PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jedna z najbardziej nielubianych postaci serialu już kopnęła kalendarz, Teraz czas na przemądrzałego bachora Carla! Jak Waszym zdaniem powinien zginąć?

ptr_89

A to jednak córka jest? Skąd wiesz

ocenił(a) serial na 6
EastJudas

W komiksie dziecko to dziewczynka, więc w serialu pewnie też tak będzie.

Tortuga033

No tak, bo wszystko jest tak jak w komiksie...

ocenił(a) serial na 6
EastJudas

Nie, ale jest możliwe że tak będzie.

Tortuga033

A w komiksie się nazywała Sophia?

Anaissa

Sophia była córką Carol-a tutaj jest mowa o potomku Grimesów (?)

cryingslave

Wiem ale się pytam tylko czy tak ją nazwali bo Carl chciał tak dać na imię dziecku jeśli to by była dziewczynka.

Anaissa

Tego nie wiem nie jestem jeszcze tak daleko w komiksie. Ale inni na pewno wkrótce Ci odpowiedzą :)

ocenił(a) serial na 4
Anaissa

W serialu Carl chciał nazwać dziecko imieniem Sophie ze względu na jego zmarłą towarzyszkę aka córka Carol. Czyste względu pamięciowe, co moim zdaniem byłoby bardzo dobrym pomysłem. W komiksie natomiast takiego wątku nie ma, gdyż Sophia nadal żyje. Tam nazwano dziecko Judith.

lolobarolo

Mogliby już powoli zmienić aktora na jakiegoś starszego... nie lubię tego typkaaa

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Nie zginie wcale.

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Obecnie Carl jest jedną z najlepszych postaci, w serialu jak i w komiksie, nie hejtuj tylko zwróć uwagę na jego przemianę w tym sezonie. Jest coraz lepiej.

mareczekp2

Skokowa przemiana z downa do miniatury rambo w kiczowatym kapeluszu... Nie kupuje tego.

lolobarolo

Być może i jest najlepszą :P ALE ZA Shane,a mu nie wybaczę(chodzi o komiksą wersję wydarzeń) a ta serialowa w sumie też powinna gryść ziemię ale póki co cicho sza.

ocenił(a) serial na 9
lolobarolo

To tutaj masz komiksowy oryginał tejże "miniatury Rambo w kiczowatym kapeluszu": http://walking-dead.adamwlad.com/wp-content/uploads/2012/08/walking-dead-comic-i ssue-104-cover-carl-with-machine-gun.jpg

Carl jest jedną z najważniejszych postaci i tego nie zmienicie jak bardzo byście nie chcieli. A w tym sezonie naprawdę zaczyna przypominać swój komiksowy odpowiednik.

ptr_89

Wygląda komicznie. Szkrab z karabinem maszynowym większym od niego, nawet jakby go uniósł to to, jak z niego strzela, musiałoby wyglądać przekomicznie gdyby choć odrobinę trzymać się realizmu.

ocenił(a) serial na 9
lolobarolo

Z tego co pamiętam była to tylko okładka, w komiksie z M4 nie strzelał ;) Ale ta postać u Kirkmana ma duże znaczenie. Carl zmienia się pod wpływem doświadczeń, staje się z czasem zimny i odległy, a Ricka ta przemiana przeraża bardziej niż hordy zombie, zaczyna bać się własnego dziecka. I te zmiany są tu najważniejsze - bo choćby inwazja zombie kiedyś miała się skończyć, to Carl będzie miał już na zawsze wypaczoną psychikę, od dziecka będzie nauczony zabijać dla dobra grupy. I to zabijać nie tylko zombie, ale i innych ludzi.

ptr_89

Dobrze, ze w ramboizacji Carla nie poszli az tak daleko.
Hm, Carl-psychopata brzmialby ciekawie w bardziej doroslej wersji, ale serial chyba tyle nie potrwa. A sama droga jego przemiany jest zrobiona w malo przekonujacy sposob, po lebkach.

ocenił(a) serial na 4
ptr_89

Jednak strzelał ;)
Z Carla z czasem Kirkman zrobił małego zabijakę.

