PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zastanawiam się czy dalej będę oglądał ten film (oglądałem go od 1 odcinka ale teraz widzę, że . kręcą go sadyści. Napisać, że to niesmaczne to mało. Jaki cel mają ci co go kręcą pieniądze ? tak pieniądze. Ale ufam, że takich jak ja jest więcej i odejdą od tego filmu bo ten odcinek bawił się naszymi uczuciami. Strach pomyśleć co będzie dalej.

ocenił(a) serial na 9
Cyber1948

Oglądałeś 6 sezonów rozcinania, ćwiartowania, wylewających się flaków, odcinania kończyn, ale zaszokowała Cię scena rozbijanej głowy bejsbolem XD?

ocenił(a) serial na 7
Fass_

Wiesz, tu moim zdaniem nie chodzi o sposób śmierci, tylko to, jak to zostało przedstawione. Odcinek czerpał głównie z gry aktorskiej i napięcia, bo makabryczne sceny trwały może... z minutę? Genialne budowanie suspensu i fantastyczna gra aktorska sprawiły, ze wyszedł im najbardziej przerażający i brutalny odcinek w historii serialu, a może i nawet telewizji, więc zrozumiałe, że może zniechęcić niektórych do dalszego oglądania

ocenił(a) serial na 7
Cyber1948

Właśnie na tym polegają filmy i seriale... Oglądasz losy bohaterów, a twórcy próbują przekonać Cię, że to co oglądasz jest prawdziwe. Jeszcze lepiej, jak pozwalają Ci wczuć się w uczucia bohaterów. Biorąc pod uwagę to, że na świecie jest tyle zła co dobra, nie zawsze będą to pozytywne odczucia, szczególnie gdy wziąć pod uwagę rzeczywistość, w jakiej przebywają bohaterowie serialu. Ten odcinek był perfekcyjny jeśli chodzi o wytworzenie emocjonalnej więzi z bohaterami i do teraz nie mogę się otrząsnąć. Jeżeli Ty natomiast szukasz w filmach tylko pozytywnych emocji, to zamiast SERIALU GROZY radziłbym oglądać komedie romantyczne

ocenił(a) serial na 7
Cyber1948

Równiez zauwazyłem wyjatkowy sadyzm tego odcinka ale sądze, ze to tylko wyjatek wiesz oni lubia rozpoczynac z impetem a potem hamować akcje

ocenił(a) serial na 8
Cyber1948

Polecam dla Ciebie M jak Miłość.

Mateusz_Paczek

A ja Tobie wspaniałą grę Skyrim

ocenił(a) serial na 5
Cyber1948

Mnie razi jedynie to że w TWD flaki i wnętrzności latają, a kiedy ktoś dostaję pałą po głowie to odpowiada "ssij moje orzeszki". Hahahahah gdyby nie świetne napisy Hataków to bym umarł ze śmiechu. Serio. WTF

JohnnyRyper

No ten tekst to wygral!

Cyber1948

I co nie będziesz oglądał bo jeden lump z serialu jest sadystą. Odcinek nie był sadystyczny, sadystyczny był tylko ten pajac, a to, że dominował w tym odcinku to wywołało to co wywołało. Chyba właśnie chodzi o to w tym serialu, żeby pokazać jak z czasem ten świat się zmienia, i że tacy jak on mają przewagę w tym świecie. Tak naprawdę to teraz są tymi żywymi trupami, wcześniej żyli tak jakby pomiędzy. Trochę też mnie zaskakuje że jak Rick zarzynał ludzi w kościele albo we więzieniu to nie bylo takiego oburzenia, a tutaj ojoj ten świr powybijał Rików, jaki ten serial jest brutalny. Tak bawił się tym, że ich zabił bo takim jest człowiekiem, takim go stworzył ten świat, decydując i poznając świat trupów wiedzieliśmy, że to w końcu nadejdzie, bo przecież każda napotkana "zła" jest coraz gorsza w tym serialu.

Goja_2

Rozumiem Twoją wypowiedź a także argumenty użyte w niej. Reżyser w tym filmie celowo bawi się ludzkimi uczuciami rozwlekając sceny (przygotowania do mordu) aby widz gryzł palce - kto jeszcze zginie? Z bohaterów tego serialu. Gdyby ich zastrzelił nie było by efektu. On jednak chciał uzyskać takie mam wrażenie czytając inne posty w filmweb które pokazują cieszących i oklaskujących sceny mordu - podkreślam niewinnych mordowanych z wielka premedytacją.
Przeraża mnie to jak piszą, że to norma bo w komiksie ...
Myślę - może reżyser celowo wprowadził tak drastyczny efekt mordu aby wszyscy mogli całe sezony czekać kiedy toporek sprawiedliwości rozpłata w oprawcę.

ocenił(a) serial na 7
Goja_2

postać Neagana jest wyjątkowo źle napisana. Aż mam ochotę przewijać jego wypowiedzi tak przynudza.

polacca

Chyba żartujesz...

ocenił(a) serial na 7
Goja_2

nie gadaj, że słuchasz tego pitolenia i nie masz ochoty dać mu w ryj by się zamknął. Jest megairytujący z tymi superśmiesznieamerykańskimi odzywkami.

ocenił(a) serial na 9
Cyber1948

A myślałam, że to tylko moje odczucia. Że może się odzwyczaiłam i dlatego ciężko mi było przebrnąć przez ten odcinek. Ale widzę, że nie tylko mnie zniesmaczył. Pomijam już jakże absurdalną fabułę, że jakiś koleś w modnej ramonesce z żelem we włosach z uśmiechem zabija ludzi bejsbolem, ale sposób pokazania tego był odpychający. Nie wiem, czy dalej będę to oglądać, mimo że kiedyś nie miałam takich obiekcji.

