PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177851
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dobra, odcinek jest już od kilku dni w wersji HD na YT, więc czas na podsumowanie nowego otwarcia. Muszę przyznać że odcinek wyjątkowo dobry, bez zbędnych dialogów, posuwający znacznie akcje do przodu. Bardzo ciekawie przedstawiono przemianę Neegana i jego relacje z małą, potwierdzony zgon Jezusa, pojmanie córki Alfy, obóz szeptaczy na deser i pojmanie dwóch członków Aleksandrii. Z dawnych nawyków- zaciazona Rosita. Na plus klimat odcinka, zwlaszcza spotkanie w lesie na koncu. Wszystko wskazuje na to, że akcja mocno przyspieszy i koncentruje się w końcu na wątku Neegana. Mocne 7.

ocenił(a) serial na 9
NameLess_One_2

Strasznie wkurza Judzin, mógłby go ktoś zabić, bo nie zniosę jego zalotów do Rosity, ciekawe co odwali teraz jak się dowiedział że ta w ciąży. Neganowi zaczęło dobrze z oczu patrzeć, czyli resocjalizacja w pierdlu działa? JG - mała daje trochę pozytywnego wydechu całej serii, nic tylko gęba się śmieje jak ją widzę z gnatem. Michonne jakoś powoli staje się obojętna, myślę że to celowy zabieg przed jej śmiercią. W sumie i tak przybyło dziewcząt do walki, jedna strzela z łuku, druga fechtuje nożami, myślę że to dobry czas na zmianę warty, czyli ze starej gwardii już tylko Daryl i nieśmiertelna Carol, do kompanii pewnie dołączy przyszywany tatko Negan. Odcinek był całkiem ok.

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

t.zn Michonne tak od razu nie padnie, zanim to zrobi musi się wyjaśnić cała historia (po śmierci Ricka) myślę że będzie to jeden specjalny odcinek, uhonorowany jej zgonem, i zapewne pojawieniem się (przynajmniej gościnnie) Maggie

mitrus80

Maggie ma podobno pojawić się w sezonie 10. Natomiast kwestii Ricka nie widzę, ciężko byłoby logicznie wyjaśnić, dlaczego kilka lat nie podjął próby kontaktu z rodzina. Myślę że spin off to wyjaśni. Judzin i Carol do uśpienia jak dla mnie. Neegan i Daryl pewnie pociągna 10 sezon. I to od nich będzie zależeć, czy będzie to ostatni, bo że będzie jako taki to jasne, bo trzeba zamknąć wątek szeptaczy.

ocenił(a) serial na 9
NameLess_One_2

tylko że mi się nie rozchodzi o to że Rick nie szukał drogi "do domu", tylko o tajemniczą kwestię nieporozumień pomiędzy osadami, przypuszczam że przede wszystkim Mggie vs Michonne/Daryl

mitrus80

Czytalam na instagramie, że Michonne nie bedzie w 10sezonie. Chyba aktorka rezygnuje, ale nie jestem pewna bo mi tylko post mignął.

ocenił(a) serial na 10
mania19

Ma być podobno nadal związana z uniwersum TWD. Czyli prawdopodobnie to nie będzie śmierć a coś w stylu Ricka.

telcontar_2929

Mi tylko mignął nagłówek. Nie wczytywałam się dokładnie.

mania19

Chyba raczej 10 sezon ma być ostatnim z Michonne:) Przynajmniej ja tak zrozumiałam. Pytanie, ile jeszcze sezonów będzie miało TWD:D
Odcinek obejrzę po pracy, to będzie dłuuuuuugie 6 godzin;)

mitrus80

SPOILER

Michonne nie będzie uśmiercona, bo aktorka ma odejść rzekomo z serialu w połowie 10 sezonu na podobnej zasadzie jak aktorzy grający Ricka i Maggie. Prawdopodobnie pojawi się później w filmie z Rickiem.

NameLess_One_2

Zgadzam się. Nie wiem, kiedy mi minęło te 50 minut:)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Kurde, widzę, że jeszcze oglądasz xDD
Lata tu nie zaglądałem, pora nadgonić ostatnie sezony

MrAnderson101

Oglądasz. Wierna ze mnie kobita;)

ocenił(a) serial na 9
NameLess_One_2

tak w ogóle czemu Negan nie ma blizny na szyi? ;/

Mahone91

Chyba ktoś zapomniał jak go Rick załatwił pod drzewkiem ;p

ocenił(a) serial na 9
Mad_fwlind

Doktor mu zrobił operacje plastyczną.

Mikael82

Celował w wory pod oczami, ale nie wyjszło;)

ocenił(a) serial na 9
NameLess_One_2

Wątek Negana bardzo na plus. Chciał wrócić do dawnego życia, ale tego już niema i nie wróci. Swoją drogą dziwne, że chodził sobie po Aleksandrii niezauważony, gdzie straże?

Szeptacze - intrygujący.

Miałem nadzieję, że kogoś ubiją,a tu nic.

Epizod bez błysku, ale idziemy dalej.

Mikael82

'Wątek Negana bardzo na plus. Chciał wrócić do dawnego życia, ale tego już niema i nie wróci. Swoją drogą dziwne, że chodził sobie po Aleksandrii niezauważony, gdzie straże?'

Czepiasz się mój drogi:) Przypomnę tylko, że w nieodległej przeszłości Carlowo_Rickowej milion pińcet tysięcy osób non stop meadrowało po płocie góra- dół, góra- dół to teraz jeden Niigan może sobie smignąć spokojnie.

'Miałem nadzieję, że kogoś ubiją,a tu nic.'

No ubili przeca;(((( Nadal jestem w żałobie. Nawet Ricka mi tak szkoda nie było, jak zniknął jak Hesusa...