ocenił(a) serial na 9
Badly

Może i racja, komiks czytałem dawno temu, zrobiłem sobie przerwę żeby móc patrzeć na serial bez rzucania mięsem pod adresem scenarzystów ;)

ocenił(a) serial na 4
ptr_89

To jest okładka do najnowszego zeszytu (104, bodaj przedwczoraj wyszedł), więc wiesz... :D

ocenił(a) serial na 9
Badly

To może po 3 sezonie wrócę do lektury :)

lolobarolo

Carl ma zespół Downa..?

ocenił(a) serial na 6
lolobarolo

Carl nie zginie jest on główną postacią i Kirkman zastanawia się nad uśmierceniem Ricka i poprowadzeniem historii tylko Carlem.

ocenił(a) serial na 6
czesiol

Carl jest główną postacią? W komiksie chyba bo w serialu prawie wszyscy są ważniejsi od niego.

ocenił(a) serial na 6
majinus

Tak, mówię o komiksie od 2 zeszytu żyje nadal i nie ma zamiaru umierać :P

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Ojciec przypomni sobie jego wybryki z drugiego sezonu i bez litości skarze go na rozszarpanie przez konie.

ocenił(a) serial na 6
lolobarolo

Chyba tak szybko nie zginie.

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Boleśnie, przez niego zginął Dale Horvath ;(

KulturalneOcenianie

Jakieś propozycje? Ja mam taką: uciekając przed zombie zaklinuje się w jakiejś dziurze w ścianie, a kilka zombie zrobi sobie ucztę na tej jego częsci będącej w zasięgu ich zębów.

lolobarolo

:P Niech pobawi się w Brudnego Harrego z zombiakami "Did he fire six shots or only five? i przez chwilę nieuwagi(załadowanie broni) zostanie dziabnięty przez jedngo zombiaka z tyłu.

ocenił(a) serial na 8
KulturalneOcenianie

Najlepiej, coś przygniata mu nogi a Zoombiaki gryzą go w brzuch, ręce, twarz..... byle by mały sk^rwiel cierpiał

ocenił(a) serial na 9
KulturalneOcenianie

ale wy lludzie jestescie poj.bani. Takie rzeczy o dziecku pisać. Może niech lepiej kontrolują internet, wtedy bedzie szansa , ze za wczasu wylapia takich pop.aprancow jak co poniektorzy tutaj...

ocenił(a) serial na 1
genalupi

Dokładnie, wyjąłeś mi to z ust.
W ogóle ludzie zastanówcie się nad tym, co piszecie, bo dla osoby trzeciej wygląda to tak, jakbyście byli zdrowo popie*doleni. Można nie lubić jakiejś postaci, ale to, co Wy tu wypisujecie, dla mnie jest czystym przykładem debilizmu. Trochę samokontroli oraz duża dawka racjonalnego myślenia na pewno Wam nie zaszkodzi.

ocenił(a) serial na 6
nietuzinkowo

Czegoś Szanownej Pani do ust nie wkładał?

ocenił(a) serial na 8
genalupi

Jezu, to tylko film jak przez małego zginął człowiek .... przez jego głupotę

ocenił(a) serial na 8
genalupi

W życiu prawdziwym nikomu nie życzę śmierci, a to tylko serial i jak jakaś nielubiana przez zemnie postać żyje i wkurza to trochę obniża notę serialu, przecież jak ktoś w życiu się wkurza olawasz go i tyle a nie chesz jego śmierci....

