6,6 3,4 tys. ocen
6,6 10 1 3441
The Returned
powrót do forum serialu The Returned

Przecież to będzie to samo co Resurrection.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dawid1010

oczywiście, gdyż Amerykanie kupili licencję na zrobienie swojej wersji ;), ale pewnie z małymi zmianami na potrzeby widowni w USA...

pixi222

No to właśnie zrobili już Resurrection

hal9000_mk2

Aj, mój błąd.
Resurrection to inny serial, choć bardzo podobny...
Returrned i Les Revenants to to samo.

pixi222

Taka moda. Ze wszystkiego robią remake...

dawid1010

gosz ... to chyba leci tak:
1. Najpierw Francuzi nakręcili film, potem serial Les Revenants na podstawie tegoż filmu.
2. Potem Amerykanie z ABC wzięli się za podobną fabułę (powracający zmarli, bez zdolności nadnaturalnych), ale z innymi bohaterami (fabuła również jest inna, gdyż ABC odtworzyło wydarzenia z książki Jasona Motta). Ta wersja to właśnie Resurrection.
3. Teraz gość od Lostów wziął się za remake tego pierwszego - Les Revenants. Tytuł w tłumaczeniu wychodzi The Returned (i tu się właśnie znajdujemy). Tak więc Ressurection ma z The Returned mniej wspólnego niż by się wydawało. Bohaterowie, a wraz z nimi zapewne również klimat i spora część fabuły są różne.

happyand

Ma za to dużo wspólnego z Les Revenants, które właśnie oglądam.. Tego oglądał nie będę na pewno bo już widać, że nawet nie ma po co xD

Bladejs

Zrobili remake praktycznie scena w scenę.
Francuzi produkują właśnie drugi sezon, więc jest okazja, żeby odświeżyć oryginał.

fidelxxx

Scena w scenę? Aha, to dobrze wiedzieć, bo już chciałam obejrzeć pilota, ale nie ma potrzeby skoro oglądałam Les Revenants.

Bladejs

Zwłaszcza, że Les Revenants jest lepiej wykonany :)

Panbulimia

Ale mowa o filmie czy serialu? Bo już sam się gubię :P

Bladejs

Zrobili remake serialu w wersji amerykańskiej niemal scena w scenę, w mojej opinii francuska wersja serialu jest lepsza. Film jest tylko jeden więc to logiczne, że nie miałem go na myśli, bo nie miałbym go do czego porównać :D

Panbulimia

Dobra, faktycznie :D pogubiłem się już po prostu.. Serial oglądałem kilka miesięcy temu i już nie pamiętam jak to wyglądało z remake'ami. Ale serial jest faktycznie dobrze wykonany, a usłyszałem o nim tylko dlatego, że Mogwai zrobiło do niego soundtrack.