The Last of Us: Sezon 2 The Last of Us sezon 2, odcinek 1
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Przyszłe dni

Future Days 59m
6,5 3,8 tys. ocen
6,5 10 1 3761
The Last of Us
powrót do forum s2e1

....czy tylko mnie ona strasznie działa na nerwy już od pierwszego sezonu....?

ocenił(a) serial na 1
tamarowski

Nie mogę na nią patrzeć. Psuje mi cały serial. Drewno, które grać nie potrafi. Ona w tym serialu jest chamską, wredną idiotką. Ellie taka nie była.

ocenił(a) serial na 7
tamarowski

Chcieli by było dynamiczne tempo serialu lecz to prawda była irytucajaca i nie wiem czemu akurat tak wykonali. Chcieli byśmy się przejmowali jej losem już od pierwszego odcinka XD lecz i tak słabo ale sam zombie Stalker jest zajebiście zrobiony

tamarowski

Prawdopodobnie będzie remaster serialu i mają ja wyjebać z serialu:D

Alfred_fw

Mnie również nie podoba się kompletnie gra tej aktorki, a jej wygląd działa na mnie odpychająco - jest w niej coś tak odrzucającego ..., zarys twarzy, jej oczy, sylwetka. Do tego dochodzi wątek lesbijski - to to już przegięcie. Kończę z tym serialem na dobre, a szkoda, bo wiele dobrego mógłbym powiedzieć o pierwszym sezonie tego serialu (za wyjątkiem postaci tej aktorki). Może kiedyś doczekam się czasów w których nagminnie wciągane wątki z katalogu "poprawność polityczna", będą całkowicie banowały dany twór filmowy. Dla przykładu, film The Cuties czy jakoś tak (film dla pe.ofili), nazbierał sporo negatywnych recencji (na YT było kilka milionów łapek w dół w porównaniu do bodajże kilkuset tys. w górę), co pokazuje że jeszcze żyją normalni ludzie na tym świecie. Tak w ogóle, to łączę fakt usunięcia pokazywania łapek w dół na YT z wieloma negatywnymi ocenami jakie dostawali czy to jacyś politycy czy cwelebryci którzy nie powinni być przedstawiani przez media internetowe w złej postaci.

Niedzielludek

koleś, ale ludzie LGBT istnieją wokół nas, więc pokazywanie ich na ekranie jest rzeczywistością po prostu :)

Yga

Rozróżnić trzeba ludzi którzy promują ideologię lgbt (ludzie często opłacani przez złoczyńców tego świata, w celu zdemoralizowania społeczeństwa i których celem jeset uczynienie pedofili czymś normalnym - poczytaj o latach 60tych 70tych kiedy chcieli to przepchnąć), a ludzi homo. Ci drudzy mają się czego obawiać bo np. ja o ile wcześniej nie miałem nic przeciwko ludziom homo, tak dziś, gdy na siłę wprowadzają ideologię lgbt jestem poirytowany tym, że chcą nam powiedzieć iż ludzi lgbt jest większość.

ocenił(a) serial na 7
Niedzielludek

otóż to. co innego bycie sobie homo (super sprawa!), a co innego wtykanie tego wszędzie, gdzie się da dla zasady. według mnie to drugie jest wręcz jak cios w osoby homo, bo generuje dość słuszną irytację. ergo: fajnie, jak się pokazuje osobyLGBT, ale gdy robi się to celowo i aż nadto, to może wywołać odwrotny efekt.

haaltia

Wywołali odwrotny efekt i to właśnie mają im za złe środowiska homo, bo wszystkie starania jakie jeszcze kilka lat temu osiągnęły te środowiska poszły na marne w momencie gdy wkomponowały się w nie środowiska trans i inne. Z tego co obserwuję to wywrotowcy (mam na myśli ci u góry co chcą zdemoralizować doszczętnie całą ludzkość) dążą do znormalizowania pd.filii.
Co do destrukcji społeczności to poczytajcie o eksperymencie mysia utopia - gdy się wczyta w wyniki eksperymentu to całkiem śmiało można to odnieść do ludzi żyjących w dzisiejszych czasach.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Yga

istnieją i ja ich totalnie akceptuję, ale - naprawdę - istnieją producenci. producenci patrzą na to, co się sprzeda. oni nie chcą pokazywać rzeczywistości, tylko ją naginać. i często z tym przesadzają, przez co wywołują efekt odwrotny do zamierzonego. ja wiem, że ludzie LGBT istnieją i to jest normalne, ale nie jest tak, że są oni wszędzie.

