PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600363}
7,0 4,8 tys. ocen
7,0 10 1 4753
The Nine Lives of Chloe King
powrót do forum serialu The Nine Lives of Chloe King

Dobrze jestem po przeczytaniu 2 części serii (są 3 części jak coś) i muszę powiedzieć że książka jest w 300% inna. Chloe nie jest tam jedyną posiadającą 9 żyć osobą i w ogóle nie ma czegoś takiego jak Uniter/Łącznik. Mai są tam jakby przetrzymywani przez lidera Dumy w Firebird czyli czymś w rodzaju firmy i się ukrywają co wg. mnie jest chore... Nie ma postaci Jasmine co również jest wielkim minusem bo ja ją strasznie lubię :( Alyec(to orginalna wersja imienia Alek ^^) pojawia się często tylko na początku 1 części a później to tylko raz na kilka rozdziałów i widać, że Chloe na nim nie zależy, nie czuć chemii między nimi :( Co dziwne w książce spodobał mi się Brian :D W przeciwieństwie do serialu nie jest nudny bo wie o Mai i sam jest członkiem Bractwa(z przymusu trzeba dodać), pomaga Chloe i ją chroni niczym Alek w serialu. :D Mimo to wolałabym żeby Alek był w serii taki jak w serialu :) Jeszcze jest wiele w ogóle innych postaci takich jak dziwaczna Kim, która postanowiła wyglądać jak jej przodkinie na początku i teraz ma kocie uszy i wielkie śliczne zielone oczy (też ją strasznie polubiłam ^^), zdradziecki Sergei, który udaje przyjaciela a tak naprawdę wysyła zabójcę z Bractwa by dorwał siostrę Chloe a później nią samą... Podsumowując są wątki które z chęcią zobaczyłabym w serialu jak np. polowanie, Brian w Bractwie, sny Chloe o jej prawdziwej rodzinie i Chloe jako cóż... zdzira noo.. Tak Tak zdzira xD Ale tak naprawdę nie wiem co myśleć o książce... Niby mi się podoba ale z drogiej strony jest też nudna xD
A co wy myślicie o książkach?

ocenił(a) serial na 7
Nava15

Nie wiem... nie czytałam , ale chciałabym. Masz książkę po angielsku ze sklepu czy ściągnęłaś jako ebook ?
Serial jak dla mnie jest genialny... ma ciekawą fabułę, dobrzy < i przystojni ! > aktorzy. Chciałabym, aby nie skończyło się na 1 sezonie ! Jestem ciekawa czy przetłumaczą książkę na polski.

Alek <3 mam nadzieję, że Chloe będzie z nim , bo Brian jest dla mnie nudny jak flaki z olejem :/