PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177165
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak wiemy z kart komiksu, Robert Kirkman lubuje się w uśmiercaniu swoich postaci. O ile gwałtów i tortur raczej w serialu nie pokażą, to na efektowne sceny śmierci na pewno możemy liczyć.

Stawiam na któregoś z więźniów, padną podczas konfrontacji z obozem gubernatora.

ocenił(a) serial na 6
Izabelka_filmweb

Chyba chodziło ci o Dale'a.
Akurat Glenn jest twardy, w ostatnim odcinku pokazał, że ma jaja. Zresztą przez cały pierwszy sezon był niezłym kozakiem.

Ruben_6

Dla mnie to taki troszkę ci pek no ale o gustach sie nie rozmawia. Zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
Izabelka_filmweb

Ja akurat mam nadzieję , że zginie Andrea irytuje mnie bardziej niż Lori i retard Carl razem wzięci

KrisMilan

Andrea jest ładna, nie może umrzeć.

ocenił(a) serial na 6
Izabelka_filmweb

I tępa.
Przynajmniej dobrze strzela

Ruben_6

Andrea i Mihonne wymiatają, lubię też Maggie. Jak już pisałem, nie zatęskniłbym tylko za Glennem, Hershelem no i tą ściętą na krótko starszą babką.

Ruben_6

Ładne dziewczyny nie powinny umierać, wierzę że zostanie. nie jest tepa, tylko trochę zwichrowana bo lubi sie oddawać złym facetom (Shane,Gubernator) i naiwna.

ocenił(a) serial na 6
Izabelka_filmweb

naiwna=głupia

Ruben_6

wystarczy że jest ładna

KrisMilan

Lori też mnie irytowała, ale przyznam że serce mi się ścisnęło jak odeszła - w końcu to była żona głównego bohatera, nie spodziewałem się że twórcy ją uśmiercą.

ocenił(a) serial na 8
Izabelka_filmweb

Do odstrzalu niemal na bank Oscar, ten odcinek to odcinek finalowy. Sezon dzieli sie na 2 czesci, 9 odcinek zostanie wyemitowany dopiero w lutym takze mozemy sie spodziewac naprawde fajnych akcji w poniedzialek. W zeszlym roku byl to odcinek z otwarciem szopy, tez niczego sobie. W tym sezonie do odstrzalu niemal na bank bedzie Oscar, Beth i Hershel (prawdopodobnie rowniez Axel, ale to bedzie kolo 15-16 odcinka). W 8 pewnie wprowadzona zostanie postac Tyreesa, wroci Andrea i zapewne do Ricka dolaczy ktos z obozu Gubernatora. SPOILER W komiksie byl to Martinez, w serialu stawiam na Merla albo tego doktorka Miltona bodajze. Judith chyba nie zabija, bo jednak zabic noworodka w serialu to troche brutalne i moze stacja na to nie pozwolic. Mozliwe ze Carol tez ukatrupia, bo to byla taka postac jak T Dog, ze niby jest, ale jakby jej nie bylo to tez nic by sie nie stalo.

Bogus Linda

Który to Oscar? Ten Murzyn-więzień? A Axel to ten drugi, biały z wąsem w długich włosach?

ocenił(a) serial na 7
Izabelka_filmweb

Tak:) Ja również obstawiam, że w następnym odcinku Oscar zginie na 100%

anita23_fw

Oscar jest spoko, szkoda że T-Dog odszedł, dwóch murzynów w ekipie to konkretna młócka na szwendaczach

Izabelka_filmweb

Tia black power..
Oscar napewno zginie podczas rozróby w Woodbury, co do Hershela i Beth to szybko ich nie uśmiercą, daje im jeszcze czas do końca sezonu.

MrArther

Beth jest ładna to przezyje

ocenił(a) serial na 4
KrisMilan

No to Cię muszę zmartwić. Znalazłem dość ciekawe rewelacje odnośnie postaci Andrei. Ponoć Andrea zyskała swoistą nietykalność w serialu, tak samo jak Rick, Carl, Michonne. Co za tym idzie będzie gościć na ekranie przez następne 5-6 lat. Nie dziwię się takiemu obrotowi sprawy, dlatego, że należy ona do głównych bohaterów komiksu, więc Kikrman będzie zabiegał o to, aby pozostała w show jak najdłużej. To raz, dwa później ma znaczny wpływ na Ricka. A wracając do nietykalności, to postać Maggie też jest względnie bezpieczna.

KUBATRIX

Zgadzam, Andrea lepiej wywalić. Jej rola darmowej prostytutki zaczyna mnie denerwować...

ocenił(a) serial na 10
Ruben_6

wszyscy zgina ocaleje Rick i Judith

ocenił(a) serial na 8
Ruben_6

http://normans-girl.tumblr.com/post/36851883859/reedstuff-idk-if-you-guys-alread y-figured-it

ocenił(a) serial na 6
aniahg

taaa, poucz się angielksiego ;)

ocenił(a) serial na 4
aniahg

Jak kolega ładnie napisał, poucz się angielskiego. To jest z filmu "Pandorum", w którym Norman grał bardzo krótko. Ledwo się pojawił, a te paskudne stwory już go dopadły. Byłam bardzo niezadowolona.

aniahg

Zdjęcie niemalże doprowadziło mnie do zawału...

