7,0 4,8 tys. ocen
7,0 10 1 4756
The Nine Lives of Chloe King
powrót do forum serialu The Nine Lives of Chloe King

Podobno Mai'owie nie mogą całować sie z ludźmi, bo ci umrą, a Jasmine jakoś całowała się z tym kędziorkowatym. Mai'em nie jest napewno, bo pracuje dla ojca Briana (którego nie cierpie z całego serca-wole Aleka :)), a jego ojciec chce zabić wszystkich Mai'ów. Chyba trochę nie trzymali się kupy, w takim razie kim jest ten chłopak (poza szpiegiem oczywiście)?????

ocenił(a) serial na 8
Madeline97

Ten "kędziorkowaty" jak to ujęłaś jest Maia. Ma na imię Zane i ma reprezentować Dumę NY przed Valentiną. Ale dlaczego Bractwo go nie zabiło, a z nim współpracuje to wytłumaczyć nie mogę, bo sama nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
sylwia151a

Według mnie mogą być dwia opcje:
1) Jest Maianem, ale zdradza swoich
2) Nie jest Maianem, a Bractwo od wielu lat oszukuje Maian, że ich pocałunek jest śmiertelny dla ludzi, a wcale tak nie jest...

ocenił(a) serial na 7
TheSecret

to drugie jest raczej bezsensu

ocenił(a) serial na 8
Maksis

Zgadzam się... Xavier przecież zginął!

A Zane na 100% jest Maia

ocenił(a) serial na 10
sylwia151a

dokładnie to 2 bez ssensu :D może jest kimś innym niż Maia... :D

użytkownik usunięty
elciasek4

2 miałoby nawet trochę sensu. Gdy Xavier zginął ten mudżin tam był i mówił coś w stylu "zadanie wykonane" czyli ,że to bractwo ich zabija, ale całą teorię niszczą Maianki (czy jak to się) z Brazylii i akcja w łazience ....

ocenił(a) serial na 10

dokładnie...przecież Xawier nie zginął przez Chloe tylko przez egzekutora...

ocenił(a) serial na 8
elciasek4

Mi się wydaje, że jest Maia

1. Jasmine powiedziała, że on przyjechał do Valentiny, w sparwie reprezentowania Dumy NY.
2. Wiedział o co biega z Lącznikem/Chloe itd.
3.Jasmine w życiu nie umówiła, by się z człowiekm lub Jackalem
4. Już widzę reakcje Aleka, gdyby to nie był Maia - na pewno nie byłby tak optymistycznie nastawiony.

Nie wiem jak mam Wam to inaczej opisać. Jeden minus tego wszystkiego, że współpracuje z Bractwem i w podcastcie nr. 8 wyglądał jakby szykował się do jakiejś walki - na ramieniu miał taką opaske, tak jakby z zatrutymi strzałkami czy czymś takim.

użytkownik usunięty
sylwia151a

Hm. Myślałam ,że to ,że jest Maia już dawno uzgodniliśmy, ale dobra ;) Ah. Nie wiem czy doczekam do 3, żeby oglądać po angielsku, ale muszę zobaczyć kto zginie.
I OTO ZAKOŃCZENIE CAŁEJ SERII - W innym poście ktoś wspomniał o tym ,że chloe zabije Maia i natym skończy się nasza bajka. Skoro zakończenie jest "bum" to prawdopodobnie coś stanie się z Chloe i nie trzea tego dalej ciągnąć. Ale to tylko moje przypuszczania fajnie by było jakby uśmiercili Briana ;D

ocenił(a) serial na 8

Taa i w dodatku ma zabić kogoś z głównych postaci [z wyjątkiem Aleka, bo jego akurat nie było na panelu na Comic -Con]
Co do zabicia Briana mam wątpliwości i jest na to kilka powodów ale nie chce się rozpisywać.
Zapraszam na forum, tam rozważaliśmy chyba wszystkie opcje.

użytkownik usunięty
sylwia151a

Hm, czyli Pan trwała, Valentina i Jasmine jeśli o Maian chodzi ? Hm.. nadal nie wiem jak to się pisze i odmienia -.-

ocenił(a) serial na 8

czekaj... może to napisać jeszcze raz, bo jakoś nie załapałam?

