PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177193
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Wiem, że ten plakat pojawił się już bardzo dawno temu, ale teraz postanowiłem co nieco o
nim napisać, ze względu na ciekawość wywołaną informacją o prawdopodobnym okaleczeniu Ricka.

Jakie rany odniesie przywódca więziennej grupki? Na pewno nie będzie to wyglądało tak jak w
komiksie, czyli nie straci ręki, ponieważ sam Kirkman przyznał, że popełnił duży mistake
pozbawiając Grimes'a ręki w komiksie :) Nogi też nie straci, bo z dalszymi odcinkami kiepsko
by wyglądała dynamika akcji (tym bardziej, że to właśnie Rick jest postacią piuerwszo
planową). Według mnie straci... UWAGA...oko. Tak, właśnie oko. Skąd to przypuszczenie? To
bardzo proste - plakat. Na owym plakacie widoczny jest napis "An eye for an eye". Historycczna
zasada prawa talionu wg którego sankcja była identyczna ze skutkiem przestępstwa. Napis
niby o niczym innym niż stałych atakach na więzienie nie mówi, gdyby nie fakt, że na tym
plakacie nie widać połowy twarzy Ricka. Autorzy plakatu pewnie specjalnie tak zrobili, aby dać
widzom do myślenia i jednocześnie nie zapowiadać wydarzeń z dalszych odcinków. To trochę
daje do myślenia :D Piszcie swoje opinie na ten temat, chętnie przyjmę krytykę na klatę i
otwieram się na dyskusje :)

LINK: http://insidetv.ew.com/2013/01/09/walking-dead-return-poster/

ocenił(a) serial na 5
vegas666

Bo ja wiem, przecież można to zinterpretować metaforycznie i uznać że Rick straci np. córkę. Gubcio stracił córkę, to i zechce się tak samo odwdzięczyć. A poza tym oko chlasnęła mu Michonne, nie Rick.

vegas666

Luuudzie... A najazd Gubka na więzienie w S03E10 to nie "oko za oko"? Żądanie oddania Michonne i powolnego jej torturowania to nie oko za oko? Gdyby Gubek chciał okaleczyć Ricka, zrobiłby to już w ostatnim odcinku... Do tego na fotkach z planu żadnej opaski na oku Szeryf nie nosi... Osobiście radzę oglądać serial na bieżąco, a nie interpretować podstarzały już plakat :)

ocenił(a) serial na 9
TomKruz

Najazd był tak żeby postraszyć ludzi w więzieniu. Plakat tyczy się reszty odcinków, więc nie jest podstarzały. Gubernator chce się zemścić na Michonne, a nie na Ricku. Za to tortury, tak to by było "oko za oko".

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

Andree tez mógł dawno temu okaleczyć (dostrzega spisek przeciwko niemu) a wygląda na to, że ten fotel jest przeznaczony właśnie dla niej.

ocenił(a) serial na 10
vegas666

Zapomniałem dodać, że scena ta będzie miała miejsce bodajże w 14 lub 15 odcinku.

ocenił(a) serial na 7
vegas666

Wiem, że odkopuje ten temat, ale ''oko za oko'' może znaczyć iż Gubcio zabije córkę Ricka tak samo jak Michonne Penny. Lub Rick zostanie okaleczony w którymś z następnych odcinków tak samo jak autor tematu napisał, dlatego widać tylko połowę twarzy.