W tym uniwersum można się zmienić w zombie przez ugryzienie innego zombie to logiczne. Ale jak ktoś umarł w "naturalny" sposób (jeśli tak można nazwać dźgnięcie i skręcenie karku) to jego zwłoki też zmienią się w zombie? Tylko pls bez spojlerów, bo widziałem tylko 1 sezon i prawie wszystkie odcinki drugiego (został mi tylko finałowy)
Skoro widziałeś pierwszy sezon, to w ostatnim odcinku ten doktor mówi Ryyyykowi coś na ucho w tajemnicy. To jest wyjaśnienie. Potem Ryyyyyyk mówi to reszcie...
Skoro nie chcesz spoilerów to po cholerę tworzysz taki temat ? Wszyscy są zarażeni.
Uwaga spojler ;) Zapanował jakiś wirus, który zaraził wszystkich ludzi - i każdy ma go w sobie - po śmierci zamienia się w zombi. Tak jak inni powyżej już powiedzieli odpowiedź padła na końcu sezonu 1 - ale później będzie to dokładniej wyjaśnione ;)
A dokładniej będzie wyjaśnione to w finale 2 sezonu czyli w twoim kolejnym, na końcu odcinka przez Ricka, więc wybrałeś świetny moment na stworzenie tego tematu i popsucie sobie takiej sceny ...
W sumie to może i lepiej czasami wiedzieć więcej - ja w sezonie 3 przez przypadek dowiedziałem się co stanie się w obecnym ostatnim odcinku - dlatego jakoś łatwiej to przyjąć. Aczkolwiek mam wrażenie, że dla mnie TWD skończyło się na 1 odc. 5 sezonu - teraz już nie wiem dokąd cała akcja zmierza... a może wiem - tylko, że ten scenariusz mnie nie zadowala...
dla mnie porządny serial jakim był TWD skończył się na ostatnim odcinku trzeciego sezonu. Dalej mamy telenowelę...
Zgodzę z Tobą. Czuć, że bardzo sztucznie to przeciągają. To jak powtórka "Prioson Break'a" - tylko w innym wydaniu