym tomie nie ma a w serialu jest już od pierwszego sezonu .
Ja przeczytalem wszytkie 8 czesci, z tego co pamietam. To tak serial pokrywal sie z tomami ksiazek
Skoro czytałeś pierwszy tom książki, to nie będzie spoiler jeśli napiszę, że pierwszy tom kończy się uderzeniem Erosa w Wenus. W serialu następuje to dopiero w połowie 2 sezonu. Tak więc - nie - sezony serialu nie pokrywają się z tomami książek 1:1.
Dokładnie. Fabuła się mniej więcej pokrywa, wydarzenia i ogólne wątki. Są drobne odstępstwa czy różnice, ale to nie wpływa na sens. Jednak przyporządkowanie poszczególnych tomów książki z sezonami serialu to już tak nie za bardzo, ale to tam jest detal ;-)