Jeśli komuś się chce i przebrnął przez resztę odcinków, niech plx da znać czy warto skończyć sezon. Głupie dzieci mordujące własną matką, tańczące w rytm radiowych hitów to nie dla mnie.
To samo pomyślałem... Rozwydrzone i nienormalne bachory... Ojciec mówi, że ratuje im życie a bachor że mu się nie podoba w bunkrze... A akcja z matką to jak z M jak Miłość ...
Weszłam na forum, żeby napisać o tym samym xD
Nie mam pojęcia, co twórcy mają z kreacją dzieciaków tego typu. Drą mordy od samego początku, nie pozwolą dojść do głosu, najmłodsze jak zwykle wywołuje największe zawołanie, a rodzice nawet nie potrafią wyjątkowo podnieść głosu, aby zaprowadzić spokój, tylko wdają się w zapinanie dzieciaka w pasy, gdy na autostradzie panuje dość spore zamieszanie. Jestem pełna podziwu, że w ogóle przeżyli tę trasę. Potem nie lepiej, dziewczyna, zamiast wysłuchać ojca, to co chwilę się wcina, potem z bratem biegną otworzyć kij wie komu, bo ojciec na pewno by tak szybko nie wrócił, chociaż chwilę temu widziała, co się wyrabia poprzez social media. W ten sposób mordują matkę. Młody przy okazji musi parę razy oznajmić, że mu się nie podoba i chce stąd iść. Nie wierzę, paranoja gorsza niż deszcz z wirusem xD Dam znać, jak reszta odcinków, bo na razie sama sobie pauzę na pierwszy zrobiłam z rozdrażnienia.
Dałem radę obejrzeć drugi odcinek ... Ufff... Ciężko było... Większego dna dawno nie widziałem... Brak w zasadzie wszystkiego: zero logiki, zero aktorstwa, zero budowania napięcia ... Ten serial to totalna porażka tym bardziej , że lubię klimaty post apo i napalilem się na ten temat ... A tutaj takie g....o . Jeszcze jak wyleźli młodociani komandosi w stylu "Więźnia Labiryntu " czy innych młodzieżowych szitow to odpadłem . Trzymam kciuki za tych co będą próbowali to coś obejrzeć do końca ale będzie bardzo ciężko...
Dobra, obejrzałam całość, bo skoro już zaczęłam to skończyłam z uwagi, że to tylko 8 odcinków trwających po 40 minut maksymalnie. Nie polecam xD Jeśli komuś nie spodobał się pierwszy odcinek, to raczej nie ma na co się nastawiać.
To jest jedna z najgorszych rzeczy ostatnich nastu lat, spośród tych produkcji, które widziałem. Pierwszy odcinek trzyma poziom następnych, mówiąc z przekąsem, więc już wiesz, co Cię czeka, gdy podejmiesz decyzję o kontynuowaniu seansu. To jest być może najgorszy serial Netflixa, jak dotąd.
Come on, drugi sezon Westworld i Handmaid's. Nie ma co trwonić zasobów na śmieci. Dzięki za radę!
Ale ja nie wiem gdzie mam oglądać Opowieść Podręcznej, sezon 2. Subskrybuję Netflixa i HBO GO, i więcej nie zamierzam. HBO GO kiedyś pewnie doda drugi sezon, skoro ma pierwszy, ale chyba nie wcześniej niż za rok.
Zastanawiam się, czy faktycznie istnieją takie bezmózgie dzieciaki. Ojciec mówi, żeby pilnowała młodego, a ta bierze go ze sobą, żeby otworzyć drzwi jakiemuś randomowi :D Mogli dodać jeszcze scenę, jak okazuje się, że ona nie potrafi obsługiwać czajnika, bo to zbyt zaawansowana technologia dla nastolatka z IQ orzecha laskowego.
Dla mnie to była naturalna reakcja dzieciaków, które jeszcze przed godziną siedziały w ciepełku cywilizacji. Tak jak jadąc teraz samochodem zatrzymałbym się przy świeżym wraku gdzieś w rowie, nie wiedząc jeszcze, że we wraku siedzi pierwszy zombie.
Naturalna reakcja? Od kiedy nie słuchanie rodziców stało się modne, cool i naturalna reakcja? Czyli jak ojciec byłby strażakiem i w ochronnym kombinezonie wbiegł do płonącego budynku, to te durne bachory poszły by za nim, kiedy matka jest obok i mówi "nie możecie"? Zapewne dla ciebie reakcja żołnierza, który zabił cały pluton, bo nie zabił wroga, nie wykonał rozkazu, też jest naturalna, dziękuję za takie wojsko.
Mogłoby być naturalną reakcją, gdyby nikt im nie powiedział co się stało i gdyby młoda nie oglądała transmisji swoich kolegów na FB.
Natomiast nikt mnie nie przekona, że jakby nastolatek słyszał w domu jakieś hałasy i rodzice powiedzieliby mu, że grozi mu niebezpieczeństwo, więc niech się schowa i będzie cicho, to poszedłby do źródła dźwięku i zapytał mordercy "Hej, co tu robisz?".