7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 179226
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dobrnąłem do 4 sezonu chyba tylko z ciekawości co będzie dalej, bo w zasadzie połowę każdego odcinka przewijam, ale już nie daję rady z głupotą tego serialu.
Ile razy jeszcze będą powtarzać motyw z osaczeniem przez zombie? Dookoła pusto a za sekundę pełno zombiaków na wyciągnięcie ręki i nie ma gdzie uciec. Albo motyw ze stawianiem nogi obok zombiaka a ten się budzi i gryzie. Już nie wspominam o jeździe samochodem gdzie kierowca musi się zagapić i nagle na drodze pełno zombie. Oczywiście jeżeli kierowca jedzie ostrożnie to żaden zombie się nie pojawi na drodze, tak żeby go kulturalnie wyminąć. Jak tylko pojawią się nowe postacie w serialu to razu reżyser musi ich pozabijać w jakiś durny sposób. I znowu zostaję tylko garstka bohaterów.

ocenił(a) serial na 8
karnovskov

cały czas.

ps. w komiksie tak samo.

ocenił(a) serial na 5
karnovskov

Nie ma sensu doszukiwać się logiki w tym serialu, on z założenia zakłada, że widz przyswoi każde gówno które dadzą na ekranie i nie będzie się zastanawiał "ale zaraz to nie logiczne, nikt normalny by tak nie zrobił bo to wręcz przeczy zdrowemu rozsądkowi". Serial już dawno pokazuje, że ocaleni w tym serialu to debile którzy nie myślą jak coś robią. Zawsze muszą doprowadzić do sytuacji zagrożenia do tego stopnia aby ktoś ginął.

Erhid

Dokładnie. Pojawia się grupka dziesięciu zombie i zamiast ich szybko pozabijać, ekipa stwierdza że trzeba uciekać i biegną ściągając na siebie kolejne zombie aż w końcu doprowadzą do sytuacji w której ktoś zginie.
Ciekawi mnie tez fakt że nigdzie nie leżą ciała zabitych zombie. Wszystkie znikają niczym w grze komputerowej...

ocenił(a) serial na 5
karnovskov

Bo martwe ciała zbyt lagują serwer :D a statyści i kukły kosztują a twórcy nie chcą tracić czasu i kasy :D

ocenił(a) serial na 7
karnovskov

a kto ścina trawę ? :)

ocenił(a) serial na 5
ostatnisprawiedliwy_1771

Zombiaki wygryzają jak krówki :D ogółem to też mnie rozwala minęło już 2-3 lata chyba od apokalipsy a wszędzie trawa przycięta itp. :D jak ja miesiąc nie koszę trawnika na podwórku to już masakra :D
Ogółem serial jak wspomniałem rzuca zbiór nielogiczności i tak kretyńskich i głupich zachowań, że nawet bez apokalipsy groziłoby trafieniem do księgi nagród Darwina :D Czuje się jakby wszystkie grupy to były Panowie Mietki spod monopolowego taki przejaw inteligencji itp. przejawiają :D

Co mnie rozwala w filmach tego typu, że zawsze twórca zakłada, że mimo iż w filmie mamy rok mniej więcej ten sam co podczas premiery filmu to musi to być świat w którym nikt nigdy o zombi nie słyszał, nigdy nikt żadnego filmu nie nakręcił itp. ... :D

ostatnisprawiedliwy_1771

Te świnki morskie, co potem generują prąd w szpitalu.