Otóż oglądnąłem 1 serie tego serialu i w kilku miejscach był pokazany nieruchomy czołg czyli rozumiem, że zombiaki go zatrzymały/zdobyły/zepsuły i tu pojawia się moje pytanie JAK?!! Logicznym wydaje się założenie, że w czołgu zabrakło paliwa. Z tym, że to bardzo słabe, bo wystarczyłoby pilnować ilości paliwa, wracać do bazy po zapas i 1 czołg zabiłby wszystkie zombiaki świata...(choćby je rozjeżdżając) BO JAK ZOMBIAKI DOSTANĄ SIĘ DO CZOŁGU??? (skoro szczytem ich dokonań jest wspięcie się przez płot albo użycie kamienia do wybicia szyby)
Skąd u ciebie pomysł, że go popsuły, zdobyły czy zatrzymały? On najprawdopodobniej działa, tylko nie ma kto się nim obsłużyć.
To jak zombiaki zabiły załogę, skoro czołg zamyka się od WEWNĄTRZ (nie ma potrzeby z niego wychodzić ---> zombiaki nie mogą dostać się do środka ---> więc nie mogą nikogo ugryźć)
Ech... Niektórym to powinni krok po kroku pokazać wszystko. Odcinek trwałby ze 3 godziny, ale może mniej czepiania by było. Człowiek w środku czołgu mógł umrzeć z braku jedzenia czy też wody. Zamiast wyjść z czołgu z pistoletem i granatem w ręku został w środku i umarł. Proste?
Mogłeś przeczytać mój post jest coś takiego jak baza wojskowa wystarczyło ją zabarykadować i taki czołg mógłby kursować miasto <---> baza bez przerwy po paliwo jedzenie itp. Bo dalej uważam, że 1 czołg wystarczyłby do powstrzymania tej epidemii:)
Jak już to mogłAś. Plus, gdybyś nie zauważył to nawet w zabarykadowanej bazie wojskowej może wybuchnąć epidemia, dzięki jednemu zombiakowi i by nic z tego nie wyszło. Wystarczy spojrzeć na więzienie. Zamknięte, z pełną stołówką, a zombiaków jak mrówek.
Czołg=hałas, w końcu byś z niego musiał wyjść, a wtedy czekałoby na ciebie kilkadziesiąt zombie. A z tego co pamiętam to chyba było też wspomniane, że bazy wojskowe padały bardzo szybko przez to, że to właśnie w nich wybuchały epidemie. No i chyba zresztą to właśnie w ten sposób wybito całe wojsko.
Srwk biorąc pod uwage, że ktoś umrze w bazie i zacznie atakować innych?
Żołnierze chronili cywili, jeden martwy cywil w bazie mógł oznaczać epidemię i utratę bazy.
Dodatkowo w czołgu się kończy paliwo, a nawet jeśli nie skończyło to wytłumaczenie jest proste.
Załoga sama się zabiła wiedząc, że straciła bazę, a czołgiem nijak nie ucieknie:)
Tutaj warto byś przeczytał książkę World War Z (książke, nie film), bo tam jest ładnie wytłumaczone dlaczego wszelka konwencjonalna broń wojskowa okazała się bezwartościowa w walce z zombie.
JESTEM PO 1 SEZONIE TAM NIC NIE MÓWILI NA TEN TEMAT:))) (tzn nie wyjaśniali przyczyn epidemii, i nie było więzienia)
Więzienie pojawia sie dużo później, a przyczyny epidemii są nieznane nie bez powodu;)
Darabont miał plany na zrobienie odcinka, w którym przedstawiłby upadek Atlanty właśnie z perspektywy żołnierzy. Chciał rzucić widza w wir wydarzeń, a odcinek zakończyć w ten sposób, że poraniony żołnież zamyka się w czołgu i umiera w skutek odniesionych ran. W chwili jego zgonu do czołgu wczołguje się Rick.
A tak na marginesie, to twoje pytanie jest inwalidzkie :) SKĄD podejrzenie, że zombiaki "zepsuły" czołg?? :)