PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178504
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

To jest jakaś masakra! Każdy praktycznie serial "nowej fali" jaką zapoczątkował HBO ma ocenę powyżej 7!!! nie ważne czy to są szczyny czy wodorosty, ocena musi być ponad 7 a nawet ponad 7.5! To jakaś paranoja moherowców którzy zapewne jarają się także serialem M jak miłość ale nigdy publicznie się do tego nie przyznają.

I mamy tutaj najlepszy przykład:
Sezon pierwszy rzeczywiście świetny, zaskakujący, pełen akcji i zwrotów bardzo sprawnie zrealizowany, praktycznie same superlatywy, ale...
sezon drugi to jakieś wodorosty rodem z brazylijskich TV, nudy, dłużyzny, przeciąganie a raczej jakieś dziwne "dotrwanie do końca" by na końcu pokazać coś co powinno być od pierwszego odcinka drugiego sezonu...
sezon trzeci, co prawda ciut lepszy od drugiego ale w porównaniu z pierwszym to także moherowe bajdurzenie, akcji tyle że kot napłakał, rozbudowanie "uniwersum" - żadne, tak jak i postaci, poziom dramatyzmu wprost z telenoweli, do tego dłużyzny itd.

A KTO JEST TEMU WINIEN?

Oczywiście że WY!!!! tak wy, oglądacze którzy zawyżacie ocenę!
Po rewelacyjnym sezonie pierwszym - ok, zgoda ocena nawet i 8,5!
Ale gdyby po wodorostach sezonu drugiego ocena spadła do 6 wtedy producenci mocno by się zastanowili nad rozwojem serialu, bo raczej by nie zrezygnowali z pomysłu bo adaptacja tego komiksu to oczywisty sukces, z tym że gdyby ocena po sezonie drugim drastycznie spadła wymieniono by zapewne scenarzystów albo nałożono na nich nacisk, by następny trzeci sezon choć dorównywał by pierwszemu o ile nie miałby być lepszy....

A TAK! no cóż... przecież ludziom się podoba! co prawda paru mankamentów coś tam psioczy, ale jak wiadomo wszystkim nie idzie dogodzić więc można pominąć te marudzenia bo:
OCENA! mówi sama za siebie! jesteśmy w drugiej połowie sezony piątego a ocena jest ponad 8, więc co jest dobre tego się nie poprawia - stara zasada!
I tak kręcą wodorostów część dalszą....

ocenił(a) serial na 4
michael_69

To nie ocena na jakiś śmiesznych portalach jest ważna, a oglądalność w USA, więc nie wiem po co się tak naprodukowałeś.

Badly

dobre zgaszenie tematu :)

ocenił(a) serial na 9
michael_69

HBO nie robi twd XD.

ocenił(a) serial na 10
Belsnizkel

*Prezydent Pieseu appears!!!*

W tekście nie ma mowy o tym, że HBO robi TWD, tylko że HBO zapoczątkowało "nową falę" w świecie seriali - cokolwiek miałoby to znaczyć

*Prezydent Pieseu disappears*

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Długo Ciebie nie było! Pozdrawia Cię El Presidente Prezydencie Pieseu! ;D

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Pozdrawiam również i również Pozdrawiam

:)

ocenił(a) serial na 6
Arolowy

...Presidente *Szanowany* Prezydencie... xD

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Czy Ty widzisz, co się tutaj ostatnio odstawia na forum? To skandaleu.

Proponuję tymczasowy sojusz i walkę z fobiami przy użyciu much humoru i such wesołości.

Zgadzacie się, el Presidente?

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Owszem! Niechaj FILMWEBowe forum De Łolkin Dedowe zazna naszej wspólnej dyktatury!

Sztama! czas fajtować z tym wszechobecnym "skandaleu"!

Stłumimy zamieszki używając gazu muszt... rozweselającego! ;D

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

I niech śmieją się do odwodnienia organizmu!... czy ja to powiedziałem na głos?

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Całe szczęście że mikrofon padł... Nie martw się nikt nie poznał "PLANU IDEALNEGO CZYLI UNICESWTIENIA (do koloru do wyboru) Z FORUM"

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Niemniej słowa padły a te mogą kiedyś wrócić ze zdwojoną siłą - np. w formie impiczmenteu, ale w tym przypadku zupełnie nieuzasadnionego - ja przecież chcę tylko radości swych obywateli czy to coś złego?

