PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177788
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Rozumiem poprawność polityczna itd, ale ludzie, oglądam też Black Sails i mam wrażenie że więcej tam homoseksualnych relacji niż hetero, naprawdę trzeba to wszędzie wciskać?

ocenił(a) serial na 10
Shadow_4

Niestety to coraz częstsze zjawisko. Ten wątek mocno tu nie pasuje.

ocenił(a) serial na 7
mateuszkuz

Niestety muszą się trzymać komisu

ocenił(a) serial na 8
derylepl

A czy trzeba wszędzie upychać rudych? Albo czarnych? Albo starych? I chińczyków No jak tak można!? Szok i niedowierzanie...

ocenił(a) serial na 7
Damiann_n

Mam nadzieje że to był sarkazm...

ocenił(a) serial na 8
derylepl

Był. Nie rozumiem jak komuś może przeszkadzać para gejów w serialu.

ocenił(a) serial na 9
Damiann_n

Powinni jeszcze umieść w serialu kilku homofobów i wtedy wszyscy byliby zadowoleni :)

ocenił(a) serial na 10
Dadelog

Merl ;]

To co prawda był rasista a nie homofob, ale jak pamiętamy z Barei "to pijak!" "i pewnie złodziej, bo każdy pijak to złodziej!" ;]

ocenił(a) serial na 9
Dadelog

Miało być oczywiście - "umieścić" :) Sorki za ten błąd, ale czasami za szybko piszę i zdarzają mi się literówki :)

ocenił(a) serial na 6
Damiann_n

Ja nie rozumiem jak dwoje facetów może sobie laskę robić na wzajem i wsadzać w odbyt różne rzeczy. Brzydzi mnie to i niedobrze się robi. Natomiast póki nie są nachalni i nie robią tego przy mnie to mi to zwisa (choć nie rozumiem!). Czemu tobie nie zwisa, że są też normalni ludzie na tym świecie? Ja naprawdę nie jestem przeciw normalnym Pedziom czy Lesbom, którzy spokojnie sobie żyją. Ale po co duża grupa obnosi się ze swoją innością. Załóżmy (teoretycznie bo tak nie jest), że moim fetyszem są damskie stopy. I bym marsze urządzał, demonstracje na tem tema, w każdym serialu filmie bym wciskał sceny z lizaniem stóp, etc. Brzmi śmiesznie? Pedzie robią to samo tylko chyba jest to jeszcze bardziej obrzydliwe. Ja nie gadam głośno i nie latam po ulicach dziwnie ubrany krzycząc, że robię to z żoną. To byłoby jeszcze normalne więc tym bardziej po co etapować swoimi odchyleniami?

ocenił(a) serial na 6
jimmas

oczywiście w ostatnim zdaniu miało być "epatować" :P

ocenił(a) serial na 9
jimmas

dokladnie . jestem w 100% hetero nie wyobrazam sobie zwiazku (itp) z facetem ale co oni mi szkodza ? niech sobie zyja i niech kazdy patrzy na siebie . mi nikt do lozka nie zaglada wiec po co im chcecie zagladac >? jak sa szczesliwi to krzyz na droge :)

ocenił(a) serial na 5
Shadow_4

Naprawdę wam to przeszkadza? Ja polubiłem tą postać, czekam bardzo na kolejny odcinek. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Shadow_4

nie oglądałem Black Sails, ale to serial o piratach nie? wśród piratów była masa relacji homo, bo jak w wojsku, masa facetów zamknietych na małej przestrzeni (statku) przez wiele tygodni.. :P

ocenił(a) serial na 6
Nezumi

Służyłem w woju (zasadnicza) i pływałem na statkach - to jest jedna wielka bzdura. Tworzy się tam braterstwo ale gdyby ktokolwiek zacząłby do "brata" się dobierać to by go chyba zabili :) Także to typowa miejska legenda. Wśród facetów nawet na małej przestrzeni zwłaszcza facetów którzy mają "męskie" zajęcia pedzie głośno występują tylko jako obiekt żartów.

ocenił(a) serial na 8
jimmas

No domyślam się że przynajmniej trochę przykładu homoseksualizmu wśród piratów musiało być skoro mówią o tym historycy. Zresztą to wszystko zależy od tego jakie jest podejście do homoseksualizmu w danej społeczności. Może częściowo mity, ale coś w tym musi być skoro więzienny język zawiera określenia ról podczas seksu z tego co wiem. :P Byłeś w polskim wojsku w którym domyślam się że nawet jeżeli dochodzi do jakichś homoseksualnych realacji to raczej ostrożnie i w tajemnicy bo mało że Polska jest ciągle mało tolerancyjnym krajem to w wojsku pewnie przeważają ludzie ze środowisk w których jest jeszcze mniejsza, więc zapewne bycie zbyt jawnym lub wręcz jawne podrywanie skończyłoby się pewnie jakimś strasznym prześladowaniem. W innych wojskach na świecie ludzie są normalnie ujawnieni. Nie wiem jakie było podejście piratów do relacji homoseksualnych ale mogło być inne jako, że z tego co się o nich mówi mieli taką swoją własną kontrkulturę i prowadzili dość swobodny tryb życia.

Shadow_4

W Black Sails są wątki homo? Kto z kim? Pytam, bo opuściłam pokład po 1 odcinku i ciekawam :)

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Flint z Hamiltonem, Hamilton to koleś którego znał Flint jeszcze w Anglii zanim został piratem..