PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792494}

The Rain

Regnen
2018 - 2020
5,9 27 tys. ocen
5,9 10 1 26810
5,2 12 krytyków
The Rain
powrót do forum serialu The Rain

Serial nie jest pozbawiony wad i absurdów szczególnie drażniące jest pierwsze 25 min. pierwszego odcinka ,jest bardzo infantylnie i naiwnie ,co może zniechęcić bardzo skutecznie do dalszego oglądania ,po tym czasie jednak następuje szybki przeskok w fabule ,bo o 6 lat i to podtrzymuje na nowo zainteresowanie, w drugim odcinku jest już ciut lepiej ,ale nadal duży rozstrzał. Trzeci odcinek jakoś nabiera to wyrazistości i zaczyna być już całkiem dobrze ,pozostałe odcinki wyłączając końcówkę ostatniego trzymają momentami bardzo dobry poziom. Serial ma w sobie dużo z thrillera jest również dramat i lekki bym powiedział melodramat ,ogólnie oglądając miałem wrażenie jakby reżyser chciał zadowolić po trosze wszystkie grupy widzów i tych wymagających i tych mniej wymagających ,ale tak się niestety nie da i efekt końcowy jest tylko niezły. Plusem jest w większości dobrze dobra muzyka ,jest też sporo dobrych chwilowych kadrów przyrody ,plusem jet również czas każdego z odcinków poniżej 40 min. prócz pierwszego i ostatniego. Nie męczą po prostu. Jeśli ktoś jest zainteresowany obejrzeniem to polecam taką konfigurację oglądania jeśli ma się czas 4 odc. raz i później dalsze 4. Serial jest dość krótki a tak ma się płynność i można się wciągnąć.

Za samą czołówkę dałbym 9/10 uważam że zostałą świetnie wykonana krótka klimatyczna.
Myślę również że serial powinien zakończyć się na jednym sezonie ale producenci zostawili sobie ewidentnie furtkę na kontynuację i przez to serial w mojej opinii dodatkowo traci.