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Ale Czizas ładnie na koniu był przełożony ... Ciekawe czy to był on, czy już jakiś dubler :)

Mikael82

Jak go ściągli, to wyglądał jak on;) No ładnie, ładnie, ale czemu dead?:((((

Kasss1711

Mi też wyglądało, że on. Ładnie zgrał zwłoki :D

DBM

Chcę się uśmiechnąć, ale nadal mi przykro...:(
Zwłaszcza, że w komiksie ta postać podobno nieźle szalała w wojnie z szeptaczami...:/

Kasss1711

Może Aron jednoręki będzie szalał - w szale rozpaczy po jego śmierci ;)

DBM

I to mnie wkurza chyba najbardziej...taka fajna z nich byłaby para...Aczkolwiek na Jesusa to i inne pomysły były;)

Mikael82

Jak dla mnie sceny z Neganem były troche smutne. Przez chwile widać było, że poczuł się zagubiony.

mania19

Przekleństwo każdego obalonego tyrana:)

mania19

Czy ja wiem czy smutne.... Takie raczej oczywiste to wszystko było. Nie wiem czego on się spodziewał po latach. Nawet jeśli by tam zostali i żyli ludzie to już by raczej na niego nie czekali....

ocenił(a) serial na 9
mania19

Robią z Negana kogoś komu się teraz chce współczuć. Grupa chyba jednak zapomina jakim bezwzględnym mordercą był w swoich czasach świetności. Zacierają nam jego obraz, za chwile będziemy mu współczuć ,że nie może już zabijać jak dawniej.

Mikael82

Ale ja nie napisałam, że mu współczuje.

ocenił(a) serial na 9
mania19

Za chwilę Negan będzie najlepszym i jedynym słusznym liderem , który stanie na czele Aleksandrii i wybawi wszystkich z rąk Szeptaczy. Czy ludzie zapomną mu zło które uczynił? Jak narazie tak to wygląda.

Mikael82

Tak to zabrzmialo jak zapowiedź kolejnego odcinka haha. :)

Mikael82

O to to .... Teraz kreujemy go na postać pozytywną która poprowadzi grupę. Bo kto inny tam został kto mógłby być liderem?

ocenił(a) serial na 9
DBM

Nie ma nikogo, chyba, że młoda Rickówna. A jeszcze został syn Ricka i Michonne - ten czarny. Ciekawe co z nim?

Mikael82

Jak zombie zostaną pokonane, zostanie nowym prezydentem USA;)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

10/10

Mikael82

Młody pewnie zniknie z serialu razem z Michonne. Jakoś póki co nie za bardzo go pokazali - w sumie tylko mignął przez okno. Wielkiej roli w serialu mu nie wróżę ;)
I mimo, że to serial o zombie - więc ich rzeczywistość jest diametralnie różna od naszej - to nie uwierzę, że grupa dorosłych mężczyzn i kobiet powierzy przywództwo i swoje losy kilkuletniej dziewczynce. Niezależnie czyją jest córką i czyj kapelusz nosi :P

ocenił(a) serial na 9
DBM

Sporo w tym racji. Czy tylko scenarzyści pójdą tym torem?

NameLess_One_2

Odcinek całkiem ok. Nie licząc oczywiście tego, że Negan spaceruję sobie po osadzie przez nikogo niezuważony (ale to u nich standardzik), no oprócz młodej - ale gdzie są straże? :/ Niby tak się pilnują, nowych nie przyjmują ....
Judith irytująca - nawet jak na dziecko żyjące w czasie apokalipsy.

Wątek szeptaczy fajny, tak jak przypuszczałam zapewne Henry przejmie rolę Carla.

ocenił(a) serial na 9
DBM

A ta pojmana Szeptaczka to jakaś ważna szycha? Kurde dla fabuły wszystko, każdego innego Szeptacza zabili, ale akurat tej nie. A do tego dziwne, że ona tak sobie szła w grupie z innymi jakimiś randomami.Żadnej obstawy dla kogoś tak ważnego dla grupy?

Mikael82

Lydia- córka Alphy.
Też dziwne, że córka przywódczyni łazi niemal solo w lichej obstawie żywo-sztywnych.
Mnie interesuje, czy ona tylko gra taką płaczliwą, strachliwą dziewuchę, czy też taka jest naprawdę.

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Jedno jest pewne, kłamie w żywe oczy.To raczej sugeruję , że jest po złej stronie.
Aczkolwiek nie zapominajmy ,że to Rciki zawsze rozwalali wszelkie inne społeczności - stawali się brutalniejsi od swoich oprawców.

Mikael82

Kłamie, kłamie.... Gdyby nie była po złej to przy napotkaniu "normalnych" ludzi chyba by próbowała ich ostrzec i uciec co nich a nie polować na nich? :/

Mikael82

No ok, powiedzmy, że trzymamy się Twojej wersji:)

Kasss1711

Źle jej z oczu patrzy ;) Raczej strachliwa nie może być skoro w skórze trupa wybiera się na wyprawy - sama przyznała zdaje się, że i tak planowali ich zabić bo są dla nich zagrożeniem?

DBM

Słuszna uwaga. To w takim razie dobra z niej aktorka. Jeszcze lepsza od Carolminatora;)

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Dobrze, że nie tylko ja tak uważam ;).

telcontar_2929

Niedługo się przekonamy, kto ma rację:)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Jak do akcji wejdzie Carol - to wątek Szeptaczy się zakończy :)

Mikael82

"W trzy dni książę i popiołu z tego miejsca nie zostawi...":))))

Mikael82

Ale Wy to Carol szanujcie :D
Ja tam mam do niej słabość ;) ale to prawda - jak Carol wkroczy to pozamiatane :P