PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45238
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Pamietniki Wampirow juz sie troche "wypalily", serial stracil potencjal, watki coraz bardziej
absurdalne, The Orginals- nowa jakosc, dobrze napisane, trzyma w napieciu, swietne postaci!!
Polecam wszystkim, ktorzy sie wahaja czy ogladac :)
ps. o dziwo dla mnie - na wielki plus postac Hayley wiec fani Klaroline uprzedzeni do tej postaci-
polecam sprobowac :D

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Szkoda mi go, na prawdę go lubię mimo, że jest jaki jest :). Ale czekać tyle co się stanie dalej jest straszne ...

ocenił(a) serial na 7
anne22

Mam nadzieję, że Elijah i Rebekah przejrzą na oczy i się z nim pogodzą. Kurde, jeszcze dwa tygodnie. W niedziele zaczęłam oglądać i jak się wciągnęłam to jak zwykle znowu trzeba czekać.
W ogóle po co oni go związali łańcuchami? Będą mu wyrywać ręce i nogi a one i tak będą odrastać?

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Na pewno przejrzą. Coś mi się zdaję, że jakoś w końcu muszą go trzymać bo jest dosyć silny, ale pewnie dlatego wykorzysta Marcel Davine żeby użyła jakiegoś zaklęcia takiego na skamienienie albo wysuszenie i go zamurować w ścianach tego lochu.

ocenił(a) serial na 7
anne22

Oby nie przekombinowali z tymi zaklęciami tylko bo za chwilę się okaże, że jednak jest tysiąc sposobów na zabicie Klausa.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Nie wyobrażam sobie TO bez Klausa, no po prostu się nie da. A te wiedźmy to tak mnie wkurzają, że masakra. Mogliby chociaż jeden odc bez nich albo z 5 :)

ocenił(a) serial na 7
anne22

Nie no Klaus to Klaus, on jest nie do podrobienia i nie zastąpiony. Mnie też te czarownice wkurzają, cały czas wymyślają nowe bzdury. A to jakieś Sajlasy, a to jakieś rytuały, żniwa, jakieś cmentarze. Trochę za dużo tego jak dla mnie. Ale Klaus trzyma fason i dla niego to oglądam. No i dla pozostałej dwójki oczywiście też.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

W ogóle wiedźmy w serialach takich to nie jest dobry pomysł. Kiedyś to wiedźmy były na topie ale już ich za dużo, jedynym serialem o wiedźmach to były " Czarodziejki " i tyle więcej nie trzeba. Trójka Pierwotnych jest nie zastąpiona, gdyby ich nie było TO nie odniósłby sukcesu :D

ocenił(a) serial na 7
anne22

Oni to wszystko prowadzą i TVD też od dawna prowadzili. Producenci jednak dobrze zrobili, że zrobili z tego osobny serial.
Ja TVD już nie mogę oglądać, ale fakt, że Katherine poznała córkę jest dość ciekawy. W którym odcinku to było, to może obejrzę fragmenty jakieś.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Wiesz ale wątpię żeby zmieniło to jej postępowanie, zazwyczaj jest wredną s*ką. Może lepiej żeby taka została niż stać się miłą i "mamuśką roku"

ocenił(a) serial na 7
anne22

Nie no wiadomo, że do niej to niepodobne i jej "urok" by zniknął. Dziwne jest to, że jej córka też dziwnym trafem stała się wampirem. Pewnie też najpierw urodziła, a potem ktoś ją przemienił.

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Dla mnie ten cały sezon to jak teoria czarnej dziury, po prostu nie do ogarnięcia.

ocenił(a) serial na 7
anne22

Kosmitów tam tylko brakuje.

anne22

ja jestem przekonana że bd 2 sezon :) przykładem jest nikita CW nie kasuje seriali tylko z względu na malejącą widownie

ocenił(a) serial na 7
Idusia

Podchodziłam do tego serialu z rezerwą i może to kwestia znudzenia Pamiętnikami, że tak wysoko oceniam ten serial, ale jak na razie jest zdecydowanie lepszy: lepiej napisany, zagrany.