PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

KONIEC

ocenił(a) serial na 7

Oficjalnie, zeszyt numer 193 jest ostatnim. Seria komiksowa się zakończyła.
Cywilizacja poniekąd się odbudowała.

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Trochę szkoda, że się tak skończyło w tak nagłym momencie, ale cóż, lepszego końca nie mógłbym sobie wymarzyć. Dobrze, że nie zakończyło się na zeszycie 72. Jakby to było takie zakończenie, to rzeczywiście byłoby The Walking Dead.

ocenił(a) serial na 7
telcontar_2929

W sumie to się pomyliłem w 193 ginie Rick, 194 to zakończenie. W sumie mi się podobało. Jest słodko-gorzkie, z klasą i bez uciętych wątków (chyba).

ocenił(a) serial na 2
WTTW_FILM

Nic się nie pomyliłeś :) 193 to ostatni zeszyt, Rick ginie w 192 (postrzelony zostaje już w 191 :D) .

Zakończenie mi również się spodobało :) Kirkman bardzo dobrze wiedział, kiedy i jak należy zejść ze sceny - spójny, satysfakcjonujący finał. Zgadzam się z poprzednikiem, że trochę szkoda, że wydarzyło się to tak nagle i niespodziewanie. Z początku ciężko było mi uwierzyć że Kirkman tak po prostu domknie całą serię w jednym zeszycie, szczególnie że zdawać by się mogło - historii do opowiedzenia, i wątków do zakończenia było jeszcze mnóstwo (do tego jeszcze te podsycające hype pogłoski o powrocie Negana), ale po lekturze nie czuję się rozczarowany. :)

ocenił(a) serial na 7
Asvers

Też sądzę że zrobił dobrze, jakby to ciągnął to zaczęło by się robić schematycznie.