PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177517
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

hmmm

ocenił(a) serial na 5

na prawdę? ile można ciagnąć ten serial ?:>

anna_miko

Na pewno będzie 12 sezonów. Bo to już potwierdzone, z tego co wiadomo to Melissa i Norman mają podpisane kontrakty do 12 sezonu. Ale stacja FOX od kilku lat mówi o tym że chcą zrobić około 20 sezonów + Mamy jeszcze Fear The Walking Dead i niebawem ma się pojawić kolejny serialowy spin-off w świecie Walking Dead. Zapomniałem dodać jeszcze że mają powstać 3 filmy pełnometrażowe z Andrew Lincoln'em w roli głównej. Także odpowiadając na Twoje pytanie, zamierzają to chyba ciągnąć w nieskończoność ;]

ocenił(a) serial na 10
John__88

Dobrze napisane

24h_noliffe

Dzięki ;]

John__88

Póki jest widownia, to serial trwa:) Mi się sezon 9 po kiepskich 7 i 8 znów bardzo spodobał i fajnie, że już za tydzień z hakiem będzie ciąg dalszy:)

Kasss1711

W zupełności się z Tobą zgadzam! :) Muszą mieć na prawdę dużą oglądalność ale i zmiana Showrunnera odświeżyła serię i wyszło jej to na dobre. Rzeczywiście sezony 7 i 8 były jak dla strasznie nudne, a jestem wielkim fanem całego serialu jak i komiksu. Oba te sezony miały przeogromny potencjał, ale nie ma się co oszukiwać, spieprzyli je po całości. Natomiast w 9 sezonie serial przeżywa swojego rodzaju odrodzenie, jak by dostał drugie życie. To na pewno zasługa Angeli Kang, która moim zdaniem odwaliła kawał świetnej roboty i wróciła serial na odpowiedni tor. Chyba od czasów terminus'a i kanibali wreszcie powiało trochę grozą i moim zdaniem wrócił klimat i niepokój który towarzyszył gdy seria dopiero się rozpoczynała.

John__88

Zgodzę się z Tobą ale do terminusa dorzucę jeszcze wejście Niigana...też miałam ciary.Czyli czekamy na przyszły weekend☺

Kasss1711

Ok, wejście Negana było mocne i w sumie takie jakie sobie życzyłem. Nie wyobrażałem sobie żeby ubił kogoś innego, bo chciałem zobaczyć jak serial wypadnie z tym co widzieliśmy w komiksie i na szczęście się nie zawiodłem bo w serialu Lucile miała dwa razy więcej roboty. Natomiast później z Negana zrobili według mnie karykaturę siebie samego, bo w sumie w telewizji nie mogli pewnie sobie pozwolić żeby pokazać go takim jaki był w komiksie, i to mi się bardzo nie podobało w tych właśnie sezonach. Nie mówię o aktorstwie bo Jeffrey jest rewelacyjny w tej roli i razem z Lincoln'em w odcinku 7x01 rozje**li system aktorsko moim zdanie, jednak przez to że jest to serial telewizyjny nie mógł w pełni rozwinąć skrzydeł jeśli chodzi o tą postać bo komiksowa wersja jest zbyt brutalna na realia tv. Tak, teraz zostaje czekać na premierę i mieć nadzieje że ubija kogoś ważnego co nas zaskoczy i zrobią na prawdę mocne wejście w sezon 10 :D

John__88

Zgodzę się z karykaturą postaci Negana później ale jego wejście i Glenna z Abem to po prostu odchorowałam...I słyszałam,że serialowy Negan jest złagodzony w stosunku do komiksowego.No wiesz chyba kto znika w 10 sezonie?To może być mocne bo nie wiadomo jak ta postać zniknie...

Kasss1711

Tylko Odchorowałaś?, Ja miałem kilku dniową depresje ;D;] Koledzy z pracy się ze mnie nabijali że tydzień chodziłem zamulony bo mi postać uśmiercili w serialu ;] Co do Glena to byłem na niego przygotowany i wręcz wyczekałem tego już gdzieś od momentu jak serial był na etapie połowy 4 sezonu, ale że Abe padł jako pierwszy to był dla mnie totalny szok! Uwielbiałem Forda od pierwszego pojawienia się go na ekranie a sam Cudlitz świetnie wykreował tą postać. Jeśli mówisz o Michonne to wyjście z serialu na pewno przeżyje i możesz być o nią spokojna bo ma grać obok Andrew Lincolna w 3 pełnometrażowych filmach które mają się rozgrywać w całym Universum The Walking Dead. Ciekawi mnie jedno, jak rozegrają to że zostawi Judith i R.J.'a i kto się nimi będzie opiekował gdy zabraknie Michonne, Negan? ;].

John__88

No dobra,łączę się z Tobą w bolu po tym podwojnym odejściu☺A to nie wiedziałam,że Michobne przenosi się do filmów z Rickiem...

Kasss1711

A Tobie chodziło o Michonne czy inna postać? Bo Padnie na bank Alfa, ale to pewnie dopiero pod konie sezonu, tylko mam nadzieje że tak jak w przypadku śmierci Glena tą scenę też przeniosą z komiksu na ekran bo obie są równie epickie!

John__88

Zdradź jak zginie Alfa...nigdy nie przeszkadzały mi spoilery☺możesz na prive'a.

Kasss1711

https:// charltonhero.files.wordpress.com/2019/01/alphadeath-sbtu.jpg?w= 614
skasuj spacje z linku

John__88

Noooooooooooooooooooooooo...i dobrze.