PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177851
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Nie mogę, po prostu serial stracił dla mnie wszystko to, co było w nim dobre. Poddaję się. Ktoś jeszcze przestał oglądać TWD?

ocenił(a) serial na 9
emmeline37

Reszta ogląda :)

Mikael82

Bardzo dużo osób przestało oglądać w trakcie 7 lub 8 sezonu.
Dwóch bardzo wiernych fanów tego serialu z moich znajomych, którzy się rajcowali serialem w
pierwszych sezonach też odpuściło po 7 sezonie plując jadem na twórców.
Ja raczej obejrzę jeszcze do końca tego sezonu i też odpuszczam.
Pierwsze trzy sezony nawet się mi podobały. Daleko od najlepszych seriali, ale bardzo dobrze się to oglądało.
Męczył mnie bardzo niski poziom w 4 i 5 sezonie, że miałem momenty, że chciałem rzucić to w diabły.
Potem 6 sezon znów nieźle się oglądało. Natomiast przy 7 i 8 sezonie sięgnęli dna.

ocenił(a) serial na 9
returner

No niestety.
Nic lepszego obecnie w temacie zombie niema ...
Tylko TWD i FTWD.

Mikael82

Były jakieś jeszcze inne seriale o zombie, ale nie zaczynałem ich oglądać,
bo miały jeszcze niższe oceny od TWD, ale wyższe od FTWD z którego zrezygnowałem po 1 sezonie.

Dobrze wspominam z TWD sezon 1,2,3 oraz poszczególne epizody późniejszych sezonów np:
4x8, 4x16, 5x1, 6x16, 7x1.

ocenił(a) serial na 5
Mikael82

Z nation?

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Ja oglądam

ocenił(a) serial na 3
emmeline37

ja odpadlem na s08e04

ocenił(a) serial na 7
mateuszz27

nie no kurna kolego, ocena 3 to żart. Patrz przez pryzmat wszystkich sezonów, a nie tylko 6-8 xD

ocenił(a) serial na 3
K3nny

6 sezon byl dobry! ostatni dobry odcinek to s07e08! po tym odcinku niewiem wlasxiwie co sie stalo. tragedia godni tragedie.

ocenił(a) serial na 7
mateuszz27

a mimo to za całokształt postanowiłeś dać ocenę 3. Proponuję się zastanowić nad tym, jak oceniać seriale

ocenił(a) serial na 9
Devitz

Dobrze ,że nie dał 1 :)

Nie ma to jak oceniać cały serial na podstawie dwóch sezonów.

ocenił(a) serial na 5
Mikael82

Czego się czepiacie? Nikt go nie lubił, ale co by nie powiedzieć, to mateuszz27 był jednym z najbardziej zagorzałych fanów, przekopywał reddit, komiksy i sypał nam spoilerami na temat tego, co będzie. To, że odpadł, jest dla mnie dużym zaskoczeniem.

ocenił(a) serial na 9
acidity

To prawda, ale skala oceniania?. Najpierw 10 i nagle skok na 3, a co niektórzy na 1, tylko dlatego ,że kilka sezonów spadło z poziomem, zapominając o tym czym jest, a nie był ten serial na swoim początku.Pierwsze sezony nadal są rewelacyjne i dla mnie dźwigają ogólną ocenę serialu.

ocenił(a) serial na 5
Mikael82

A jak ocenić coś, co porzucasz?

W ogóle średnia ocena TWD to 7,9 i wcale po niej nie widać, że od serialu odeszło 2/3 widzów.

ocenił(a) serial na 9
acidity

Słusznie, ogólna ocena mimo tylu niepochlebnych opinii i tak jest zaskakująco wysoka.

ocenił(a) serial na 4
K3nny

The Walking Dead spada na pysk gdzieś tak od II połowy 4 sezonu. Powoli ale sumiennie.
W tej chwili chłamu jest więcej niż dobrej treści. Ten serial i tak nie był wybitny więc ocenę 3 da się jak najbardziej zrozumieć.

ocenił(a) serial na 9
Martin von Carstein

Ocena 3 za całokształt jest kompletnie niezrozumiała. Porównaj ten serial to innych produkcji ocenianych na 3 gwiazdki.

ocenił(a) serial na 4
M_COL

3 jest wynikiem subiektywnej oceny użytkownika, który może mieć wygórowane wymagania.
Dla mnie jest ona zrozumiała. Ostatecznie ocena końcowa to suma takich subiektywnych opinii.

