The Mandalorian (2019)
The Mandalorian: Sezon 2 The Mandalorian sezon 2, odcinek 1
odcinek The Mandalorian (2019)

The Mandalorian | Rozdział 9: Szeryf

Chapter 9: The Marshal 52m
8,1 2,5 tys. ocen
8,1 10 1 2472
The Mandalorian
powrót do forum s2e1

Ogólne wrażenia

ocenił(a) serial na 6

Początek drugiego sezonu to przede wszystkim piękna realizacja oraz narracja. Obawiałem się trochę o rolę ,,Dziecka" w fabule, jednak, co mnie cieszy, była nieduża. Ciekawa nowa postać, polubiłem ją, ale chyba najlepiej zapamiętam Smoka.

użytkownik usunięty
Kylowsky

Prawda. Cieszy mnie też, że nie zmienili ścieki dźwiękowej.
Jedyne co mnie zaskoczyło, to to, że tego jaka z ładunkami wybuchowymi użyli na końcu, a nie jako pierwszy plan!
Boba nawe jako tylko jego zbrojna to piękne oczko w naszą stronę. Jestem ciekawa kim jest ten tajemniczy typ na końcu. Pewnie ten Mandalorian co go poszukuje

ocenił(a) serial na 5

Jak to kto. Przecież to BOBA FETT. W napisach na koniec masz Temuera Morrison i to był on, aktor grający Jango Fetta i klony. Może to być też jakiś klon, tylko jeśli jakoś powstrzymał starzenie.

użytkownik usunięty
mixererunio

Myślałam, że Boba Fett nie żyje no i dlaczego nie ma swojej zbroji? Zobaczymy co się stało

ocenił(a) serial na 5

Jak wpadł do Sarlacca to zdołał się jakoś wydostać i albo stracił przy tym zbroje, która Jawowie znaleźli, albo ją im przehandlował. Fajnie by było jakby Boba pojawił się dalej.

ocenił(a) serial na 5

Wikipedia nawet potwierdza: https://en.wikipedia.org/wiki/Temuera_Morrison

ocenił(a) serial na 9

Nie chcę się jakoś czepiać, ale tak gwoli ścisłości, to nie były jaki tylko banthy (te zwierzęta ludzi pustyni).

Wczesniej okazalo sie ze smok nie jest tak naiwny jak by sie wydawalo i nie zawsze rzuci sie ślepo na bantha (jaka)

ocenił(a) serial na 8
Kylowsky

Wydaje mi się czy ten odcinek mocno inspirował się Star Wars Knights of the Old Republic? Grałem dawno temu, ale kojarzę, że polowało się tam na smoka krayt.

ocenił(a) serial na 9
kmpt

Fakt, było kilka smaczków i nawiązań. Przede wszystkim to sam smok, oczywiście ta sztuka była znacznie większa i trudniejsza do ubicia niż ta z gry, ale niewykluczone, że smoki rosną przez całe życie (według legend, z których Mandalorian czerpie pełnymi garściami), a ten był znacznie starszy. Drugie nawiązanie to perła z wnętrza smoka, którą na końcu znajdują Tuskeni. I trzecia to wspomnienie o domu Tuskenów, czyli Morzu Wydm, które także pojawiło w grze.

ocenił(a) serial na 6
fabcio93

Mimo wszystko i tak jednak ten z KOTOR-a podobał mi się bardziej niż w serialu

ocenił(a) serial na 6
Kylowsky

Polowanie na smoka, przypominało mi od razu polowanie na nosorożca z pierwszej serii. Choć z większym rozmachem. Zastanawiałem się tylko czy znów Yoda będzie interweniował, ale tym razem nie. Na plus odcinka postać szeryfa, ale pewnie nie będzie kontynuacji jego wątku w kolejnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 9
Kylowsky

Jako ciekawostkę dodam, iż nie jest to nowa postać, bo pierwszy raz Cobb Vanth występował w książkach