ocenił(a) serial na 4
KulturalneOcenianie

Problem leży nie w tym, że chcecie aby Carl zniknął z serialu (tak notabene to nie nastąpi, gdyż jest głównym bohaterem), a w sposobie jakim manifestujecie swoją niechęć do niego. Nie ma znaczenia, czy jest to serial czy realność. Żaden szanujący się człowiek posiadający i wyznaczający sobie jakieś granice, nie umieściłby, ba..nawet nie pomyślałby o kimkolwiek w taki oto sposób jaki Wy prezentujecie. Nawet jeżeli mowa o bohaterze fikcyjnym. Teksty w stylu cyt. "Najlepiej, coś przygniata mu nogi a Zoombiaki gryzą go w brzuch, ręce, twarz..... byle by mały sk^rwiel cierpiał", lub "uciekając przed zombie zaklinuje się w jakiejś dziurze w ścianie, a kilka zombie zrobi sobie ucztę na tej jego częsci będącej w zasięgu ich zębów" sprawiają, że ja jako potencjalny rozmówca zastanawiam się w jakim społeczeństwie przyszło mi żyć. Wniosek z tego taki, zastanówcie się milion razy zanim postanowicie coś takiego opublikować. Panuje wolność słowa, ale są pewne nieprzekraczalne granice taktu i dobrego smaku.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Przecież nawet Rick może zginąć jak powiedział twórca komiksu nikt nie jest bezpieczny nawet Rick

ocenił(a) serial na 4
KulturalneOcenianie

A no Rick może zginąć, gdyż nie jest on aż tak ważny jak Carl. Carl to przyszłość uniwersum i na nim będzie opierać się dalsza historia TWD. To jest powodem dla którego syn Grimes jest bezpieczny.

Co do śmierci Dale'a to akurat dziadek jest sam sobie winien. Lubiłem go, ale pierwsza zasada świata w którym żyje to nie łazić samemu. W grupie trąbi się by nie wybierać się nigdzie bez wsparcia. Carl sam w sobie nie jest winień śmierci Horvarth'a. Zombie uwolniło się samo. Taka sama sytuacja mogłaby nastąpić gdy bagna by się utwardziły. W tedy trup sam by wyszedł i dorwał kogokolwiek, nawet samego Ricka czy Daryla. Jak to się mówi, każdy kij ma dwa końce.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Przecież, Carl doprowadził go do obozu gdyby nie on i jego głupie drażnienie zoombiaka to by Horvarth żył

ocenił(a) serial na 4
KulturalneOcenianie

A kto Ci powiedział, że Carl doprowadził zombie do obozu? Trup kręcił się w około farmy dopiero w godzinach około północy, a Carl znajdował się w jego pobliżu w godzinach wieczornych, możemy przyjąć, że 17 ewentualnie 18. Jak widać jest znaczna różnica. Poza tym podczas spotkania z Grimsem, trup był jeszcze uwięziony w bagnie, więc fizycznie nie mógł za nim pójść, gdyż stracił Carla z widoku.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Nawet na WalkingDead Wikia piszę iż pośrednio carl jest za to odpowiedzialny.

ocenił(a) serial na 4
KulturalneOcenianie

Pośrednia odpowiedzialność, a pełna odpowiedzialność to dwie różne sprawy. Jego pośredni udział w sprawie polega na tym, że Carl nie dobił zombie mimo sposobności. W tym tkwi szkopuł. Pojawienie się trupa na farmie nie jest związane z dzieckiem, a ze zwykłym pechem.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Dobra nie kłóćmy się bo w razie apokalipsy zombie trzeba trzymać się razem ;) A po za tym już nic do niego nie mam, spoko dzieciak przecież nie jest łatwo tak strzelić w łep komuś, nawet jeśli to zoombie ;)

ocenił(a) serial na 4
KulturalneOcenianie

A kto tutaj mówi o wykłócaniu się? Prowadzimy najzwyklejszą w świecie rozmowę :)

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

W sumie, widzę iż gadam z kimś na poziomie, mojego 1 i 2 komentarza żałuję i szkoda że nie da się usunąć komentarza bo naprawdę wyszedłem na idiotę ;)

ocenił(a) serial na 9
KulturalneOcenianie

Sądze , że tym komentarzem polepszyłeś swój wizerunek, przynanie się do błędu i samokrytyka to cechy osoby dojrzałej ;) Zamiast usuwać wyciągłeś wnioski :D

ocenił(a) serial na 8
genalupi

A gdyby zginął było by do dupy, bo małolat się rozkręca ;)

ocenił(a) serial na 9
KulturalneOcenianie

Czytales 104 numer komiks?