PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177362
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Kto już widział? Jak wrażenia?Będzie coś jeszcze z tego?

ocenił(a) serial na 9
Houseboy

wrażenia dobre, trochę rozbawiła scena Zombie Total War na początku, dosyć dziecinny chwyt ale uroczy

Michonne lekko irytująca dobry moment na pozbycie się jej z serialu, mogla by wziąć ze sobą Carol przy okazji...

podoba mi się filmowy rozmach, nie zawsze było na takim poziomie

odcinek taki na 7,5/10 nic specjalnego ale fajnie

ocenił(a) serial na 7
mitrus80

Co do Michonne to i tak jej ostatni sezon. Jak na pierwszy odcinek nowej serii o dziwo nie było źle. Ładne zdjęcia, zwłaszcza z góry. Jeśli chodzi o fabułę-trochę zapychaczy, ale nie irytują tak jak np.w Fear the walking dead. Mam nadzieję, że wątek Carol i Daryla będzie dobrze poprowadzony. No i cała nadzieja w Alphie!

ocenił(a) serial na 3
mitrus80

a co tu za rozmach był?

ocenił(a) serial na 9
inkawa

zależy jak patrzysz, sposób filmowania, montaż zdjęcia, wyglądało to bardzo dobrze, ale nie przepytuj mnie dokładnie (o co mi chodzi) nie jestem absolwentem szkoły filmowej

ocenił(a) serial na 3
mitrus80

mnie urzekł ten jelonek czy tam sarenka...:P taki sam "wspaniały" jak i ten co byl kiedyś

ocenił(a) serial na 9
inkawa

kiepsko skrywany sarkazm zawsze jest tylko kiepski, ale dzięki

mitrus80

Zastanawia mnie, czy aby nie przypadkiem ktoś nowy wsiadł za stery w dziesiątym sezonie, bo jakiś taki przejaw świeżości. Drugi odcinek świetny!

ocenił(a) serial na 9
perun_6

jeszcze nie obejrzałem, ale niebawem looknę

Houseboy

Słyszeliście co Michonne powiedziała w tym odcinku ? Że niby Szeptacze mają broń jądrową. To chyba jakaś metafora czy coś, bo raczej nie mówiła poważnie.

ocenił(a) serial na 9
NewJoker

coś jakieś dziwactwo w tłumaczeniu, albo metafora, też tego nie zajarzyłem ale nie traktowałbym poważnie, sputnik spadający z kosmosu do lasu, akurat tam (na granicy) wystarczy ;-)

mitrus80

W oryginale też tak było (słyszałem „nuclear weapons” przed lektorem i nawet jest anglojęzyczny artykuł na ten temat na jakiejś stronie). Więc pewnie to taka dziwna metafora, chociaż brzmiało jakby mówiła serio. Że Gubernator miał czołg to rozumiem, ale w Szeptaczy siedzący w leśnym obozowisku z atomówką raczej nie uwierzę. No chyba, że mają Fat Man’a z Fallout’a ;-)

ocenił(a) serial na 7
NewJoker

Miała na myśli, że mają pod kontrolą Hordę nieumarłych, którą mogą skierować na ich siedziby, i żegnaj, sielanko. Tyle, że Szeptacze przestrzegają ustalonych zasad. Grupa Ricków - nie.

truegod

Co do metafory myślę podobnie - ich bronią jest horda.
W kwestii przestrzegania zasad przez Szeptaczy - nie do końca... przecież grupa Ricka znalazła zniszczone obozowisko i skórę świadczącą o wejściu Szeptaczy na ich teren.

ocenił(a) serial na 9
DBM

Może wtedy ratowali podobnie jak Rickowie las przed zniszczeniem? :) W każdej grupie są jednostki co się buntują i łamią ustalone zasady.
I tak ja traktuje grupę Ricków jako bardziej złą niż Szeptacze.Zresztą powiedział to nawet Arron do Michonne.

Mikael82

Konkluzja rozmowy Arrona i Michonne chyba była taka (z tego co pamiętam), że jednak są dobrzy. Ja z dwojga złego, wolałabym jednak trafić na Ricków niż Szeptaczy ;)

ocenił(a) serial na 9
DBM

Konkluzja była taka ,żeby lepiej myśleć, że oni są dobrzy, bo inaczej będzie z nimi źle :)

Też mi się nie uśmiecha biegać po lesie w śmierdzących maskach :)

truegod

Też tak interpretuję tekst o broni- że to horda.

ocenił(a) serial na 8
NewJoker

Przecież chodziło o hordę truposzy. Gdzie tam atomówka? :D

ocenił(a) serial na 7
NewJoker

To czasem nie była metafora odnośnie tej ogromnej hordy zombie?

ocenił(a) serial na 9
Houseboy

Jeden ze słabszych pierwszych odcinków otwierających sezon...

Mikael82

Dla mnie chyba najlepsze otwarcie sezonu od 4 sezonów (wiem, masło maślane ;)