PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177440
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dobra, odcinek jest już od kilku dni w wersji HD na YT, więc czas na podsumowanie nowego otwarcia. Muszę przyznać że odcinek wyjątkowo dobry, bez zbędnych dialogów, posuwający znacznie akcje do przodu. Bardzo ciekawie przedstawiono przemianę Neegana i jego relacje z małą, potwierdzony zgon Jezusa, pojmanie córki Alfy, obóz szeptaczy na deser i pojmanie dwóch członków Aleksandrii. Z dawnych nawyków- zaciazona Rosita. Na plus klimat odcinka, zwlaszcza spotkanie w lesie na koncu. Wszystko wskazuje na to, że akcja mocno przyspieszy i koncentruje się w końcu na wątku Neegana. Mocne 7.

2
DBM

Nadal piecze najlepsze ciasteczka w tej części świata.Żaden byle Szeptacz nie będzie tego podważał :)

Mikael82

Jeśli Król skończy tak jak w komiksie to biada Szeptaczą kiedy Carol to odkryje ;)

DBM

Carol zedrze im skóry i sama będzie w nich chodzić :)

Mikael82

Podobno tak - córka Alphy.

DBM

Jeszcze bym nie liczył akcji kiedy Judith strzeliła z kilkunastu metrów w opone jadącego Negana. Dobra to można jakoś wytłumaczyć, że miała farta ale co ona robiła na jakiejś autostradzie sama z rewolwerem i kataną na plecach :D nie wiem jak daleko te miejsce jest od osady ale czy tego dziecka tam nikt nie pilnuje i ona chodzi sobie gdzie chce?

Mahone91

Zrobili z niej najwyższej klasy superbohatera. Nikt nie może podważyć jej decyzji a do tego ma supermoce.

Mikael82

Negan ledwo przeżył na wolności a ta małolata łazi sobie gdzie chce.

goddam

Ona ma kapelusz i rewolwer Ricka, któż jej może zagrozić? A taki Negan bez swej pałki, co ma zrobić? Ledwo kurtkę znalazł, a już go kundle gonią :)

Mikael82

Kundle z wyjątkowo ujowym węchem;) Gdyby miały dobry, to by warowały pod szafką do umarnięcia Niiganowego:)

Kasss1711

Te kundle były tam wystarczająco długo by przekonać się , że są Neganami.Swego nie pogryzą :)

Mikael82

Hahahahahahahahahahaha:D

Mahone91

Oni tam mają jakiś stały problem z upilnowaniem dzieciaków ;)

DBM

Ach ta postapokaliptyczna młodzież...:D Pokolenie "Łaźta gdzie chceta";)

Kasss1711

A swoją drogą Inid czy jak jej tam, jeszcze niedawno zimziała się z Carlem pod drzewem, a obecnie mimzia się z gościem z Neganowa , który jest chyba znacznie od niej starszy. Po krawędziach stąpa ta nasza Inid :)

Mikael82

"Życie nie znosi pustki";)

Mikael82

Ona już na pełnoletnią wygląda a tamten gościu nie taki stary ;P

DBM

faceci mają problem z określaniem wieku:D

Kasss1711

Tego się trzymamy ;)

DBM

Zaraz Majkel się wkurzy:D

Kasss1711

Oj tam, oj tam :D

Kasss1711

Daleko mi do wkurzenia. Oglądam TWD od początku, widziałem tyle wkurzających rzeczy, które uczynili z tym serialem, że wkurz mi niegroźny .

Mikael82

Uffffff;)

Kasss1711

No ale Carl był młodszy od Enid. A teraz Enid jest młodsza od Neganczyka, czyż nie ?

Mikael82

Who cares?:) Przypomnij sobie Daryla i Beth- to ocierało się o pedofilię;)

Kasss1711

Ale tam był tylko bibmer i fakas. Nawet nie ujęła go w swoim pamiętniczku :)

Ok, niech Enid będzie szczęśliwa .

Mikael82

kto wie, do czego doszło w haszczach dookoła bimbrowni;)
Niech:)

Kasss1711

Haszcze to styl Daryla, ale dla brudno-czupro-głowego to za mało czasu. Do Carol zabierał się 8 sezonów, by przegrać z Królem podrywu :)

Mikael82

Niech będzie ale niech u diaska ten koleś zgoli tę tragiczną pseudo brodę!

DBM

Teraz czepiacie się oboje!

Kasss1711

Ja się nie czepiam!! Nic nie mam do brodaczy - mam nawet jednego osobistego - ale to to co on ma to jakiś tragizm w czystej postaci ;)

DBM

Oj tam, oj tam- 2 10 odc. wygląda z deczka lepiej;p

Mahone91

To w ogóle jest jakiś absurd, że mała dziewczynka strzela z takiego rewolweru. Przecież ta broń ma taki odrzut, że po wystrzale powinna upaść, nakryć się nogami i jeszcze przy okazji wypaść z kapci.

NameLess_One_2

Swoją drogą tak po macoszemu potraktowano wątek ciąży Rosity a tu takie akcje rodem z telenoweli :D Rosita jest z Gabirielem, Eugen ją kocha a ona ma dziecko z doktorkiem z tego co zrozumiałam :D

DBM

Ej, faktycznie "Moda na sukces":D
"Brooke, odbierzesz dzieci ze szkoły?"
"Ale które? Te które mam z tobą, z twoim ojcem czy z twoim synem?":P

DBM

Stare ale jare;)

DBM

Ale pewnie Judżin wychowa dziecko Rosity jak swoje xD

mania19

I nauczy tego i owego;) Judżin znów kogoś podryzł- tego doktorka, co go opatrywał. Nie chcę wiedzieć, gdzie...

Kasss1711

Ale i tak mniejsza cipa z niego niz w poprzednim sezonie.

mania19

Bo nie tylko ucieka i płacze ale i walczy:) Bad boy:)

Kasss1711

Pewnie jakby zrobic ranking kto zabil najwiecej zombiaków to Judżin zdeklasowałby wszystkich :P

mania19

Oj nie wiem...ma sporą konkurencję:)

Kasss1711

Może czuł, że coś jest na rzeczy między Rositą a doktorkiem :D

DBM

Jeśli tak, to czuł dobrze:)

Kasss1711

Pewnie podglądał, on to lubi :)

Mikael82

Znowu się czepiasz:D
telewizji nie ma, "Ukryta prawda" czy "Sanatorium miłości" nie leci....cóż począć?:>

Mikael82

Zapomniałam! Faktycznie :D

NameLess_One_2

Ej dziwne pytanie, offtop trochę, pamiętam, że kiedyś praktycznie każdy odcinek TWD miał wątek zakładany przez Valdoraptora, gdzie on, znudził się, nie ma go na fw w ogóle czy co z nim?