PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792494}

The Rain

Regnen
2018 - 2020
5,9 27 tys. ocen
5,9 10 1 26791
5,0 10 krytyków
The Rain
powrót do forum serialu The Rain

Przynajmniej starsza siostra powinna wiedzieć, że w sytuacji kryzysowej trzeba słuchać rodziców, a w pierwszych 20 minutach zabiła własną matkę przez swoją moralną głupotę... do tego dzieciaki tak durne, że pasów zapiąć nie potrafią, co przyczyniło się pośrednio do zatkania autostrady i uśmiercenia dziesiątek ludzi.. proszę.. Duński ten serial pisany przez durnia.. Moim zdaniem ich historia powinna się zakończyć na pierwszym odcinku, jak umierają po wyjściu z bunkra bo w środku nie mięli Netflixa..

A przynajmniej starsza siostra nie powinna przetrwać.. wnerwia mnie ona strasznie. Aktorka dobra o przeciętnej lub gorszej urodzie, jej rola tak irytująca, że znienawidziłem ją po pierwszych 20 minutach. Czekam tylko na moment kiedy zginie w jakiś okrutny sposób..

ocenił(a) serial na 4
mario1994_94

brat o wiele gorszy, pierwszy raz spotkałam się z tym żeby w serialu głównego bohatera kreować na opóźnionego umysłowo.

ocenił(a) serial na 4
mario1994_94

chciałbym tylko wiedzieć - czy skończyłeś oglądać na 1 odcinku? Bo oprócz tragicznego pilota to w innych odcinkach starsza siostra nie robiła nic głupiego :) No chyba że jesteśmy czepialsy, to wtedy znajdę pewnie z jakieś 12048389 rzeczy na siłę.
Także po pierwszym odcinku - wrażenia identyczne, jednak dalej? To już tylko życzenie śmierci młodszemu braciszkowi :)

ocenił(a) serial na 6
kuba1235

Jak to nie robiła nic głupiego? W drugim zbawczyni świata, wonder women, musimy jej pomóc, nie wie kim są ludzie i jakie mają intencje, mają broń a ona ma... dobre chęci. Trzeci odcinek, łażą po mieście jak by były juwenalia, debilka mówi napastnikowi o bunksze z jedzeniem, miała pilnować brata... no debilka

ocenił(a) serial na 4
ordyn

Absolutnie naturalne zachowania kogoś kto żył w normalnych naszych czasach (i jest normalnym człowiekiem) który właśnie wyszedł z bunkra bez kontaktu ze światem. Nie zna relacji na zewnątrz, jeśli nigdy w tym świecie się nie żyło nie wiesz jak należy się zachować. Z resztą to nadal pieprzone dziecko, tylko i wyłącznie. Nie każdy musi rozumować jak dorosły widz sprzed telewizora/komputera :) / Świat się skończył, niech wszyscy będą niewyobrażalnie źli i pozbawieni ludzkich odruchów, to takie naturalne w postapo i fajne :) (bo mówisz chyba o tej dziewczynie którą goniły typki z bronią, tak?) Nie da się na takim założeni budować świata bo wtedy nie byłoby żadnych interakcji. Totalny brak zaufania jest dobry może na jeden 1,5/2h film, nie na cały serial, bo to odbiera możliwość tworzenia wątków.

Z 3 odcinka to ta sytuacja z tym głodnym człowiekiem? No fakt, to było głupie, jeśli to była ona chylę czoła.

Generalnie jednak jakoś mnie specjalnie nie denerwowała. Nie wiem, może nie jestem czepialski gdy jakaś postać ma inną moralność/podajmuje inne decyzje niż ja :) Co to 3 odcinka nie zwróciłem na to uwagi po obejrzeniu wszystkich odcinków (bo w trakcie oglądania oczywiście złapałem się za głowę) bo to czy się wygadała nie miało dalszych konsekwencji fabularnych.