The Last of Us (2023)
The Last of Us: Sezon 2 The Last of Us sezon 2, odcinek 2
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Przez dolinę

Through the Valley 57m
8,5 3,3 tys. ocen
8,5 10 1 3263
The Last of Us
powrót do forum s2e2

Gdyby nie scena z atakiem ludzi grzybów dałbym jedną gwiazdkę za drewniane dialogi charakteryzację i najbardziej daremna scenę z Joelem przerysowana i sztuczna na siłę. Apokalipsa a wszyscy bohaterowie śmigają z makijażami ciuchy jak ze sklepu zombiaki też wygłaskane i mało straszne słabe

Bart_S_filmweb

Już chciałem pisać nowy wątek ale widzę, że nie tylko ja zwróciłem na to uwagę. Chodzi mi głównie o charakteryzację Abby i ludzi z jej paczki. Przecież oni wyglądają jak instagramerzy xD Od kilkunastu lat szaleje apokalipsa zoombie, głód, smród, ubóstwo ale rzęski zrobione. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć Dinę albo psycholożkę Joela, która miała na sobie kilogram tapety. Trochę na siłę, ale powiedzmy, że mogli mieć zgromadzone zapasy - nawet kosmetyków - w tej ich twierdzy. No ale Abby?! Czekałem aż w pewnym momencie powie: "za chwilę zabiję Joela... ale najpierw chciałabym wam powiedzieć, że mam na sobie bojówki z H&M za 169 zł gdy kupicie je razem z dwiema parami skarpetek z printem z klikerem, oraz top z Sinseja za 59 zł....". Ta ich banda wyglądała na totalnie z innej bajki, jakby serial był sklejką The Last of Us z jakąś teenage dramą. Nie rozumiem tego zabiegu, czy twórcy chcieli w jakiś sposób zrekompensować obsadzenie wizualnie dyskusyjnej Ellie?! Trochę chyba poszli teraz za mocno w drugą stronę. No nie dogodzisz xD