robipati

A filmy Pokłosie, Katyń nie były odpychające? Skoro oceniłeś je na 10 to chyba obejrzałeś je do końca? I Jaki związek ma ubiór Negana z jego postępowaniem, dlaczego ci się to wydaje absurdalne?

ocenił(a) serial na 9
Goja_2

Oczywiście, że były odpychające, ale jednocześnie wzruszające. Z TWD chyba "wyrosłam", albo po prostu mam już przesyt, bo np. Fear the Walking Dead teraz bardziej mi się podoba.

robipati

Ale twd też ma elementy wzruszające. Myślę że jest ich nawet podobna ilość co tych brutalnych scen a może nawet i więcej. Ftwd też jest brutalne, a twd to się dopiero rozkręca jak dla mnie i wcale nie chodzi mi o brutalnośc tylko możliwośc utworzenia całkowicie nowych wątków w tym momencie. Co do ftwd to moja opinia jest taka (jeśli cię w ogóle ona obchodzi :)) że jest nawet niezły tylko za bardzo idzie schematem twd. Relacja pomiędzy Travisem a Chrisem jest żywcem ściągnięta z Rick i Carlem (wątek we więzieniu jak Carl zabił chłopaka który chciał oddać broń i się poddać) a sam Chris to taka kopia Shane'a i tak jak myślałam jego losy również potoczyły się tak samo. Madison irytująca i podobna w charakterze do Lori. Alicia taka biała Michonne tylko bez miecza. W dodatku nie ma moich ulubieńców: Glenna i Ricka. Chociaż tego pierwszego to też już nie ma nawet w pierwotnej wersji ;) Ale rozumiem że coś się może po prostu przejeść. Osobiście oglądam twd 6 lat i już nie mogę po prostu tak go porzucić.

ocenił(a) serial na 3
robipati

Haha fera bardziej jej się podoba , ta bajeczka dla dzieci, złe zagrana i odpychająca :D nie nomtrzymajcie mnie !!

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

A w czym ci to przeszkadza, bo nie rozumiem? Każdy może mieć inne zdanie.

robipati

Sorki nie zauważyłam że jesteś laską :)

ocenił(a) serial na 8
robipati

A jak twoim zdaniem Negan powinien być ubrany? Skórzana kurtka nie pasuje ci do mordercy czy jak bo nie rozumiem, a może musiałby mieć na sobie moro jak żołnierz wtedy byłoby ok.

ocenił(a) serial na 9
ghost21

Po prostu zbyt odwalony jest jak na życie w świecie bez łazienki :P

Cyber1948

(dla kasy zaczęto kręcić ten serial. dla kasy go kręcą. dla kasy go kiedyś zakończą.)
będąc gotową na gore w odpowiedniej chwili włączyłam pauzę, pominęłam to czego oglądać nie chciałam. mam słaby żołądek i na gore robię się blada jak papier. mogę oglądać przemoc, ale nie tak naturalistycznie ukazaną.
wydaje mi się, że jeszcze przed tym odcinkiem było wiadomo, że będzie gore (ja byłam gotowa). nie przeszkadza mi, że ukazano to tak, a nie inaczej. czasami gore też jest potrzebną formą wyrazu (czy tym razem tak było ... cóż, zamierzenie było takie, że mamy się szczerze bać i nienawidzić tego kata.
spoiler
nadto, zginęła wyjątkowa postać, stąd należało potraktować sprawę w sposób absolutnie wyjątkowy.)

ocenił(a) serial na 10
Cyber1948

Masz racje z powodu sadyzmu przestałem na 4 sezonie ale ciekawił mnie s07e01 i nie dałem rady obejrzeć do końca bo sie cały trzęsłem nadal nie mogę dojść do siebie

ocenił(a) serial na 3
TyrionLanister

Taaa a gra o tron się podniecasz, scena śmierci oberyna cię nie bolała ?

ocenił(a) serial na 7
Cyber1948

mnie znudziło, nienawidzę takiej paplaniny jak u Neagana. Jest żałosny

ocenił(a) serial na 3
polacca

Jest Genialny ! Twórcy zrobili jeszcze lepiejnniz w komiksie !! Muszę cię zmartwić ale ta żałosna osoba kradnie od teraz szoł prawdopodobnie do 9,10 sezonu :) On staje się główna postacią i jest go więcej niż ricka !

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Żałośni to są widzowie którzy twierdzą że on jest żałosny, że z niego nie jest wcale taki czarny charakter? bo powinien pół grupy Ricka zabić? już nie jednemu przypomniałem tekst "nie chce was zabić żeby to było jasne macie dla mnie pracować a trupy nie pracują". Nie wiem po co w ogóle oni ten serial oglądają w poprzednich sezonach narzekali że jest nudny jak flaki z olejem a teraz gdy się coś dzieje znów narzekają co za ludzie takim to ja bym tylko puścił "modę na sukces" albo "M jak miłość"

ocenił(a) serial na 6
Cyber1948

Ten odcinek był brutalny? Jak rozumiem odcinek w terminusie nad wanna i poderznietymi gardlami byl "lajtowy"? Próba gwałtu na Carlu na oczach jego ojca czego nastepstwem było odgryzienie tętnicy to tez nic takiego? Jest to serial 18+. Filmy czy seriale o takiej tematyce muszą być mocne.