PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zawsze byłem fanem tego serialu bo naprawdę wszystko fajnie to wyglądało. Spadek pod względem technicznym zauważyłem na finale 7 sezonu ( chodz cały sezon był słaby oprócz 1 odcinka). W finale działa sie jakas padaka. Kazdy lata gdzie chce, strzelają na oślep tracąc pełno amunicji w dodatku nikogo nietrafiajac! Tygrys wie kogo zabijać, deryl wali z kalacha, zero odrzutu. Zero zgonów , zero krwi, tragedia.
WLASNIE, GDZIE JEST KREW W 8 sezonie ?
Znowu wala sie na lewo i prawo, zero krwi, zero odrzutów, morgan terminator, zbawcy jak dzieci. Pare przykładów:
- dwóch pomocników morgana, jeden do niego: nie Walcz sam! Ja wiem ze oni juz wiedzieli ze zginą tak beznadziejnie pod tymi drzwiami ale zeby do cholery tak na sile dopisywać jakies bzdetne dialogi które wołają o pomstę do nieba to masakra.
- zbawca złapał Jezusa, tara myśli a obok nich hahah cały oddział jezusa. Czekają za ściana az zbawcy przestaną strzelać ale z boku Jezusa złapanego niewiedza. Dopiero jak Jezus go obezwładnił to włączył sie skrypt jak w grze i zaczęli ich wołać haha,
- morgan wybija jak leci ( chociaz wiadomo jak z nim było w 7 sezonie - wgl ta przemiana to TAK ŻENUJĄCA SPRAWA ZE PŁAKAĆ SIE CHCE) zbawcy padają jak muchy morgan wychodzi a tam wszyscy oczami skierowanymi w jakich punkt, a co jakby morgan nie zabił ich wszystkich i któryś by wylazł ? No ja jeb....

CO TWORCY SOBIE MYSLA? Gdzie krew? Gdzie techniczne wyłączenie? ( bo juz widzę nawet nawet ataki na sztywnych sa marne) gdzie klimat? Gdzie piosenki nadające sens scen? Jezuuusiee. Jeśli to bedzie tak wyglądać to ja żegnam sie z tym serialem po finale 8 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

serial mi się podobał na jego początkach jak wychodził 5,6 sezon ale zaczęło mnie już nudzić te ich ciągłe wygrywanie z wszystkimi więc odpuściłem i 6 sezon obejrzałem gdzieś do ponad połowy i jakoś tak przestałem oglądać jakiś czas, szybko nadrobiłem jak dowiedziałem się, że przegapiłem cały 7 sezon. zabrałem się za ten 6 i co? i ostatni odcinek był miazgą! mega dobry, w końcu pojawiła się inna postać z inną ekipą od ricka, która dała rickowi i jego ludzią w końcu ostrrro popalić, przejęli władzę nad serialem można tak powiedzieć. więc 7 sezon oglądałem uradowany, że w końcu są inne emocje a nie w kółko to samo, oczywiście kibicowałem ''naszym'' ale jednak było to coś innego... coś co mi się podobało teraz oglądam 8 sezon i jest strasznie nijako xd nie wiem co oglądam ale oglądam ;d

ocenił(a) serial na 10
Mortemignis

"jego ludzią"... Ludzie kochani, czy już nikt nie potrafi poprawnie deklinować? Ludziom, do ciężkiej anielki! Ludziom! LUDZIOM!

ocenił(a) serial na 8
raval87

ŁÓDZIĄ

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Oby twórcy wysłuchali próśb fanów i wzmocnili szeptaczy na tyle, że jak się pojawią to dadzą dopiero co popalić ekipie Ricka.

ocenił(a) serial na 7
Przemo2323

A są takie prośby? Bo z tego co widze to na największym forum TWD ludzie są zachwycenie badassowaniem Ricków i w ogóle im nie przeszkadza całkowity brak logiki i sensu w tym co się aktualnie dzieje. Ponadto Szeptacze to dość brutalny wątek, a twórcy ograniczają brutalność, żeby nastoletnie fanki Daryla nie miały nocnych koszmarów.

I ostatnia kwestia - wątek Szeptaczy w komiksie został tak rozciągnięty, że nawet dla twórców serialu byłoby to problematyczne.

ocenił(a) serial na 5
Charlie_TSW

Niestety chyba masz racje. Z knocą to jak zawsze