Oj słabiutko to widzę. Producenci lecą na kasę. Wczoraj śmignąłem pierwszy sezon a dziś
skończyłem drugi. Wnioski?? Pierwszy to zdrowa rozpier... krew itp lekka monotonia ciagle
to samo. Sezon drugi pierwsze dwa odcinki wow jakies urozmaicenie ale miałem nadzieje
że przelotnie rozwalimy średnio z 40 zimnych. A tu troche jak doktor Quinn. Producenci na
siłe wyciagają bo czują kasę a wiedzą że jak będą ciągle smigać od bazy A do bazy B to
ludzie też zaczną ich olewać. To robią melodramat obyczajowy z tego aby przyciągnąć ludzi
w róznym wieku, którzy chłoną takie kino jak gąbka wodę. Zadziwia mnie że ten serial ma
lepsza oglądalność niż Sons of Anarchy. Z mojej perspektywy to ten serial może nalewać
paliwo tylko chłopaką z sons do baku nie jest dla nich konkurencją. Pierwszy sezon jak by
rozegrano lepiej jak by pociagnięto wątek z ojcem i synem w pierwszego odcinka. A tu klops
troche taki wychodzi. Marnują potencjał to samo Gra o tron to samo Terra Nova. Tak jest z
Dwóch i pół obecnie.
Eh możę za wybredny jestem no ale jak bym chciał "m jak miłość" to włączam TVP2 i już
Na pierwszy sezon mieli więcej kasy. Teraz zmniejszyły się fundusze na odcinek.
Ale gdzie jest tutaj logiczne myślenie? Skoro maja tak dużą oglądalność jak twierdzą to nie powinno być odwrotnie? Poza tym dostrzegłem ostatnio co nie jest wyczynem że obecne seriale niby wielkie hity "tak zapowiadano" Gra o tron, terra nova dla mnie również walking dead bo oglądam go tylko dlatego że przeczytałem info że sezon drugi ma lepszą oglądalność niż SONS których jestem fanem. Chciałem sprawdzić dlaczego jednak nie pojmuje tego ale mniejsza z tym. To wszystkie te seriale oprócz dosyć mocnej kampani reklamowej hucznych zapowiedzi to wielka klapa.
Musieli zabrać jednym, aby dać drugim i tyle. TWD jest serialem w pełni AMC, więc jeśli padnie to stacja dostanie mocno po kieszeni - ich ryzyko, ale też ich wielki zysk. Oglądalność pilotów, czy finałów jest większa w 2 sezonie niż w 1, a wszyscy niby tak narzekają. Drugi sezon się zmienił, bo Franka brakuje, ot co. Poza tym nie porównujmy TWD do Terra Novy, którą puszcza FOX - stacja, która może sobie pozwolić na wydawanie kasy, bo to duża stacja, a nie małe i biedne AMC. Umówmy się HBO (emituje Grę o tron) też do biedaczków nie należy.
Jakiego rodzaju masz zastrzezenia do Gry o Tron? Czy to nie jest lekkie przegiecie zestawianie Gry o Tron w jednym szeregu z czyms tak totalnie nieudanym jak Terra Nova? Zgadzam sie, ze The Walking Dead to nizsza liga niz Sons of Anarchy, ale to tez wyraznie nizsza liga niz Zakazane Imperium, American Horror Story czy wlasnie owa Gra o Tron, ktora jest dosc wierna adaptacja powiesci Martina.
Nie czytałem. Książki mówię tylko o produkcji. Dla mnie niezmiernie irytujące było to że 50% serialu nic praktycznie się nie dzieje. Zero akcji, końcówka niesamowicie wciągająca i wymuszająca oczekiwanie na sezon dwa na który możemy się nie doczekać albo który przyjdzie z wielką pompą i kaszaną na planie. Terra Nova to pokaza jak spie... dobry pomysł przez bezmyślność. Pomylono role jak do Gry o tron troszkę akcji powinno się wcisnąć tak do terra nova pierwsze 3 odcinki to powinien być typowy serial a dlaczego? a po? a co to? a jak to?
A nie od razu biorę dzidę i idę.