Co prawda wielu może się w trakcie odwonić ale zapewniam, że jestem gotowy na takie ryzyko ;)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Musimy być gotowi na wszystko! Zaczekajmy... Sprawdzimy co się wydarzy w przyszłym tygodniu. Ci, którzy nie wyrzekną się nawyku picia rumu, będą musieli drogo płacić za ten napój...

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Nie rozumiem, ale jeśli to ma się wiązać ze startami w ludziach to nie chcę rozumieć - zawsze to parę latek mniej do wyroku ;]

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Simple , it's time to destroy evil topics of this forum!

ocenił(a) serial na 6
Arolowy

And the comments , of course !

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Itz tu dendżerous to goł alołn! Hir! Tejk som moar such and much łif ju!

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Poniosło mnie... Muszę wycofać atomówki!

Myślę, że można zakończyć dzisiejszą naradę/niepodejrzaną wymianę zdań, hm?

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Oł maj gat, łot hew ju dan?

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

TO ZNACZY! ... Musiałem wycofać te trzy dzielne małe dziewczynki, które miały łaskotać itd... Uff!

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Kłamstwo - Brawurka nigdy nie łaskocze - ona bije do nieprzytomności i bezcześci zwłoki.

Nie pytajcie, skąd to wiem :)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

No wiesz... Ona łaskocze... Na swój sposób... Tylko jej tego nie wmawiaj... ;)

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Masochistyczny z was Presidente :D

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Oj nieeee... Nie toleruję masochizmu! Chyba że tę cechę posiadają moi wrogowie... Czyli większość ją ma...

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

A wielu macie tych wrogów? :)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Całe szczęście, mało... Poszczególne szwendacze, takie szare, nic nie warte... Nie mam na kogo zużyć bombki fosforowej i napalmu (nie wspominając o wspomnianych Atomówkach).
:|

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Dyktatoreu:)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

A więc zdrowie! *STUK* Abyśmy nie zostali zbanowani za to co zrobiliśmy już z tym wątkiem!
Za Wielkich Prezydentów którzy razem mogą dokonać Wielkich Czynów! Bowiem mogą one zapisać kroniką światowej historii! Oby nasze komentarze nie były gorsze od ambicji! Jeszcze raz ZDROWIE! *STUK!*

Czy potwierdzasz "STUKI"? ;)
a) Potwierdzam!
b) Tak!
c) Zdrówko!
d) ...

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Much potwierdzam :)

ocenił(a) serial na 7
michael_69

Ciekaw jestem, czy twórcy serialu w ogóle wiedzą o istnieniu takiego portalu jak filmweb. Tak jak napisał wyżej Badly: Liczy się oglądalność w USA, a ona jest na względnie stałym poziomie. Moja ocena, która na przestrzeni sezonów zmieniła się z silnej 9 do słabej 7 za wiele nie zmieni. Tylko spadek oglądalności w USA może coś zmienić.

michael_69

Najzabawniejsze jest to, że komiks, którego adaptacją jest serial, odniósł spektakularny sukces głównie dzięki scenom, które ty określasz jako "wodorosty rodem z brazylijskich TV, nudy, dłużyzny, przeciąganie a raczej jakieś dziwne "dotrwanie do końca" oraz "moherowe bajdurzenie". Niesamowita ironia losu.

ocenił(a) serial na 3
Evangarden

czy po ostatnich odcinakach dalej podtrzymujesz opinię że to nie wodorosty?

michael_69

Oczywiście.

ocenił(a) serial na 3
Evangarden

eh... ci onaniści..

michael_69

Onaniści? xD

Jeśli taki odcinek jak np. "Here's Not Here" zbiera na fw negatywne recenzje, bo ma powolną akcję, to oznacza, że obniża się nie poziom serialu, a poziom widza.

ocenił(a) serial na 3
Evangarden

co ty bredzisz kolego....
zastanów się nad głupotą którą właśnie palnąłeś...

ocenił(a) serial na 6
michael_69

Jeśli piszesz te wszystkie swoje żale na serio .. a nie dla jaj to albo masz mniej niż 15lat albo zespół niemowlaka upuszczonego na ziemię.... do egzaminu gimnazjalnego się lepiej ucz.....

ocenił(a) serial na 3
ArcyLado

o proszę i mamy następnego błazna z zespołem downa...
ocena 9 - no cóż, można ci wybaczyć i nie znęcać się nad twoją tragedią....

