PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792494}

The Rain

Regnen
2018 - 2020
5,9 27 tys. ocen
5,9 10 1 26790
5,0 10 krytyków
The Rain
powrót do forum serialu The Rain

(ewentualne spoilery, ale bardzo się starałem ich uniknąć)
Jestem zaskoczony. Zaskoczony tym, jak ciekawie można poprowadzić postapokaliptyczny serial bez zombie, duchów, wampirów etc.
W samej historii jest kilka nieścisłości, moim zdaniem twórcy powinni lepiej rozwinąć wątki niektórych bohaterów (Frederik, Simone). Ogromny plus za kreację pozostałych postaci - wspaniale stworzona Lea (nie rozumiem tak niskiej oceny), ciekawa postać Beatrice, delikatnie irytujący, ale ważni Martin i Patrick. Odnoszę wrażenie, że twórcy nie do końca mieli pomysł na Rasmusa, a szkoda, bo to teoretycznie główny bohater.
Jeśli chodzi o sam plot: doskonale zrobiony klimat, świetne ujęcia, niesamowite plenery, pokazanie wymarłej Kopenhagi niesamowite, ładnie zrobione stroje, wszystko spięte klamrą tajemniczości.
Z dużym żalem muszę jednak napisać o ostatnim odcinku. Trochę jak w przypadku DARK twórcy przedobrzyli, pokusili się o hollywoodzkie motywy, zrobili zakończenie po łebkach. To smutne, bo po nocnym maratonie "The Rain" liczyłem na coś, co wbije mnie w fotel.
6.5/10 (Byłoby 7, ale ostatnie sceny... no nie).

ocenił(a) serial na 6
Malinx

Ach, no i dziury w fabule. 6-7 godzin filmu to dużo, można by uzupełnić wiele motywów.