Boże co za badziew. Drętwe dialogi. Drewniane aktorstwo. Fatalne walki. Zero oryginalności
- same zrzynki z istniejących filmów/seriali. Cięzko to w ogóle nazwać scenariuszem.
Całość przemielona i podana w formie papki o konsystencji pozwalającej na przyswojenie
bez używania nawet jednego zwoju mózgowego. Serial będzie miał szczęście jesli dotrwa
do końca pełnego sezonu. Póki co poziom artystyczny porównywalny z choćby "The Cape" i
tego typu gniotów. Omijać szerokim łukiem, strata czasu.
uśmiałem się, kiedy ten ktoś tam oznajmia chloe jacy to oni są wszyscy wyjątkowi i jakie to ich życie teraz będzie wyjątkowe i w ogóle co oni zrobią z tą wyjątkowością swoją. ale o to chodzi w takich zmierzchach, żeby nastolatka wczuła się w główną bohaterkę, bla bla bla, produkt sprzedany.
Po pierwsze serial ten wcale do Zmierzchu nie jest podobny, więc byłoby miło gdybyś serialu tego nie porównywał do owego filmu.
Po drugie serial na pewno nie jest zerżnięty z innych serialów czy filmów, gdyż oparty jest na podstawie książki, która została wydana w roku 2004.
A po trzecie, co do 'drewnianego aktorstwa' to rzeczywiście może najlepsze nie jest, ale są to młodzi aktorzy, którzy mają jeszcze czas się wyrobić i według mnie udział w serialu im w tym pomoże.
Tyle z mojej strony, pozdrawiam.
porównując do zmierzchu chodzi o pewną modę, w tworzeniu seriali/filmów. jest popyt na pewien schemat, a zmierzch jest akurat najbardziej popularnym przykładem, więc porównanie jak najbardziej trafne
wszystko co sie znajduje w tym serialu jest stare i powtarzane, więc nie ma wiekszego znaczenia kto od kogo "zżyna". nawet w roku 2004 ta książka nie grzeszyła oryginalnością
jest wiele lepszych seriali dla młodzieży, nie muszą nas od razu otępiać
To serial fantasy tylko dla fanów gatunku co ma wspólnego z otępianiem?a tak w ogóle powiedz mi ile znasz filmów i seriali z motywem przewodnim ludzi kotów?
otępianie to taki troche regress
a nie powiesz mi, że czegoś takiego nie zauważyłeś
błagam, nie mów mi, że uważasz, że ten serial to jeden z pionierów?
catwomen, ludzie-koty?
No kobieta-kot nie miała żadnych super mocy,była tylko super wytrenowaną akrobatką -złodziejką kochającą koty i używającą kostiumu wzorowanym nieco na kotach i ksywki.A ten wątek z filmu z Halle Berry to wymysł scenarzysty i reżysera nie mający nic wspólnego z "biografią"komiksowej kobiety-kota.
Ten serial jest moim zdaniem młodzieżową wersją serialową starego filmu ludzie koty z 1982r,tylko mocno "zliftingowaną"by nikogo nie zestresować i zgorszyć a do tego zrobiony wg.schematu w jakim powstaje 99%filmów i seriali o tematyce innej niż prawnicze,medyczne,melodramaty itp.czyli fantasy właśnie i dla młodzieży.A jakby nie patrzeć stacja ABC familiy raczej dużo kasy na ten serial nie wydała,bo to typowy produkt wakacyjny.Co do aktorstwa może być "nasze gwiazdy" grają gorzej a w tym serialu znanych nazwisk raczej nie zobaczysz dialogi ujdą,fabuła jest ok jak na serial wakacyjno-młodzieżowy czego chcieć więcej?Ambitnej rozrywki?ale w tematyce fantasy takiej nie znajdziesz,scenarzystom nie opłaca się robić ambitnych seriali czy filmów z rodziny fantasy bo,a.za mało fanów,b.za dużo kasy trzeba wydać, to są produkty dla fanów gatunku a reszta albo ogląda albo narzeka jak ty i przestaje oglądać.