ocenił(a) serial na 6
MrArther

Mnie też, dopóki nie przeczytałam notki pod zdjęciem.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

uśmiercenie Daryla Dixona to jak zabicie kury znoszącej złote jaja

Ruben_6

Bez przesady.. ew zaczną sie światowe zamieszki ze strony kobiet :P

ocenił(a) serial na 7
Ruben_6

albo jakby to określił Siara z Kilera: "urwał kurze złote jaja" :D

ocenił(a) serial na 6
Ruben_6

Ja stawiam na Oscara ,a Axel wydaje mi się przydatny. Po ostatnich odcinkach wnioskuję ,że mógł być jakiś mechanikiem.

ocenił(a) serial na 8
ch0ryy

na bank Axel pozyje przynajmniej do konca sezonu ( z reszta bardzo lubioana postac przez fanow komiksu), tak mysle ze srodek sezonu bedzie atak na woodbury, a final sezonu atak Gubernatora na wiezienia. Do tego momentu pewnie zginie tylko Oscar, ewentualnie ktos z grupy Tyreesa odpadnie. Niemniej poczekajmy bo jestem pewny, ze 8 odcinek bedzie kozacki :)

ocenił(a) serial na 7
Bogus Linda

Oj tak, 8 odcinek zapowiada się niezwykle ciekawie.:>) Pokuszę się o stwierdzenie, że to może być jeden z lepszych odcinków.
Co do Axela, to się z Tobą zgodzam. Myślę, że zginie dopiero podczas najzadu Gubernatora na więzienie.
W następnym odcinku, moim zdaniem, na pewno zginie Oscar. Czy ktoś jeszcze? Mam nadzieję, że nie. Ewentualnie, tak jak napisałeś, ktoś z ekipy Tyreesa.

ocenił(a) serial na 9
anita23_fw

Tyreese dopiero co się pojawił w dzisiejszym odcinku, więc raczej, jak to było w komiksie, nie zginie w czasie bitwy o więzienie. Podobnie zresztą jak to było ze Shanem - czysty przypadek, że przywidział się Rickowi? Shane wg komiksu, zginął pod koniec I tomu, czyli właściwie w połowie pierwszego sezonu serialu. Jednal twórcy dłużej zatrzymali tę postać, aż do II tomu. Z Ty pewnie będzie podobnie. Oscar już zginął, a szkoda.
Pamiętam, że w więzieniu była świetna akcja, jak jeden z więźniów obciął głowy bliźniaczkom (których niestety w serialu nie ma), a potem z Rickiem na czele go powiesili. Mam nadzieję, że będzie taka akcja, jak zacznie odbijać Rickowi. W zapowiedzi odcinka na luty, był tekst Carla, który w rozmowie z ojcem powiedział, że to może czas, by przestał być liderem grupy. Może będzie taka scena za kilka odcinków, albo pod koniec, jak powie, że żywe trupy, to oni i z Ty spadnie ze schodów.
Warto także wspomnieć o świetnej scenie z telefonem do zmarłej żony, scena to, o ile dobrze pamiętam działa się po ucieczce z więzienia i ponownym rozproszeniu grupy (5 tom?). A scena ta pojawiła się już w tym sezonie. Ciekawe czym nas zaskoczą twórcy, na pewno będę śledził na bieżąco.
PS. Dziś dodatkowy był smaczek dla fanów komiksu - pierwszy raz Penny pojawiła się w komiksie w momencie gdy witała się z guberantorem, wybiegając ze swojego "więzienia". Zauważyliście dzisiejszą aluzję? Scena bardzo podobna, niemal sobie tak samo ją wyobrażałem od samego początku. Choć oczywiście liczyłem na to, że jednak gubernator pobije i zgwałci Michonne, którą w komiksie odbija Ty, a ta w odwecie wydłubuje mu oko i kastruje. Tego mi brakowało najbardziej z komiksu. No, ale już ktoś na forum pisał, że to będzie inny gubernator, który w najnowszym odcinku widać, że się zmienia na gorsze. Kto wie, może ostatecznie dorówna temu tyranowi z komiksu. Bo nie znając pierwowzoru, ktoś mógłby jeszcze sądzić, że to gubernator jest ofiarą i postępuje w porządku...

ocenił(a) serial na 6
freepick

dokładnie, na podstawie serialu można dojść do wniosku, że Gubernator jest zupełnie normalną postacią równorzędną do Ricka, Michonne itd.
Niestety nie jest.
Ale o tym jak bardzo, albo (czy w ogóle) się zmieni, przekonamy się dopiero w lutym.

ocenił(a) serial na 9
Ruben_6

może po kolejnym sezonie bądź w niedalekiej przyszłości doczekamy się małego spin-offu albo miniserialu w oparciu o The Walking Dead: Droga Do Woodbury; chętnie bym to obejrzał.

ocenił(a) serial na 9
freepick

poprawka, tzn. w oparciu o Narodziny gubernatora, Droga do Woodbury to sequel :)

ocenił(a) serial na 6
freepick

"PS. Dziś dodatkowy był smaczek dla fanów komiksu - pierwszy raz Penny pojawiła się w komiksie w momencie gdy witała się z guberantorem, wybiegając ze swojego "więzienia". Zauważyliście dzisiejszą aluzję? Scena bardzo podobna, niemal sobie tak samo ją wyobrażałem od samego początku."
Przez chwilę myślałam że Gubcio da jej buziaka jak w komiksie :D

ocenił(a) serial na 7
Bogus Linda

SPOJLER : Oscar już odpadł, teraz za pewne odpadną ludzie od Tyreese'a, ewentualnie Merle.