Sam dałem 4. Od bodajże czwartego sezonu utrzymywała się szóstka, aż do siódmego.

ocenił(a) serial na 9
Martin von Carstein

Czyli co, np. gdy ktoś np. ten sezon ocenia na 1, to,żeby ogólna ocena była na poziomie 3 to resztę sezonów by musiał oceniać na 4, góra na 5. No jeśli ktoś ocenia np. 105 odcinków na 7,8 czy 9 a potem z 7 odcinków na 1 czy 2 i potem za całokształt wychodzi 3 to jak to można realnie traktować. ;)

ocenił(a) serial na 6
emmeline37

Ja przestałam po sezonie 7. Sezon 8 kojarzę z filmwebu, który czytam z sentymentu.

ocenił(a) serial na 7
emmeline37

Ja przestałam po śmierci Carla.
Serial trwa już tak długo i poza ilością odcinków nic więcej się nie rozwija... Nikt nie szuka rozwiązania tego wirusa czy co??

Szkoda czasu na to,za dużo innych dobrych seriali :)

rab667

Wydaje mi się, że rozwiązanie kwestii wirusa nie leży w kompetencjach żadnego z naszych bohaterów. Nie mają żadnego ośrodka badawczego, czasu, sprzętu, a ich wiedza z biologii prawdopodobnie kończy się na "komórka jest otoczona błoną i ma jądro" ;)

ocenił(a) serial na 7
BorekLR

No dobrze, wszystko prawda. Ale fabuła się rozwija, nie jest chyba problemem zmienić miejsce akcji i dołożyć trochę mózgowców jak w jednym z pierwszych sezonów :) Myślę,że powinni w miarę zgrabnie zamknąć fabułę i pożegnać się z serialem :) Przykro się czyta negatywne komentarze a tych jest z odcinka na odcinek coraz więcej.

ocenił(a) serial na 5
BorekLR

Ja myślę, że dla nich komórka, to takie miejsce, gdzie trzymamy zapasy, broń i narzędzia :D

ocenił(a) serial na 8
rab667

Czekałem aż się przekręci od 2 sezonu jakoś... W ogóle ten odcinek z jego dogorywaniem to jakaś totalna porażka. Zastanawiam się czy choć jakiś mały % widzów ronił łzy smutku.

emmeline37

Ja dałem sobie spokój, gdzieś w połowie 7 sezonu.

ocenił(a) serial na 5
emmeline37

Oglądam z sentymentu,niestety ostatnio coraz częściej na przewijaniu bo odcinki strasznie smętne.

ocenił(a) serial na 5
emmeline37

W tym roku już nie oglądam. FTWD ostatni sezon przewijałem tak że jeden odcinek w 5min oglądałem. Jedynie co zostało to Z nation choć też już na psy schodzi ale przynajmniej jest dobry humor.

ocenił(a) serial na 8
emmeline37

ja odpadlem w polowie 7 sezonu, wole teraz Fear of TWD. Nie mowie ze Fear jest serialem bez skazy ale TWD juz nie mialem ochoty ogladac.

ocenił(a) serial na 7
emmeline37

Chciałem żeby ten sezon był moim ostatnim ale poddałem się po odcinku kiedy rick rozmawiał z neganem o śmierci tego syna

ocenił(a) serial na 4
emmeline37

Ja dałem sobie spokój.
Z okazji Wielkiego Postu ćwiczyłem wolę, odłożyłem oglądanie seriali na miesiąc. Miałem wielką chęć na pierwszy odcinek drugiej połowy sezonu lecz się wstrzymałem. Czas minął... jakoś nie mogę w sobie znaleźć chęci aby usiąść i zapoznać się z pięcioma epizodami. Po prostu coś mnie od nich odpycha.

ocenił(a) serial na 9
Martin von Carstein

Warto, nastąpiła poprawa po bardzo słabej pierwszej połowie 8 sezonu.

ocenił(a) serial na 4
M_COL

Właśnie obejrzałem. Nie widziałem poprawy. Ale przy zombie-ninja miałem dużo radości.

emmeline37

Tak, Ja już sobie dałem spokój po pierwszym odcinku 8 sezonu. Sam się sobie dziwię, że aż do 8 sezonu wytrwałem. Nie wiem, czy kiedykolwiek dokończę. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
emmeline37

Ja oglądam, ostatnie odcinki fajne, a nawet czasem więcej niż fajne, kryzys był na początku 8 sezonu.