Nie podoba ci się nie oglądaj,poszukaj czegoś co ci bardziej pasuje tematycznie,ale nie narzekaj że jest do kitu i nie ma w nim nic ciekawego,bo ja uważam inaczej a patrząc na ocenę nie jestem sama.P
gdybym miał brać to wszystko pod uwagę, to dawałbym wszystkiemu co oglądam 10.
poza tym raczej nie szukam niczego co mi się spodoba tematycznie, tylko tego co mi się spodoba jako tako. kiedy oglądam coś bo mnie interesuje tematyka, zazwyczaj szybko sam serial mnie zawodzi; więc to nie tak, że obejrzałem pilota i dumny z siebie mogę ponarzekać na coś, tylko sprawdzam wszystko a potem wyrażam opinię, która może się komuś takiemu jak ja przydać i tym samym zapobiec pobieraniu pilota na darmo
natomiast sprawa oceny jest właśnie irytująca, bo przez takie kwiatki, w ogóle ocenami na filmwebie nie można się sugerować
A ja wręcz przeciwnie nie oglądam niczego co nie będzie mi pasować tematycznie,bo szkoda mi czasu na marnowanie go oglądając coś co mi nie pasuje.Zazwyczaj czytam opis jak jest zachęcający to sprawdzam czy warto jak mnie to nie wciąga szukam czegoś innego.Ocen wcale nie daję wszystkiemu co oglądam 10/10 ale zależną od stopnia zainteresowania w jaką coś mnie wciąga lub nie.Wyjątek robię tylko dla filmów ale zdarzało mi się już wyłączyć film bo wbrew opisowi nie działo się tam nic interesującego by obejrzeć do końca.Takich nieobejrzanych filmów ani seriali nie oceniam nigdy bo nie oglądałam do końca.Co do pobierania ja akurat oglądam online nie chciałoby mi się czekać aż ściągnę na dysk a mam neta bez limitów i szybkość wystarczającą by poświęcić tyle czasu by obejrzeć.
A oceny na filmwebie to faktycznie są delikatnie mówiąc dziwne,całkiem niezłe produkcje mają zadziwiająco niskie lub zaledwie średnie oceny a nic ciekawego bardzo wysokie,ale to są wszystko oceny subiektywne każdy z nas jest inny i ma inny gust.P
są seriale, które ogląda się tylko ze względu na tematykę i tylko dlatego, że wciągnęły, ale są też takie, które przypadają Ci do gustu, mimo iż teoretycznie nienawidzidz gatunku. dlatego wole sprawdzać wszystko.
gust... przyczyna wszystkich dyskusji
Sorry ale jestem stanowczo za stara by oglądać seriale co mi nie pasują tematycznie i fabularnie,tylko po to by obejrzeć,bo a nuż będzie jednak ciekawy..Ale gust a raczej różnice w nim to podstawa.P
no niestety nie zgodzę się, jest to PIERWSZY od bardzo dłuższego czasu serial fantasy w którym nie występują żadne nadprzyrodzone postacie ze zmierzchu, historia jest oryginalna i wyróżnia się, np. ja nie widziałam serialu o maiach itp.
jak sie komus nie podoba to trudno ale żebu robić zamieszanie bez powodu i przepełniać formum tekstami krytyki ! Wydaje mi się że najgłośniej krzyczą ci którzy nawet serialu nie pooglądali przeczytali kilka komentarzy recenzje i opis i już są pełnoprawnymi negatorami! Mi na początku też sie nie podobało ale z nudów oglądnęłam 2 odc i polubiłam! Proszę o wyrozumiałość bo przez zasypywanie stron takimi kłótniami i milionami tekstów "BEZNADZIEJA, zerżnięte itp" kolejny serial odpada z gry a może ktoś lubił i chciał dalej oglądać a przez takich baranów urwał się wątek w połowie bo "grube ryby" stwierdziły że wiekszości sie nie podoba to trzeba zdjąć!
Ten serial to masakryczny syf, drętwy, naciągany, TANDETNY. Kłócicie się tu, że to takie oryginalne, jak zrobią serial o ludzioserach to też będzie awangarda, dodać tylko myszoludzi, którzy od starożytności chcą ich pozabijać i wyjdzie nam to samo! GNIOT NIE WARTY KOMENTARZA, aktorstwo rodem z W11, tra-ge-dia
wątpię, żebyś obejrzał wszystkie 10 odcinków. jest bardzo dużo ludzi, którym taki serial przypadł do gustu. jak powiedziała @poziomka4 nie zaśmiecaj lepiej forum takim gó..em. jak ci się nie podoba to nie oglądaj, a skoro nie obejrzałeś wszystkich odcinków to po co krytykujesz. po prostu napisz, że serial nie przypadł mi do gustu i tyle. a jeśli obejrzałeś wszystkie odcinki, a od początku ci się serial nie podobał, to po jaką cholerę oglądałeś dalej ?!