ocenił(a) serial na 6
michael_69

Ile sezonów widziałeś?

ocenił(a) serial na 3
gosia84_2

na piątym wymiękłem już do końca, nie obejrzałem, za nudny, już na czwartym w sumie wymiękłem, piątego zostało mi kilka odcinków, pewnie dokończę ale z przyzwyczajenia niż z ciekawości.... tylko muszę się odczekać...
muł, muł i wodorosty, wierzyć się nie chce że można zmulić tak świetnie zapowiadający się serial.... (sezon1), i dobry sezon2...
ja wiem że wy będziecie bronić go, to oczywiste, i bez względu jak się on potoczy to i tak będziecie czekać na dalsze odcinki, to tak jak wejść w temat z moherowymi babciami i paniami na bezrobotnym w temat czy m-jak miłość to głupi serial....

ocenił(a) serial na 6
michael_69

Idź chłopczyku odrób zadanie z "pszyry" bo jak widać serialu nie rozumiesz :) Typowy troll internetowy.

ocenił(a) serial na 3
gosia84_2

tak gówniarzu... będę odrabiał zadanie z pszyry, zrobię to bo ty i tak nie potrafisz....

ocenił(a) serial na 3
michael_69

a ktoś musi to robic by kultura i nauka nie zanikła

ocenił(a) serial na 6
michael_69

Z tego co wyczytałam nadal oglądasz serial. Podsumujmy fakty:
serial nie podoba Ci się od 2 sezonu. Sezony 2-6 mają aktualnie łącznie ok 65 odcinków, każdy po minimum 45 minut. Spędziłeś więc w pełni świadomie i z własnego wyboru ponad 48 godzin na oglądanie "kaszany i wodorostów".

Kto więc okazał się największym kretynem: osoba, która ogląda serial który lubi, czy ktoś taki jak Ty? :)

Pozdrawiam
Niech moc będzie z Tobą

ocenił(a) serial na 3
gosia84_2

a miałaś coś takiego jak nadzieję?
że coś jednak zmieni i np. nabierze kolorów i rozpędu?

zresztą po co ja z takim kretynem z oceną 9 mam rozmawiać....
to tak jakby pytać Bormana i Goeberlsa czy Hess jest zbrodniarzem....
jak ktoś jest w kręgu kretynów to już tam pozostanie, na to nie ma rady....

Pozdrawiam
Niech moc będzie z Tobą

ocenił(a) serial na 3
michael_69

Szkoda czasu na takie osobniki jak ty

ocenił(a) serial na 3
mateuszz27

jasne, nie wiem po co w ogóle napisałeś......
przecież twoja ocena tych wodorostów które zeszły na poziom telenoweli brazylijskiej mówi wszystko o tobie...

osobniki?
niby dlaczego, bo mówię głośno to co jest prawdą?
ja wiem że tobie wystarczy do szczęścia fakt że powstają nowe odcinki, bez względu na to co sobą reprezentują, grunt że zajarasz się nad miernotą następnego mułu i twój świat zostanie jakoś wypełniony....
ale nie przejmuj się, brak gustu, to nie przestępstwo i można spokojnie bez nie go żyć, delektując się papką dla "mocherowców młodego pokolenia" - przecież wam do szczęścia nie wiele potrzeba...

ocenił(a) serial na 3
michael_69

Prawda ? Haha
A. Ten serial nie robi hbo,
B. Twórcy nie patrzą na jakieś smieszne polskie fora tylko na Amerykanów!
Serial jest wyjątkowy i nikt tego nie zmieni :)

ocenił(a) serial na 3
mateuszz27

A. widzisz... sam widzisz, co sobą reprezentujesz? Przecież ty nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Podstawówka się kłania i nauka czytania tekstu i jego analiza. Pokaż w którym miejscu napisałem że ten serial robi HBO?
B. Co nie świadczy że tam brak "mocherowców młodego pokolenia", a wręcz potwierdza tą tezę.
Serial oprócz 1 i 2 sezonu to 3 metry mułu i wodorostów i nic już tego nie zmieni - a szkoda, naprawdę szkoda... ty jednak tego nie zauważysz, niestety choć kluł by cię ten przekaz w oczy, podobnie jak moherowe berety oglądające m-jak miłość czy plebanie - dokładnie powiedzą to samo co i ty:
Serial jest wyjątkowy i nikt tego nie zmieni :)

ocenił(a) serial na 3
michael_69

Bla bla bla :)