Pamietniki Wampirow juz sie troche "wypalily", serial stracil potencjal, watki coraz bardziej
absurdalne, The Orginals- nowa jakosc, dobrze napisane, trzyma w napieciu, swietne postaci!!
Polecam wszystkim, ktorzy sie wahaja czy ogladac :)
ps. o dziwo dla mnie - na wielki plus postac Hayley wiec fani Klaroline uprzedzeni do tej postaci-
polecam sprobowac :D
Szkoda mi go, na prawdę go lubię mimo, że jest jaki jest :). Ale czekać tyle co się stanie dalej jest straszne ...
Mam nadzieję, że Elijah i Rebekah przejrzą na oczy i się z nim pogodzą. Kurde, jeszcze dwa tygodnie. W niedziele zaczęłam oglądać i jak się wciągnęłam to jak zwykle znowu trzeba czekać.
W ogóle po co oni go związali łańcuchami? Będą mu wyrywać ręce i nogi a one i tak będą odrastać?
Na pewno przejrzą. Coś mi się zdaję, że jakoś w końcu muszą go trzymać bo jest dosyć silny, ale pewnie dlatego wykorzysta Marcel Davine żeby użyła jakiegoś zaklęcia takiego na skamienienie albo wysuszenie i go zamurować w ścianach tego lochu.
Oby nie przekombinowali z tymi zaklęciami tylko bo za chwilę się okaże, że jednak jest tysiąc sposobów na zabicie Klausa.
Nie wyobrażam sobie TO bez Klausa, no po prostu się nie da. A te wiedźmy to tak mnie wkurzają, że masakra. Mogliby chociaż jeden odc bez nich albo z 5 :)
Nie no Klaus to Klaus, on jest nie do podrobienia i nie zastąpiony. Mnie też te czarownice wkurzają, cały czas wymyślają nowe bzdury. A to jakieś Sajlasy, a to jakieś rytuały, żniwa, jakieś cmentarze. Trochę za dużo tego jak dla mnie. Ale Klaus trzyma fason i dla niego to oglądam. No i dla pozostałej dwójki oczywiście też.
W ogóle wiedźmy w serialach takich to nie jest dobry pomysł. Kiedyś to wiedźmy były na topie ale już ich za dużo, jedynym serialem o wiedźmach to były " Czarodziejki " i tyle więcej nie trzeba. Trójka Pierwotnych jest nie zastąpiona, gdyby ich nie było TO nie odniósłby sukcesu :D
Oni to wszystko prowadzą i TVD też od dawna prowadzili. Producenci jednak dobrze zrobili, że zrobili z tego osobny serial.
Ja TVD już nie mogę oglądać, ale fakt, że Katherine poznała córkę jest dość ciekawy. W którym odcinku to było, to może obejrzę fragmenty jakieś.
Wiesz ale wątpię żeby zmieniło to jej postępowanie, zazwyczaj jest wredną s*ką. Może lepiej żeby taka została niż stać się miłą i "mamuśką roku"
Nie no wiadomo, że do niej to niepodobne i jej "urok" by zniknął. Dziwne jest to, że jej córka też dziwnym trafem stała się wampirem. Pewnie też najpierw urodziła, a potem ktoś ją przemienił.
Dla mnie ten cały sezon to jak teoria czarnej dziury, po prostu nie do ogarnięcia.
ja jestem przekonana że bd 2 sezon :) przykładem jest nikita CW nie kasuje seriali tylko z względu na malejącą widownie