/pomijajac powyższe, jakoś nijak nie czepiam się 3. odcinka 1. sezonu, wręcz uważam go za świetny. ale w to, co zostało pokazane w 1 odcinku 2 sezonu totalnie nie wierzę, bo zostało pokazane źle i łopatologicznie. :)

Niedzielludek

Jak mogą pominąć wstęp lesbijski, który jest w grze która jest pierwowzorem ? To chyba bez sensu

Nadrovska

czuli nie mogą porzucić tego wątku, a wiele innych znaczących, czy to w grach czy to książkach przekładanych na ekran, mogą pomijać?

ocenił(a) serial na 7
Nadrovska

aha :D

ocenił(a) serial na 7
Nadrovska

wiele wątków z pierwowzorów było pomijanych, ale TEGO KONKRETNEGO pominąć nie mogą, fajnie.

tamarowski

nie tylko ciebie. Mogli wybrac jakas ładniejsza dzieczyne.

ocenił(a) serial na 4
piotr_bogucki183

Pioter wstawaj .....

tamarowski

No niestety ona nie pasuje do tej roli. Już prędzej bym ją jako Aby czy jak jej tam zaakceptował. W roli Elly bym Jenne Ortegę widział albo nawet kogokolwiek innego tylko nie tą aktorkę.

tamarowski

Aktorka wygląda jak Iga Świątek :)

ocenił(a) serial na 8
olasilwonik

Orzesz kurde serio tak wygląda teraz dopiero zczaiłem

ocenił(a) serial na 1
olasilwonik

Iga Światek zapewne jest też takiej orientacji ale nie ma w tym nic złego. Ta aktorka nie pasuje na role Ellie i tyle, najbardziej pasowała by aktorka na podstawie której Ellie została zaprojektowana czyli Ellen Page. Niestety Ellen Page przeszła zabiegi tranzycji i już chociażby z tego powodu należałoby poszukać jakiejś aktorki do niej podobnej. I szkoda że akurat stwierdzono że Ramsey jest podobna do Ellen Page bo ja podobieństwa niestety nie widzę. Aktor grający Joela też nie ma ani charyzmy Joela ani pewności siebie wygląda jak Pedro Escobar i to cholernie psuje to wszystko.

ocenił(a) serial na 6
tamarowski

Ciężko lubić postać z serialu. Szczególnie w drugim sezonie, gdzie jest bezczelna, niemiła, wulgarna, arogancka i bezmyślna. Tak jakby była zbuntowaną rozpuszczoną nastolatką, problem w tym, że przeszła tyle, że można by w wieku 19 lat oczekiwać od postaci nieco więcej dojrzałości i w sumie nie wiadomo przeciwko czemu się buntuje i o co jej chodzi. Ok, jest zła na Joela, ale wszystkich traktuje z góry i to już ciężko zrozumieć.
Z gry zapamiętałam ją całkiem inaczej i nawet wróciłam do gameplayów na YT, żeby zobaczyć, czy pamięć mnie nie zawodzi. Ellie z gry i Ellie z serialu to dwie zupełnie różne postaci, jeśli chodzi o charakter. Do tego stopnia, że w grze właściwie nie ma żadnego powodu, żeby Ellie nie lubić, ani jej nie kibicować, a w serialu jest tak irytująca (zachowaniem), że ciężko za nią podążać… a jest główną bohaterką.

ocenił(a) serial na 7
tamarowski

nie tylko. mnie odrzuca jej postać, ale też fakt, że jest totalnie niezniszczalna. w normalnych realiach już dawno by poległa, ale nieee - musimy pokazać super postać kobiecą, która poradzi sobie z każdym. oglądając to, czuję się indoktrynowana i nie podoba mi się to.

haaltia

To nie oglądaj