PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Bohaterowie

ocenił(a) serial na 10

Który z bohaterów należy według was do ulubionych.? Dlaczego ?

ocenił(a) serial na 8
sebtur0092

Ja najbardziej propsuje Daryla to taki typowy Badass niczego sie nie boi i śmiga(ł) na świetnym motocyklu.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
sebtur0092

Zdaję mi się, że wielu fanów serialu polubiło Gubernatora. Moim zdaniem jako aktor grał fenomenalnie. Postać wykazała dużo złości, bólu i smutku. Rewelacyjnie odtworzył Gubernatora obłąkanego.

mikolaj_Osinski_filmweb

Oj Gubernator to jedna z najlepszych..o ile nie najlepsza postac jaka sie pojawila.;) Jak dla mnie oczywiscie.

ocenił(a) serial na 10
Deathstrroke

Wiem, jak dla mnie Gubernator grał świetnie, ale nie chciałem tak do końca pisać
za wszystkich.

użytkownik usunięty
mikolaj_Osinski_filmweb

Najlepszy jest Rick - po zbywa się ograniczeń. Po woli, przechodzi transformacje i usuwa moralność i to jest piękne.

użytkownik usunięty

Mi się podoba Gubernator. Co prawda jego serialowa wersja została złagodzona od komiksowej, ale co tam. Ja mu i współczuję okaleczenia i śmierci rodziny, jak i nie cierpię przez zabicie Merle"a i Hershela.

ocenił(a) serial na 7

A ja podziwiam aktora grającego Gubernatora, ale sama jego postać doprowadza mnie do wściekłości, szczególnie przez Hershela właśnie

użytkownik usunięty
martynah321

Aha. Zastanawiam się, czemu zabił jego,nie Michonne.

ocenił(a) serial na 7

Nie wiem ale lubiłam człowieka :/ dość że stracił nogę to jeszcze głowę...

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
Delfin17

Daryl powinien dowodzić!

ocenił(a) serial na 8
martynah321

Właśnie on jest outsaiderem. Taki tym jest tajemniczy, a wszyscy patrzą na dowódcę więc według mnie jest dobrze jak jest :D

ocenił(a) serial na 7
Delfin17

Rzeczywiście to co piszesz ma sens :P Kiedy za dużo ukazują jedną postać, jak Ricka to zaczyna ona nudzić, dlatego jednak lepiej kiedy Daryl pozostaje tym outsaiderem

sebtur0092

Ja najbardziej lubiłem zombiaka, który zginął osiemnasty w kolejności... Czemu ? Nie wiem

użytkownik usunięty
Gasza1910

Rick <3
nie trzeba tłumaczyć chyba? kochający ojciec, dba o grupę, prowadzi ich i zawsze stara sie ich chronić.

Racja, ale dla mnie Michonne z Gubciem najlepsi;)
Ps..Carl do piachu!!!

Gasza1910

Ej, ale ten 42 tez byl fajny.. Szkoda mi go bylo;/
Taki wesoly i ozywiony.. Ohh

ocenił(a) serial na 9
sebtur0092

tyereese,

ocenił(a) serial na 5
rottweiler93

Shane. Grający go aktor dał popis. Fenomenalnie udało mu sie przekazać emocje tej postaci:zazdrość,nieszczęśliwą miłość,stopniowy upadek,niepewność,poczucie odtrącenia. Transformacja Shane'a z porządnego gliny w amoralnego typa zasługuje na oklaski. Chociaż zombie ze studni na farmie też był nie zły. Taki pulchny i ta skóra tak fajnie z niego schodziła...:)

ocenił(a) serial na 8
Gladiator1000

Dokladnie ! Malo kto widze lubi Shana , czytajac wiele postow .
A Gladiaotr swietnie go opisal .
Byl najmadrzejszym z grupy mimo swoich problemow milosnych myslal realnie o przezyciu grupy nie to co np.Rick. Dobrze wplywal na Daryla co robilo z niego jeszcze lepszego "kozaka" stwierdzam to po odcinku ze stodola . Zajebiscie zagral swoja postac :) brakuje mi go do teraz

ocenił(a) serial na 5
ttrroonnkk

Też mi go brakuje :) Ale by się teraz przydał :) Albo jak był gubernator. Szkoda,że nie doszło do tego zderzenia światów i nigdy się nie spotkali. Ależ by było ciekawie !! :)

ocenił(a) serial na 8
Gladiator1000

Jak bylby Shane to gdyby wtedy Rick i Gubernator sie spotkali w tej "stodole" to za pewne niezapowiedzianie wpadl by tam i od razu rozwalil mu glowe :D ;x caly Shane . No szkode. DObre bylo by tez z Kanibalami =D

ocenił(a) serial na 5
ttrroonnkk

No tak,od razu by go zgładził. Bez zadnych kalkulacji. I wielu naszych by nie zginęło. Z kanibalami też byłaby akcja :) Szkoda,że go usunęli. Czasem warto odejść od pierwowzoru. Mogli olać komiks i sprawić,by Shane wtedy nie zginął

ocenił(a) serial na 8
ttrroonnkk

Ja to uważam , że jakby się Gubernator nawrócił i dołączył do grupy Ricka to by było wtedy ciekawie np. Spotkanie Gubcia z Kanibalami , Albo z Neganem XD

ocenił(a) serial na 8
snajper12331

Gubernator tak marnie by nie zabil Kanibalow jak zrobila to grupa Ricka .
On by pewnie ich torturowal albo cos w tym stylu :D
Jeba*y sadysta :D

ocenił(a) serial na 1
sebtur0092

Rick i Shane. Dwie najlepsze, najciekawsze i najbardziej przekonywujące postacie w całym TWD, absolutnie bez konkurencji.

ocenił(a) serial na 6
sebtur0092

Michonne - z początku tajemnicza, teraz silna, zdecydowana.
Carol - za przemianę w "normalnego psychopatę" ;)

sebtur0092

Szkoda, że Merle tak szybko wykorkował. Miał chłopak styl.

Arg

Daryl i Michonne (3cie miejsce glen)

ocenił(a) serial na 8
sebtur0092

Rick,Daryl,Michonne,oraz ostatnio Carol...to są moje ulubione postaci
(nie liczę uśmierconych).Szczególnie pierwsza trójka.
Co do reszty...mogą ginąć w każdej chwili,gdyż są mi zupełnie obojętni.

ocenił(a) serial na 8
sebtur0092

1 -Michonne
2 - Daryl
3 - Rick
4 - Gleen
5 - Tyreese
6 - Judith XD

ocenił(a) serial na 7
sebtur0092

Daryl i Gleen, pod koniec lubiłam też dosyć Beth

ocenił(a) serial na 4
sebtur0092

1.Rick - coraz lepiej dostosowuje się do realiów świata przedstawionego
2.Daryl - nadal twardziel
3.Glenn - coraz twardszy i mądrzejszy niż w poprzednich sezonach
4.Carol - przykład kobiety nabierającej hartu ducha z powodu swoich doświadczeń
5.Carl/Judith - troskliwość w każdym calu/niewinność

Abraham pnie się w górę - coraz bardziej zrównoważony twardziel.
Gabriel, Sasha i Michonne walą się na ryje. Pierwszy za niewdzięczność i wpuszczenie zombiaka, druga, bo coraz bardziej świruje, trzecia - bo budząc na początku mieszane uczucia, a potem sympatię, teraz niemal balansuje między dobrem a złem.