Pytanko-ile czasu szeryf był w szpitalu?Bo trochę dziwne,że w normalnej sali odwiedzin (to
nie OIOM) stracił przytomność na wiele dni,a gdy się obudził miasto wymarło.A gdzie reszta
chorych?Wszystkich zabili lub ewakuowali a jego nie tkneli i o nim zapomnieli?Nie czytałam
komiksu więc nie krzyczeć,ze nie wiem;)Ponadto dziwne też ,że żaden zombiak nie zjadł go
jak był nieprzytomny.Na korytarzu totalny chaos a w jego pokoju nic nie ruszane.Ogólnie
pierwszy odcinek ok,oczywiście temat zombiaków był maglowany wiele razy w filmach ale
jeszcze serialu o tym nie było.Aha jeszcze jedno-czy ktoś wie ile ma być odcinków?z góry
dzięki za życzliwe odpowiedzi
Wlasnie tez mnie to zastanawialo :) Murzyn wiedzial sporo o Zombie, wiec wydaje sie ze musial walczyc z nimi juz dluzszy czas, ale w sumie jest to niemozliwe bo ile mozna przezyc bez jedzenia i picia :)
"Z tego co widzimy można wywnioskować, że szpital był przez jakiś czas miejscem przez ludzi kontrolowanym:
- Nazwożone trupy
- Zamknięte drzwi, z napisem
W związku z czym nie dziwota, że oczyścili korytarze szpitala... i pewnie przez jakiś czas kroplówkę mu dopinali (bo po co mu "jedzenie"?)
Człowiek w śpiączce nie musi tyle jeść i pić, co pracujący - a wiadomo, że gdy się obudził, był bardzo spragniony.
Myślę, że mógł leżeć dwa tygodnie w szpitalu przystosowanym do walki z zombie i tydzień samotnie."
Ale równie dobrze miesiąc w walczącym szpitalu i 9 dni samotnie.
Podejrzewam że facet w śpiączce, podczas ataku Zombie nie jest pilną sprawą i systematyczne podpinanie kroplówek nie leży w priorytetach szpitala :) , btw, nie zapominajmy że to fikcja więc nie doszukujcie się sensu :)
Niestety, zawsze znajdą się filozofowie, którzy będą go szukać ;) A serial zapowiada się bardzo dobrze, wiernie trzyma się komiksowego pierwowzoru, bez zbędnych innowacji i "udziwnień" - i oby tak dalej !
Tak, bo to wielki problem, raz na 24h wymienić woreczek z płynem. W szpitalu -_-'
Podejrzewam, że jakoś by te 5 minut w SZPITALU by dla niego znaleźli -_-'
Prosta sprawa, opierajac sie na komiksie, dowiadujemy sie ze zona, dziecko oraz jego kumpel opuscili miasto tydzien wczesniej, by podjac probe dotarcia do jej rodzicow. Zostalo rowniez powiedziane, ze byl pod opieka lekarzy i stwierdzili, ze jest tam bezpieczny. Stad szpital kilka dni przed jego wybudzeniem funkcjonowal "normalnie".
Mylisz się Celine Marie-był już serial o zombie i to nawet bardzo niedawno-Dead Set (Wyspa Zombie jak kto woli).
potwierdzam, Dead Set to rewelacja totalna!
tylko szkoda że tak mało odcinków:(
"Ponadto dziwne też ,że żaden zombiak nie zjadł go
jak był nieprzytomny.Na korytarzu totalny chaos a w jego pokoju nic nie ruszane."
Zombie zwabia hałas. Poza tym jak wychodzi na korytarz, to widać że drzwi do jego pokoju były zastawione łóżkiem.
Dzieki wszystkim za wyjaśnienie-można widze kulturalnie 'porozmawiać'.Dziękuje również za podrzucenie tytułu innego serialu o zombich Dead Set ,Pozdrawiam