SPOILERY
Odcinek naprawdę fajny. Jedyny minus (jak dla mnie) to taki, że za dużo Briana. Nie mógłby chłopina w jakiś spektakularny sposób zginąć? Nie dość, że byłaby ciekawa scena, to jeszcze pozbylibyśmy się go raz na dobre. A co do plusów? Miny Aleka, który siedział... a właściwie leżał schowany za łóżkiem w pokoju Chloe, kiedy jej mama go chwaliła- po prostu bezcenne;D A jego uśmiech, gdy Chloe wydarła się na Briana- mrauuuu ;] Walka pod koniec z udziałem Chloe i Aleka świetna. Ta ich współpraca. Jakim cudem dziewczyna może nie dostrzegać tego, jak bardzo do siebie pasują. No i bezbłędna była scena, gdy Jasmine przychodzi do sklepu w którym pracuje Chloe i z taką śmiertelną powagą jej mówi, że potrzebuje jej pomocy... a potem się okazuje, że chodzi o pomoc w wyborze ubrania na randkę. No i Jasmine zachowująca się jak... dziewczyna ;P to coś nowego ;P
Ja w ogóle nie ogarnęłam tej akcji Alek&Brian. Moim zdaniem została nakręcona tak na siłę, bez sensu powód. Jakby Chloe jakieś lajpa miała, to jeszcze bym zrozumiała, że Brian tak pomyślał, ale tak, to nie rozumiem xD
Od początku uwielbiam Aleka i wciąż wierzę, że scenarzyści mnie nie zawiodą, chociaż po obejrzeniu promo 10 odcinka czarno to widzę... Nie mam nic do Brian'a tak w sumie, niezłe ciacho, jednak akcent Aleka przebija wszystko ^^ Podobała mi się bardzo scena walki, jak Alek z Chloe fajnie współpracowali, mimo, że było to odrobię przerysowane. W przypływie emocji w innym wątku napisałam, że nie chcę drugiego sezonu, skoro scenarzyści tak kręcą, ale nie obraziłabym się, jakby nakręcili dalsze odcinki ^^
Widziałam zwiastun kolejnego odcinka i jeśli się okaże że Chloe bezczelnie pozwoliła Alekowi na całusy, a wybierze i tak Braiana (co pewnie nastąpi) przestane to oglądać. Głowna bohaterka powinna być pozytywną osobą już dosyć mam seriali na jedno kopyto i ciągle te same historie miłosne. Chloe z Braianem, a fanki będą chciałby aby była z Alekiem. To taki sam schemat jak w The Vampire Diaries, Zmierzchu i tym podobnym serialom. Mam nadzieję, że ostatni odcinek mnie zaskoczy :)
W sumie fakt... O lepiej by było, gdyby aktor grający Aleka grał Briana i wątku miłosnym chodziłoby o to, co by tu wykombinować, żebyśmy mogli się całować. Nie byłoby żadnego drugiego gościa i wszyscy byliby happy xD
hehe...zróbmy własną wersję serialu :)
Jak widać to na razie mało popularny jest ten serial w polsce :/ a szkoda... O dziwo bardziej popularny jest jak widzę,pewnie za sprawą "Zmierzchu", no wiecie wilkołaki, "Teen Wolf" , który mi osobiście do gustu nie przypadł :
Tu już nie chodzi o aktorów, bo gdyby Braian grał Aleka i na odwrót to by byśmy chcieli żeby się zamienili. Tak jest zawsze.
A mi się Teen Wolf bardzo podoba :-) Chloe też jest popularna, bardziej niż serial Switched at Brith, no, ale mnie już PLL. Ja ten serial lubię za młodzieżowy charakter i taką aż przesadzoną prostotę. Teen Wolf jest bardziej mocny, nie boją się tak pokazać każdej sytuacji i nigdy nie wiadomo co się zdarzy.
Polecam jeszcze podobny to tego serialu, serial Lost Girl :-)
Lost Girl ? A mogłabyś mi napisać Marto o czy to mniej więcej ? Może sobie obejrzę :)
To mi trochę przypomina tematykę Chloe King. Serial jest o dziewczynie, która jest sukubem. Od dawna wie o swojej 'przypadłości', ale nigdy nie wiedziała do końca z czym to się je. Wpada w pierwszym odcinku na kilka osób które również są nadprzyrodzone i jej wszystko mówią co i jak. W odcinkach główna bohaterka Bo wraz z ludzką przyjaciółką Kenzi (jeśli jej nie polubicie, to coś jest z wami nie tak) rozwiązują zagadki i poszukują wieści o rodzicach Bo.
Na seriale online można obejrzeć pierwszy odcinek. Jeśli wam się nie spodoba to drugi was bardziej do tego nie przekona. Mnie serial urzekł. Jest naprawdę fajny. Kenzi ma świetne teksty. Trochę dziwne będą romanse Bo i efekty specjalne w serialu są totalnie do kitu, ale warto, chodź się przekonać po 1 odcinku.
O, może być fajne :) Jutro sobie obejrzę :P Ja zazwyczaj seriale oglądam na iitv. info z tego co widziałam to jest tam ten serial.
Dziękuję :*
Nie ma sprawy :-) Jak obejrzysz mam nadzieję, że opiszesz mi swoje wrażenia. Pozdrawiam!
nie mogę przyjąć do wiadomości tego , że The nine lives of Chloe King się już kończy....jeszcze tylko jeden odcinek;(...mam nadzieję, że przedłużą sezon, bo pokochałam ten serial prawie tak samo mocno jak The vampire diaries. Głównie za sprawą Aleka no ale ;)) ....mam nadzieję, że ten pocałunek z promo nie dojdzie do skutku i że 10 odcinek skończy się tym że Chloe wreszcie zrozumie, że nie może tak ranić Aleka ciągłymi spotkaniami z Braianem.
Obejrzałam na razie 3 odcinki " Lost Girl " i serial wydaje się fajny :) Choć teraz trudno mi cokolwiek oglądać, bo coś mi się porobiło i co 5 min wyskakuje mi limit mega-video :/ Postać Kenzie <?> najlepsza :)
Mnie się również podobał odcinek, choć jak tak jak Ty, uważam, że za dużo było w nim Briana. Nudzi mnie ot i tyle.
A tak z ciekawości, wie może ktoś, kto zagrał Vanessę? Mam wrażenie, że gdzieś już ją widziałam, ale nie potrafię określić gdzie.