Nie gram w gry komputerowe wiec nie mam pojęcia czy najnowszy serial oddaje ducha gry a mowa o serialu The Last of us .Mówią że to najsłyniejsza gra świecie .Nie będę o tym dyskutował .Ale na temat serialu mogę wypowiedzieć oczywiście nie będę oceniał go na podstawię gry gdyż kompletnie to nie ma sensu z mojej strony .
Gdyż jak mówiłem nie gram w gry komputerowe .Mogą tylko ocenić to co widziałem na ekranie czy świat zatakowany przez wirus grzyb opustoszałe miasta kompletnie zniszczone żarazony ludzi i jakiś nie dobiktów zólnierzy i jakaś grupa co chce walczyć o lepsze szukająć szczepionki lub coś u grać dla siebie .Wsród tej szarości beznadzei jest bystra pyskata pewna siebie dziewczyna ,co nie tylko przeklina pod nosem.
Dobrze włada bronią a jak wkurzy to nie żle przywali a nawet zada cios śmiertelny i co najważniejsze jest jakby przyszłością dla świata .Tak niej mowią jest facet co stracił córkę i gdzieś brat zniknał a on jakoś ciągnie od wschodu do zachodu słonca .To czasu jak zostaje poproszuny by dostarczyć dziewczyne z punktu A do punktu B i tak zaczyna niebezpieczna podróz .Siłą tego serialu jest chenia dwoma głownymi bohaterami obserwujemy niechęc obojętność by patrzec jak między dwoma osobami rodzi sie przyjazń zufanie a w końcu ojcowska miłość.
Widać że między aktorami czuć taką nic porozumienia i dobrą współprace co widać na ekranie chyba obsadzenie własnie tej aktorkiBella Ramsey bylo dla mnie strzałem w dziesiątke i to chyba dla niej oglądałem ten serial .No i na tej wieżmi miedzy aktorami dobrej współpracy na planie serialu co miało rezultaty na ekranie The Last of Us to serial drogi zakrętów co nigdy nie wiesz co kryje za zakręterm i kto nagle ci wyskoczy Zacząłem tą podroż razem z młodą dziewczyną i z facetem może po 50 .No i co i jak znowu wyruszą w podróz to pojdę z nimi w kolejnym seoznie.
7/10