PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792494}

The Rain

Regnen
2018 - 2020
5,9 27 tys. ocen
5,9 10 1 26790
5,0 10 krytyków
The Rain
powrót do forum serialu The Rain

Subiektywnie

ocenił(a) serial na 6

Pierwszy odcinek obejrzałem tuż po jego premierze, więc dość dawno temu, ale jakoś zapomniałem o tym serialu. Wróciłem do niego niedawno, ponieważ aktualnie nie miałem nic lepszego do obejrzenia :P a że właśnie przed chwilą obejrzałem finałowy odcinek, to posilę się na podsumowanie całości.
Minusy - seriale z młodzieżą w rolach głównych zawsze niosą ze sobą pewne ryzyko i nieważne czy to produkcja rodem z Hollywood czy - jak to w przypadku The Rain - europejska. Tu niestety to ryzyko nie popłaciło. Większość aktorów była bezpłciowa, albo nie potrafili zagrać ról, albo totalnie nie rozumieli swoich bohaterów. Prym wiódł tu Jean, który irytował na każdym kroku, ale też Rasmusa. Sama postać Rasmusa w 3 sezonie to w ogóle nieporozumienie. Jednego dnia chce się zabić, bo zginęła dziewczyna, z którą nie łączyło go nic więcej poza pojedynczym seksem (wiem.. niby nastolatek, ale bez przesady..), drugiego dnia drży o życie, a trzeciego postanowił zostać władcą świata..
Akcja momentami wybitnie naiwna, czasami nielogiczna, a jeszcze kiedy indziej wręcz absurdalna. Nie będę się aż tak nad tym pastwił i rozpisywał, zostawię temat do oceny tym, którzy z serialem się zapoznali (w całości, a nie oceniają po 3 odcinkach :P )
Plusy? Kobiece postaci Kiry i Fie, które w całym tym bałaganie zdawały się być najbardziej wiarygodne. Mimo wielu minusów - serial ogląda się całkiem przyjemnie. Czasem łapałem się za głowę myśląc - "nie wierzę.. co za głupota", ale jest w tej historii coś co sprawia, że chce się poznać finalne zakończenie. Dotrwałem do końca. Czy czuję się usatysfakcjonowany wielkim finałem? Raczej tak. Czy żałuję poświęconego na serial czasu? Raczej nie, bo jednak miałem z tego trochę frajdy. Dobrze że to tylko 20 odcinków bo więcej niż 3 sezony na pewno bym nie dał rady obejrzeć ;) Daję lekko naciągane 6/10.

ocenił(a) serial na 6
flavious

Dokładnie, mimo wszystkich denerwujących postaci, scen, itp. serial potrafi wciągnąć i chce się poznać koniec :)