osobiście uważam, że serial jest genialny, wreszcie jakiś porządny temat, a nie ciągle wampiry, wilkołaki i wgl. może zmierzch i reszta części odniosły sukces, ale reszta kopi po prostu już nie. nie oglądam wampirowato-wilkołaczo filmów i seriali, dlatego nie mogę uznać, że są do kitu, jednak uważam, że zmierzch nawet zrobił na mnie pierwsze dobre wrażenie, ale tylko część 1, reszta już nie.
Pretty Little Liars też jest inne od wszystkich tak jak The Nine Lives Of Chloe King. ciekawe. aż chce się oglądać i nie można wyczekać następneo odcinka. koniec końców mam nadzieję, że serial jednak odniesie sukces i dokręcą sezon 1 do 22 odcinków i zrobią 2 sezon 22 odcinki lub 10 odcinków i to zakończą. 3 sezonu nie ma co robić. a jeśli chodzi o PLL to mam nadzieję, że zrobią 2 sezon do końca i najwyżej 3 do 10 odcinków.
Alek&Chloe TEAM! ♥
po pierwsze, najgorszy śmietnik na wszelkich forach generują ludzie tacy jak ty, którzy nie mogą znieść, że ktoś ma inne zdanie. "jak ci się nie podoba to nie oglądaj", niezły argument, ale nie na to, że serial jest faktycznie dobry.
Jesteś jakimś smutnym dzieckiem, dla którego jedynym punktem odniesienia jest "zmierzch", dlatego wybacz, ale dalsza dyskusja jest bezcelowa.
rozmawiać nie musimy, bo mnie też się wydaje, że dalsza rozmowa, jest zbędna. chcę tylko podkreślić, że nienawidzę zmierzchu i tym podobnych seriali. obejrzałam tylko pierwszą część, bo weszła do kin i chciałam zobaczyć co to jest. jednak tego typu historie są nudne i nie robią na mnie wrażenia, więc nie wnioskuj, że jestem smutnym dzieckiem, które swoje oczka wlepia w zmierzch i nic innego.
ogólnie pozdrawiam :D
olal bym sikiem prostym taka panienke o ktorej bym wiedzial ze jej nigdy nie pukne , serial oceniam 5/10
1 odc. totalnie mnie nie powalił i dopiero parę dni temu zachęcona przez przyjaciółki w końcu to ogarnęlam. O dziwo wciągnęłam się, nie jestem jakąś wielką koneserką tego typu seriali, ale ten akurat mnie zaciekawił i moim zdaniem nie jest jakiś "zerżnięty" z pozostałych serialików fantastycznych i totalnie zero w nim oryginalności.
Szanuje zdanie innych, bo wiadomo że nie każdemu sie spodoba, ale ja osobiscie tego serialu nie zaliczylabym do miernot, wrecz przeciwnie. ;p
serial jak dla mnie naprawdę dobry. Dałam nawet 10/10 bo mnie wciągną niesamowicie. Muszę jednak przyznać, że 1 odcinek jakoś udany szczególnie faktycznie nie był. Ale z Vampire diaries miałam jeszcze gorzej....gdzieś do 5 odcinka mnie troszkę wnerwiał. Nie lubiłam tej dziwnej mgły , kruka, ciągle pojawiających się z nienacka Damona i Stefcia....A później co?..pokochałam serial!
Haha, to jeśli chodzi o mnie- po 1 odc. VD wpadłam totalnie, ale każdy człowiek wciąga się w swoim czasie. ; D
Ja chloe king pierwszy raz obejrzalam z przyjaciołką w pierwszy dzień wakacji, przeglądałyśmy iitv i opis nawet nas zaciekawił. Późneij obejrzałyśmy pilota Switched at birth i to drugie wciągnęło mnie o wiele wiele bardziej i zaczęłam oglądać regularnie, natomiast przyjaciółka na odwrót, oglądała chloe king i ciągle tylko "alek to, alek tamto, oglądaj mówie ci" itp. ;DD
Kilka dni temu druga przyjaciółka totalnie kazała mi to obejrzeć, no to tak uczyniłam i teraz jestem jej wdzięczna, bo strasznie się wciągnęłam, mimo że pilot średnio mnie zaciekawił, wręcz śmieszył momentami i wszystko wydawało mi się naciągane. ;D
Jednak czasami warto się przełamać i spróbować obejrzeć dalej, a nóż się człowiek wciągnie. No chyba że po 3 odc. nadal nic, to faktycznie lepiej się już nie zmuszać.