użytkownik usunięty
sylwia151a

Jeśli ma zabić jakiegoś Maia i to nie będzie Alek no to Nowy gościu, Valentina i Jasmine chyba ,że ktoś ma dla nas niespodziankę.
Off-top : Możemy mieć jeszcze nadzieję ,że... Wiecie jakie są zwiastuny, nigdy nie powiedzą nam fabuły. Możliwe, mam nadzieję ,że chloe mówiła "I think i am in love with brian (jestem kiepska z anglika sory za ewentualne błędy w gramatyce) mówiła o Aleku a "Brian" zostało wklejone z innego momentu?

ocenił(a) serial na 8

Zagrożeni są: Amy, Paul, Jasmine, mama Chloe, Brian.

Jaśli chodzi o zwiastun to chyba tak zrobił, bo nie wiem czy widziałaś przedłużony zwiastun - chyba na yt go nie było i Alek i Chloe byli szczęśliw w wesołym miasteczku czy czymś takim, on dał jej miśka itd. I podczas rozmowy Amy i Chloe, może nie dosłownie, ale zasugerowała, że czuje cos do Aleka...

A w zwiastunie wypaliże, ży chyba zakochała się w Brianie - jakoś mi to się nie klei

użytkownik usunięty
sylwia151a

Widziałam, widziałam. Tylko nie wiadomo czy to przed czy po podróży do coś tam Valley. Nie wierzę ,że w zwiastunie od razu wygadali ,że Chloe nie będzie z Alekiem. Cóż mamy nadzieję... Już tylko 5 h !! ;D

ocenił(a) serial na 8

Ja nie jestem pewna czy wg zrobią z Chloe i Aleka parę, bo jak będzie kontynuacja - oby była, to muszę od czegoś zacząć, a jak zrobią ich od razu parą to już nie będzie to samo... chyba, że podejmą jakiś inny wątek i nie jestem pewna co z Bractwem , bo gdzieś trafiłam na spoiler, że Bractwo ma być ostatecznie zgładzone czy coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 8
sylwia151a

Chcę wrócić jeszcze na chwilę do kwestii pocałunku między ludźmi a Maia, myślę że pocałunek Maia i człowieka jest dla tego drugiego paraliżujący bądź śmiertelny, ale moim zdaniem z łącznikeim jest inaczej, w końcu ma ona połączyć wszystkie rasy:P Poza tym ta scena w pierwszym odcinku, gdzie ginie ten chłopak, myślę że zabił go ten z bractwa, tym bardziej że potem rozmawiał on z ojcem Braiana, i ten pytał go czy nikt go nie widział. Więc myślę, że Chloe jest wyjątkiem jeśli chodzi o tą kwestię z całowaniem, ale to oczywiście tylko moje domysł:)

użytkownik usunięty
mil_ena_89

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!
Ale przecież jak pocałowała Briana to go zabiła -.-

Też możliwe że to paraliż i po jakimś czasie minie tego w końcu nie wiemy na 1000%,a Chloe w szoku mogła uznać Briana za martwego...

ocenił(a) serial na 10
sylwia151a

ale przecież mógł wiedzieć o łączniku itp. bo go nasłało Bractwo. A już na początku serialu było mówione Ze Mai nie umie wykryć innego Maia, więc Alek i Jasmine uwierzyli mu na słowo...

użytkownik usunięty
TheSecret

On był Mai, gdyby nie był Alek, Jasmine i Valentina wyczuliby ,że to człowiek...

ocenił(a) serial na 8

A poza tym to [niestety] brat Aleka, czyli jest Maia

ocenił(a) serial na 8
sylwia151a

właśnie, też mi się zdawało, że na końcu powiedział, że jest jego bratem, ale nie wiedziałam czy mi się przypadkiem nie przesłyszło

ocenił(a) serial na 10
aneta1813

Tak, gdy zabił Jasmine i Valentine, to wszedł Alek i powiedział że go zabije. Potem ten nowy cos powiedzial i dodal na koncu 'bracie', wiec mysle, że jest Maia. W ogole ostatni odcinek moglby byc lepszy i jakos tak bez zakonczenia... pozostaje miec nadzieje (choc pewnie plonne) na druga serie!!:))