Teraz non stop od dwóch dni słucham piosenki "running back to you" z 7 odc. ktora leciała podczas pocalunku Chloe i Alek'a.. ; ) Piękna <3
Fajna przyjaciółka ;D Alek, Alek ! ;D Już nie dodając ,że jak widać ten serial podoba się tylko dziewczynkom i bardzo możliwe ,że to tylko do nich jest on kierowany...
No, to raczej babski serial, ale ja na pewno nie oglądałam go tylko ze względu na Aleka, bo jest wiele fajnych postaci męskich w innych serialach, więc nie zmuszłabym sie dla niego akurat. ;D Wiadomo, jest jedną z ciekawszych postaci, ale sama fabuła o dziwo zainteresowała mnie w miare upływu czasu a finał był dosyć intrygujący dlatego już czekam na kolejne odc. A trochę sobie poczekam.. :P
mnie się podoba w tym serialu historia i sam motyw tej historii. a Aleka i Chloe lubię tak bardzo razem, bo po prostu uważam, że są sobie przeznaczeni. kiedy będą już razem nadal będę ich lubić, lecz moja "miłość" do ich związku ucichnie.
też uważam, że są sobie przeznaczeni..
a co do piosenki "Running back to you" też mi się podoba ;) i jeszcze "I'm and here" Shia
Mnie też się bardzo podoba historia, żałuję że wcześniej się nie skusiłam na dalsze odc. No ale lepiej późno niż poźniej.. ;D
Są sobie przeznaczeni i podejrzewam że na koniec i tak będą razem, ale nie potrafię też nie lubić Briana, jak dla mnie ma coś w sobie. ; ) Wydaje się że ma naprawdę poważne zamiary względem Chloe, żywi do niej uczucia, ta ostatnia scena to udowodniła. ;D
"i'm in here"- również genialna piosenka!
Ja Cię człowieku nie rozumiem... Jak możesz porównywać cos takiego do Zmierzchu. No hej, bądźmy szczerzy, wampiry i wilkołaki, a potomkowie bogów Egipskich to 2 różne światy.
A serial niemiłosiernie wciąga, więc nie mam podstaw twierdzić, że to gó....o
A szczególnie "zmierzchopodobne"... -.-
Powiedz mi, ile odcinków obejrzałeś zanim oceniłeś? hmmm?
@kilmenyy - zgadzam się. a po tym jak ojciec Briana jak byli w jego biurze, to powiedział do niego, że jeśli czegoś chce to musi o to walczyć, czy coś takiego. to było bodajże w 1x07. a potem co uderzył Aleka w kawiarni. to akurat było chamskie i miałam ochotę Brianowi skopać tyłek, bo nie będzie bił Aleka :D hahaha ; p
ale Brian tak zrobił, bo mu zależy na Chloe i nie chce mieć konkurencji. ja osobiście uważam, że jeśli wyemitują dalsze odcinki, to koniec końców Chloe będzie z Alekiem. no musi być.
może będzie tak, że teraz się od siebie oddalą i jeśli Brian przeżyje, to ona będzie z nim kręcić, a Alek przejdzie z zazdrości na "złą stronę swojego brata". potem po czasie jak już Brian się przestanie Chloe podobać, to zerwą czy coś, ale będą się przyjaźnić. Alek pomyśli, że ona to zrobiła, bo chce z nim być, tylko dlatego, że nie może być z Brianem, więc nadal zostanie "z bratem". zacznie się umawiać z jakąś inną Maianką, żeby wzbić w Chloe zazdrość, a po 1 odcinku się zejdą, bo zobaczy, że Chloe jest nieszczęśliwa lub chce sobie odebrać życie czy coś, dlatego Alek ją powstrzyma i będą razem.
ale namieszałam, ale takie zakończenie wydawało by się być możliwe.
czyli happy endzik ! ;D